פלפל ממולא ואפונה עם פטריות ברוטב קארי
שלום וחג שמח
פלפל ממולא:
חומרי גלם:
9 פלפלים אדומים בגודל בינוני.
1.5 ק"ג שר בר טחון
2 בצלים
1 רסק עגבניות טל
1 עגבניות מבושלות טל.
3 עגניות מרוסקות (איטלקי)
1 כוס אורז פרסי לבן
פפריקה אדומה
מלח ופלפל
שמן קנולה וחמאה.
אופן הכנה:
רגו: מטגנים בצל קצוץ דק עם מעט שמן קנולה ומלח על אש קטנה.
מוסיפים את הבשק בקר הטחון ומפרידים עם תרבד למנוע גושים עד שהבשר מחליף תבע מאדום לחום.
מנקזים נוזלים עם המכסה מעל...
מחזירים לאש, מוסיפים 1 רסק, 1 עגבניות מרוסקות, פפריקה אדומה ומעא מים רותחם. מערבבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים ומערבבים מדי פעם במשך כשעתיים.
אורז לבן:
מטגנים קלות כוס אורז במעט חמאה או שמן. מוסיפים כוס וחצי מים רותחים ומכסים ל-18 דקות. מערבבים פעמיים או 3.
רוטב:
מטגנים קלות בצל קצוץ גדול, מוסיפים 2 עגניות מרוסקות ו-1 עגבניות מבושלות טל. מביאים לרתיחה ומוסיפים מים רותחים לקבלת הכמות המתאימה.
מבשלים כ-20 דק'. מורידים מהאש, טוחנים בבלנד מוט ומחזירים לאש.
קוטמים את הפלפלים האדומים.
מנקים את הפנים.
מערבבים את הרגו בשר עם האורז.
ממלאים את הפלפלים ומניחים בסיר בתחתית.
מכסים עם המכסה של הפלפלים.
משלימים עם קציצות אם נשאר מהרגו והאורז...
יוצקים את הרוטב הרותח מלמעה, משלימים נוזלים עם מים רותחים ומיט מלח.
מביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה 25 דקות ומכבים את האש.
אפונה ופטריות ברוטב קארי:
חומרי גלם:
1 בצל קצוץ
2 סלסלות פטריות קצוצות לפרוסות דקות.
1. חלב (נוזל) קוקוס
1. עגבניות מרוסקות
2 טבליות קנור הודי
רוטב קארי
תבלין קארי
2 שקיות אפונה (שופרסל 800 גר')
אופן הכנה.
מטגנים הבצל עם מעט מלח.
מוסיפים 2 טבליות קנור הודי ובוחשים היטב.
מוסיפים את הפטריות, מכסים ומאדים עד שהפריות מתרכחות.
מוסיפים:
נוזל קוקוס,
רוטב קארי
עגבניות מרוסקות,
2 כפיות תבלין קארי
מים רותחים (כוס בערך)
מביאים לרתיחה.
מוסיפים את האפונה
מערבבים ומביאים לרתיחה
מבשלים 20 שקות.
יצא מעולה
שלום וחג שמח
פלפל ממולא:
חומרי גלם:
9 פלפלים אדומים בגודל בינוני.
1.5 ק"ג שר בר טחון
2 בצלים
1 רסק עגבניות טל
1 עגבניות מבושלות טל.
3 עגניות מרוסקות (איטלקי)
1 כוס אורז פרסי לבן
פפריקה אדומה
מלח ופלפל
שמן קנולה וחמאה.
אופן הכנה:
רגו: מטגנים בצל קצוץ דק עם מעט שמן קנולה ומלח על אש קטנה.
מוסיפים את הבשק בקר הטחון ומפרידים עם תרבד למנוע גושים עד שהבשר מחליף תבע מאדום לחום.
מנקזים נוזלים עם המכסה מעל...
מחזירים לאש, מוסיפים 1 רסק, 1 עגבניות מרוסקות, פפריקה אדומה ומעא מים רותחם. מערבבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים ומערבבים מדי פעם במשך כשעתיים.
אורז לבן:
מטגנים קלות כוס אורז במעט חמאה או שמן. מוסיפים כוס וחצי מים רותחים ומכסים ל-18 דקות. מערבבים פעמיים או 3.
רוטב:
מטגנים קלות בצל קצוץ גדול, מוסיפים 2 עגניות מרוסקות ו-1 עגבניות מבושלות טל. מביאים לרתיחה ומוסיפים מים רותחים לקבלת הכמות המתאימה.
מבשלים כ-20 דק'. מורידים מהאש, טוחנים בבלנד מוט ומחזירים לאש.
קוטמים את הפלפלים האדומים.
מנקים את הפנים.
מערבבים את הרגו בשר עם האורז.
ממלאים את הפלפלים ומניחים בסיר בתחתית.
מכסים עם המכסה של הפלפלים.
משלימים עם קציצות אם נשאר מהרגו והאורז...
יוצקים את הרוטב הרותח מלמעה, משלימים נוזלים עם מים רותחים ומיט מלח.
מביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה 25 דקות ומכבים את האש.
אפונה ופטריות ברוטב קארי:
חומרי גלם:
1 בצל קצוץ
2 סלסלות פטריות קצוצות לפרוסות דקות.
1. חלב (נוזל) קוקוס
1. עגבניות מרוסקות
2 טבליות קנור הודי
רוטב קארי
תבלין קארי
2 שקיות אפונה (שופרסל 800 גר')
אופן הכנה.
מטגנים הבצל עם מעט מלח.
מוסיפים 2 טבליות קנור הודי ובוחשים היטב.
מוסיפים את הפטריות, מכסים ומאדים עד שהפריות מתרכחות.
מוסיפים:
נוזל קוקוס,
רוטב קארי
עגבניות מרוסקות,
2 כפיות תבלין קארי
מים רותחים (כוס בערך)
מביאים לרתיחה.
מוסיפים את האפונה
מערבבים ומביאים לרתיחה
מבשלים 20 שקות.
יצא מעולה



