פלפל ממולא יבש (ללא רוטב)

גםאני5

New member
פלפל ממולא יבש (ללא רוטב)

קיבלתי משלוחה של פלפלים אדומים רכים אני מתכננת להכין מהם ממולאים בתנור באורז מוכן ומבושל כבר.
האם כדאי לצלות את הפלפלים הריקים לפני המילוי כדי שיקבלו טעם צלוי?
 
פלפל צלוי יהיה קשה למלא אם בכלל

שלום
פלפל צלוי מקובל לקלף (רצוי להכניס לכערה ולכסות בנילון נצמד אחרי שמורידים מהאש / מוציאים מהתנור).
צריך לנקות את הפנים מגרעינים והמרקם הרך.
ממה שנותר אם לא התפרק, לא ניתן לעבוד כבסיס למילוי בחומר גלם כמו אורז או בכלל.

לא מבין את הרעיון של היבש...
במקום לאכול אורז מהצלחת, הפלפל הוא ככלי קיבול?
פלפל ללא בישול?
הרוטב מבשל את הפלפל ומאחד טעמים בין חומרי המילוי, הפלפל שהתבשל בתוכו וטעמיו היסודיים.
מה נראה נכון או מגרה בפלפל חי ממולא 100% אורז, יבש (ללא רוטב)?
 

גםאני5

New member
כן, בדיוק, משהו שאפשר לאכול בנקיון יחסי, כמו עלה גפן

ופחות "כבד" כמו ממולאים ברוטב (שאני אוהבת מאד, אך לא תמיד מתאימים לי).
 
אחלא, ספרי לנו איך יצא לך


שלום
בעולם המושגים שלי, ל-"נקי יחסי" אני קורא יבש, או חסר טעם.
בעלי גפן יש רוטב. הוא דליל הוא לימוני והוא מאחד טעמים ואני מאוד אוהב עלי גפן ממולאים. פלפל חי ועלי גפן (במיוחד משימור) הם 2 דברים שונים.
בהצלחה
 

Anat0906

New member
פלפלים ממולאים

היי, הנה מתכון מעולה לפלפים ממולאים:http://orientaltraditionalfood.com/ShowRecipe.html?PageID=undefined&ID=59 וזה המתכון כולו:חומרי גלם 10 יחידות * 10 פלפלים אדומים\ירוקים\צהובים\כתומים * רבע חבילה כוסברה * רבע חבילה פטרוזיליה * רבע חבילה שמיר * 2 בצלים * 3 שיני שום * כוס אורז * כף שטוחה פפריקה מתוקה/ חריפה * כפית פלפל שחור * כפית כורכום * כפית בהרט או חררת * מלח לפי הטעם * חצי קילו בשר בקר טחון מצרכים לרוטב של הממולאים: * בצל * גזר * עגבנייה * תפוח אדמה * עליי סלרי * קישואים * כפית מלח * כפית פלפל שחור * קורט קינמון * כף פפריקה מתוקה * כף רסק עגבניות שלבי הכנה לשטוף טוב ולקצוץ את הירק, הבצל, השום להוסיף את הבשר והאורז ולהוסיף תבלינים...ללוש היטב את כל החומרים. להניח במקרר לחצי שעה שיספוג טעמים. לחתוך את הראש של הגמבות. לשטוף היטב ולמלא 3/4 מהתערובת...לא עד הסוף כי בבישול זה מתנפח. מכינים את הרוטב: בסיר רחב מטגנים את הבצל כמה דקות ומוסיפים את שאר הירקות חתוכים, מוסיפים מלח, פלפל שחור וקינמון...מניחים את הירקות. בקערה קטנה שמים כף פפריקה, כף רסק ומוסיפים מים רותחים מערבבים היטב ושופכים עם הירקות..מוסיפים עוד מים רותחים במידת הצורך...ונותנים לו להתבשל כשלוש שעות. * ניתן למלא גם בקישואים, בצלים, עגבניות.
 
למעלה