פלפל ממולא ואפונה עם פטריות ברוטב קארי

פלפל ממולא ואפונה עם פטריות ברוטב קארי

שלום וחג שמח
פלפל ממולא:
חומרי גלם:
9 פלפלים אדומים בגודל בינוני.
1.5 ק"ג שר בר טחון
2 בצלים
1 רסק עגבניות טל
1 עגבניות מבושלות טל.
3 עגניות מרוסקות (איטלקי)
1 כוס אורז פרסי לבן
פפריקה אדומה
מלח ופלפל
שמן קנולה וחמאה.
אופן הכנה:
רגו:
מטגנים בצל קצוץ דק עם מעט שמן קנולה ומלח על אש קטנה.
מוסיפים את הבשק בקר הטחון ומפרידים עם תרבד למנוע גושים עד שהבשר מחליף תבע מאדום לחום.
מנקזים נוזלים עם המכסה מעל...
מחזירים לאש, מוסיפים 1 רסק, 1 עגבניות מרוסקות, פפריקה אדומה ומעא מים רותחם. מערבבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים ומערבבים מדי פעם במשך כשעתיים.
אורז לבן:
מטגנים קלות כוס אורז במעט חמאה או שמן. מוסיפים כוס וחצי מים רותחים ומכסים ל-18 דקות. מערבבים פעמיים או 3.
רוטב:
מטגנים קלות בצל קצוץ גדול, מוסיפים 2 עגניות מרוסקות ו-1 עגבניות מבושלות טל. מביאים לרתיחה ומוסיפים מים רותחים לקבלת הכמות המתאימה.
מבשלים כ-20 דק'. מורידים מהאש, טוחנים בבלנד מוט ומחזירים לאש.

קוטמים את הפלפלים האדומים.
מנקים את הפנים.
מערבבים את הרגו בשר עם האורז.
ממלאים את הפלפלים ומניחים בסיר בתחתית.
מכסים עם המכסה של הפלפלים.
משלימים עם קציצות אם נשאר מהרגו והאורז...
יוצקים את הרוטב הרותח מלמעה, משלימים נוזלים עם מים רותחים ומיט מלח.
מביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה 25 דקות ומכבים את האש.

אפונה ופטריות ברוטב קארי:
חומרי גלם:
1 בצל קצוץ
2 סלסלות פטריות קצוצות לפרוסות דקות.
1. חלב (נוזל) קוקוס
1. עגבניות מרוסקות
2 טבליות קנור הודי
רוטב קארי
תבלין קארי
2 שקיות אפונה (שופרסל 800 גר')
אופן הכנה.
מטגנים הבצל עם מעט מלח.
מוסיפים 2 טבליות קנור הודי ובוחשים היטב.
מוסיפים את הפטריות, מכסים ומאדים עד שהפריות מתרכחות.
מוסיפים:
נוזל קוקוס,
רוטב קארי
עגבניות מרוסקות,
2 כפיות תבלין קארי
מים רותחים (כוס בערך)
מביאים לרתיחה.
מוסיפים את האפונה
מערבבים ומביאים לרתיחה
מבשלים 20 שקות.

יצא מעולה






 
תודה


שלום
רוטב קארי:

מטגנים הבצל (1) עם מעט מלח.
מוסיפים 2 טבליות קנור הודי ובוחשים היטב.
מוסיפים את הפטריות, מכסים ומאדים עד שהפריות מתרכחות.
מוסיפים:
נוזל קוקוס,
רוטב קארי (כ-1/3 בקבוק)
עגבניות מרוסקות, (MUTTI)
2 כפיות תבלין קארי (אבקה)
מים רותחים (כוס בערך)

ראי תמונות של הרוטב:
הבקבוק שוכב למטרת הצילום, אחרת לא יכנס למסך של תפוז.

הנוזל חייב לכסות את כל האפונה (2X800 גרם).
יצא מדהים!
יחד עם הפלפל הממולא - מעדן.



 
לא חריף בכלל. אפילו לא טיפה.

שלום וחג שמח
אין חריפות באף אחד מחומרי הגלם. לנוזל קוקוס אפילו יש מתיקות קלה.
 

יעל גגג

New member
רסק עגבניות, עגבניות מבושלות טל, עגבניות מרוסקות איטלקי

מה גודלם?
האם הכוונה לרסק עגבניות קטן
עגבניות מבושלות (800 גר׳)
עגבניות מרוסקות איטלקי (העגבניות של MOTI, בערך 400 גר׳ האחד)
?
 
גודלם:

שלום
רסק עגבניות של טל, מגיע באריזה כפולה (דו) כ"א 330 גר' (יחד 660גר')
טל - ישר מהשדה.
הרסק האיטלקי, MUTTI או אחר (La PASTA) של 400 גר'
במקרה של הרוטב, העגבניות המרוסקות של טל, כמו הרסק - 330 גר'.
יש לטל גם שימור בפחית של 800 גר'., כולל עם כל מיני טעמי תיבול וגם נקי.
בהצלחה
 

יעל גגג

New member
תודה, אך אמקד את השאלה

באיזה גדלי אריזות התכוונת במתכון עצמו, בכל פריט?
תודה רבה!
 
תשובה

שלום
בפלפל הממולא:

1 רסק עגבניות טל - 330 גר (1 יח' מהדו). לרגו בלבד.
1 עגבניות מבושלות טל. 330 גר' (1 יח' מהדו). לרוטב בלבד.
3 עגניות מרוסקות (איטלקי) 400 גר' (איטלקי), מתוכם 1 ברגו ו-2 ברוטב עגבניות

באפונה זה איטלקי 400 גר' - 1 יח'.

 
למעלה