פלקווניל בהריון - למישהי יש נסיון? אשמח לקבל

פלקווניל בהריון - למישהי יש נסיון? אשמח לקבל

מידע בפועל....

בהריון שליש ראשון נוטלת 2 פלקווניל ביום.
לאחר בירור נרחב מול רופאי נשים, פרופסורים, והמרכז הטרטולוגי..וכמובן אינטרנט איך לא, אני לא בטוחה שאני מצליחה לקבל תשובה חד משמעית לגבי פלקווניל ואני מאד חוששת לקחת אותו.מצבי כרגע יציב.
האם יש מישהי שנטלה פלקווניל במינון של 1-2- כדורים ליום לאורך כל ההריון ויצאה בידיים מלאות ובריאות?
יש לי סיוטים בלילות שהעובר חרש או עיוור ורופא הנשים שלי מבקש שאבצע מי שפיר עקב התרופה.
במכתב שקיבלתי מהמרכז הטרטולוגי כתוב שלא ניתן לשלול תוספת סיכון קטנה לעובר.
היות והסטטיסטיקה לא עמדה לצידי לאורך השנים (פולניה...אבל באמת) אני חוששת בטירוף.
תודה על כל תשובה שתשפוך אור

קרני22

New member
פלקווניל

אני עברתי 2 הריונות עם פלקווניל במינון של 300 (כדור וחצי)
ולא היה שום בעיה עם זה בהיריון - ההריונות עברו תקינים (טפו טפו) הלידות עברו גם בסדר (טפו) וגם אחר כך לא הייתה בעיה עם התרופה בהנקה.
לבצע בדיקת מי שפיר בגלל לקיחת התרופה נראה לי מיותר (אבל תעשי מה שנראה לך נכון) אולי מסיבות אחרות כן
חשוב להיות במעקב במרפאת היריון בסיכון גבוה שם יודעים יותר טוב מה מי מו מרופא נשים -בלי לזלזל כמובן ברופא שלך
והכי חשובבב שיהיה לך היריון קל

תודה על האינפו. את מכירה עוד בנות שלקחו יום

יום כל ההריון ?
אגב את חותכת את הכדור לחצי או שאת לסירוגין נוטלת יום 1 יומיים 2?
תודה!

קרני22

New member
לא מכירה עוד

נשים שלקחו בהיריון פלקווניל (אולי פה יענו לך עוד חולות לופוס)
אני חותכת את הכדור לחצי וכל יום לוקחת כדור וחצי (בצורה השניה מפחדת להתבלבל ולקחת יומיים רצוף כדור אחד או יומיים רצוף שניים...
)

snear

New member
גם אני לקחת פלאקווניל בהריון

הריון תקין לחלוטין.
נעמה

snear

New member
אני לקחתי 1

וזה מינון שאני לוקחת כבר כמה שנים. לא הורדתי בגלל ההריון.

A Wolf Life F

New member
אני גם לוקחת פלקוניל

גם 300 מ"ג... רק שאני לוקחת יום אחד כדור אחד והשני 200. אני רושמת לי ביומן של הפלאפון את הימים ככה שאני לא מתבלבלת.. ויש גיבוי אוטומטי במייל שלי (נפלאות הטכנולוגיה).
אפשר לחתוך את הכדור הזה?
כי אני זוכרת שאמרו פעם, שאם כדור אין לו קו שחוצה אותו, אז סימן שלא כדי לחתוךףך אותו לשניים...

ל3

New member
פלקווניל והריון

לצערי מעולם לא חוויתי הריון אך כן עשיתי טיפולי הפרייה חוץ גופית ומכיוון שאני לוקחת מספר תרופות ( ובתקופת ההפריות אפילו לקחתי יותר) נתבקשתי לעשות יעוץ טרטולוגי בהדסה ירושליים. נתנו לי טלפון ודיברתי עם המכון שם רשמו במדיוק את כל התרופות שאני לוקחת והמינונים והעבירו את זה לפרופסור ( לא זוכרת את שמו זה היה לפני 4 שנים בערך ) שהוא כתב על דף חתום בחותמתו איזה תרופות להמשיך לקחת ואיזה להפסיק. פלקווניל בהחלט הייתה תרופה שנאמר לי להמשיך ולקחת אותה בכל תקופת הטיפולים ובהריון ( שלצערי לא נקלט) במינון שאני תמיד לוקחת מאז האיבחון של המחלה- 400 מ"ג. בעיקרון, פלקווניל כתרופה בכלל ניתנת כמעט לכל חולי הלופוס משום שיש בכוחה למנוע התפרציות ולמזער אותם אם הם לצערנו קורות והריון יש לו פוטנציאל לגרום להתפרציות בגלל השינוי ההרמונלי שהוא גורם כך שרק הגיוני שלא כדאי להפסיק אותו אלה אם קיבלת הוראה אחרת כמובן.
בכל אופן, מקווה שאת במעקב במרפאת הריון בסיכון גבוה שיש ל גם קשר לראומטולוג/ית שלך.
מאחלת לך הריון קל, "משעמם" ובריא

תודה ל3. אני אכן במעקב הריון בסיכון

אבל אין קשר לראומטולוגית שלי בנתיים.
אגב, גם אני פניתי למרכז הטרטולוגי והתשובה הייתה ש"לא ניתן לשלול תוספת סיכון קטנה לעובר... "
מאחלת לך בהצלחה בהמשך... והריון קל ובריא

ל3

New member
אין בעד מה

אני חושבת שבכל הריון יש סיכון כזה או אחר ואם הסיכון להתלקחות הלופוס בהריון הוא גבוה יותר אם לא תקחי את הפלקווניל אז אני לא יודעת אם שווה להיסתכן. בכל אופן זה צריך להיות שיקול של הרופא המטפל בך כמובן. תודה על האיחולים אך לצערי כפי שכתבתי אני לא בהריון ואת הטיפולים הפסקתי כבר מספר שנים בגלל החמרה שזה גרם. מקווה יום אחד לחזור לזה עוד לא אבדתי תקווה

קרני22

New member
אפשר לחתוך את הכדור הזה

והוא נחתך מצוין (לא מתפורר כמו הקורטיזון...
)

מיי ביבי - עכשיו תיקחי מחשבון כיס

תחברי את המספרים, תעשי ממוצע ולפי זה תיקחי את כמות הכדורים ???

מתושלח הצעיר

דילקה

New member
פלקווניל בהיריון

אני לקחתי בשני ההריונות שלי ובהנקות שאחריהן פלקווניל (כדור אחד ביום, זה המינון הקבוע שלי).
גם אני בזמנו התייעצתי עם המכון הטרטולוגי והבנתי מהם ש"לא ניתן לשלול תוספת סיכון קטנה לעובר" זה יותר צד של יציאת ידי חובה, כדי לא להכשיל אף אחד.
הראומטולוג שלי בהיריון השני (בין ההריונות החלפתי רופא) הסביר לי שברפואה הצטבר מספיק מידע על נשים שלקחו את התרופה במהלך הריונן והיום יודעים שזה לא פוגע בעובר.
אצלי הכל ב"ה היה בסדר (בני ארבע וחצי ושנתיים וחצי), והרופא שלי ממש לא חשב שצריך להפנות אותי למי שפיר, מודה שזה נשמע לי מופרך.
בכל מקרה, הייתי במעקב היריון אצל רופא שהמומחיות שלו היא היריון בסיכון גבוה והוא היה אדם מאוד סימפטי ולא מלחיץ!!! (נראה לי חשוב ביותר בתקופה כזו של החיים שגם ככה הכל בה מלחיץ...)
יש בדיקות אחרות שכחולות אנו אמורות לעבור בזמן היריון כמו אקו לב עובר, אך זה יותר קשור לבעיות של המחלה ופחות לתרופות.
מקווה שיעבור בקלות ובשלום ובלי לחצים מיותרים.
בהצלחה

bluli9

New member
פלקווניל בהריון

היי, אני לקחתי פלקווניל 400 (2 כדורים) כל ההריון. את כל הרופאים שלי שאלתי, גם את הרופא נשים שלי, גם את הרמאטולוג וגם את כל הרופאים במרפאה להריון בסיכון וכמובן חפרתי באינטרנט (גם אני פולנייה), כולם אמרו שאין בעיה ואני לא שמעתי על סיכונים כלשהם.
כמובן הייתי במעקבים למשך כל ההריון אבל הכל עבר תקין לחלוטין.
בהצלחה והריון תקין וכייפי

למעלה