פלפל משפטי

N Gell

New member
פלפל משפטי

יש לי אתר אינטרנט, אליו נרשמים אנשים לאחר שהם קוראים ומאשרים מסמך פרטיות בזו הלשון: "הנהלת האתר לא תעביר לצדדים שלישיים את פרטיך האישיים והמידע שנאסף על פעילותך באתר אלא במקרים המפורטים להלן... אם הנהלת האתר תמכור או תעביר בכל צורה שהיא את פעילות האתר לתאגיד כלשהו - וכן במקרה שתתמזג עם גוף אחר או תמזג את פעילות האתר עם פעילותו של צד שלישי, או בעת פעילות משותפת בתכניה עם צד שלישי, ובלבד שצד שלישי זה יקבל על עצמו כלפיך את הוראות מדיניות פרטיות זו". לאחרונה חתמתי על הסכם עם אדם פרטי שמסייע לי לשווק את האתר (ניתן לאמר שהעברתי את פעילות השיווק לידיו-הוא עובד תמורת אחוזים מהרווחים). הוא התעניין בקבלת רשימות האי-מיילים ופרטים אישיים נוספים של הגולשים באתרי. האם מותר לי לתת לו את פרטים אלו? תודה לכל מי שעונה...

N Gell

New member
האמת שתשובתך מפתיעה אותי.

מדוע איני יכול? ולמי אני כן יכול להעביר את הפרטים הללו, אם כך?

יש כלל התנהגותי מאד בסיסי

שקיבל לבוש משפטי במסגרת העיקרון "הסכמים יש לקיים,. אם אתה מתחייב כלפי לקוחותייך לשמור על פרטיותם, במסגרת המידע המועבר לאתרך, אתה מחוייב בכך מבחינת דיני החוזים. יש לך שתי אפשרויות חוקיות: עוד פעם "יכול"? בוודאי שאתה יכול ולכן אתה שואל. אם לא הייתה לך יכולת, לא היית שואל. היית אומר: אני אולי רוצה אבל לא יכול. הבעיה היא שאתה יכול לא שאתה לא יכול. אתה יכול אבל אסור לך. א. אחת לא להתחייב לשמירת פרטיות ולעשות עם הכתובות שימוש גם לצורך פירסום שלך וגם לגבש רשימה ולמכור אותה לאחרים. ב. להתחייב ולכבד את ההתחייבות שלך.

N Gell

New member
כשכתבתי ""יכול"

התכוונתי "יכול מבחינה חוקית". שאלתי התבססה על העובדה כי אני מעוניין להעביר את הפרטים לאדם שעובד איתי-הוא מקבל אחוזים מהרווחים של האתר, תמורת פעילות השיווק שלו. למעשה, השאלה מתכנסת לסוגייה של (ואנא תקן אותי אם אני טועה) האם הוא לא נכנס להגדרה של אחד מהסייגים שהופיעו בהסכם השימוש כפי שציטטתי אותו בהודעתי הראשונה.

למעלה