פלקווניל ומרכז אמריקה

StAvUsH14

New member
פלקווניל ומרכז אמריקה

אהלן, מה נשמע? רציתי להתייעץ בקשר לתרופה בשם פלקווניל למלריה.
השבוע הייתי במרפאת מטיילים לקראת הטיול למרכז אמריקה ונרשמה לי התרופה הזו. להפתעתי נאמר לי שם להתחיל לקחת את התרופה עוד לפני הטיול, במהלך הטיול ואחרי הטיול.
כשספרתי עלזה לאנשים קרובים התברר לי שבפועל אף אחד לא באמת לוקח את זה אלא אם כן הוא נכנס לאיזורים שידועם כמסוכנים כמו גונגלים למשל..עוד נאמר לי שלא כדאי לקחת את התרופה סתם ככה כי היא גורמת להרבה תופעות לוואי, במיוחד שאופי הטיול שלי הוא יותר בחופים ובאיזורים מתוירים ופחות באיזורים טרופים מסוכנים.
אני קצת חוששת להקשיב לתגובות של הסביבה כי בכל זאת מדובר כאן ברופא שמבין פי כמה משאר המטיילים הישראלים. אז כאן חשבתי לשאול אתכם בתכלס השאלה שלי עד כמה התרופה הזו באמת רלוונטת? האם זה באמת קריטי להתחיל לקחת אותה עוד לפני הטיול ? הרי ממה שראיתי הרבה אנשים נשארים עם כל הכדורים בסוף הטיול ומוכרים אותם... אשמח לשמוע דעה ממי שהיה שם ויש לו ניסיון. תודה רבה!! :)

פלקווניל ומרכז אמריקה

נכון הוא שכשלוקחים את התרופה צריך להתחיל לקחת אותה עוד לפני הכניסה לאיזור מלריה ולסיים חודש לאחר היציאה. (ה"לפני" קשור לזמן להגעה של רמת התרופה בדם, והלקיחה לאחר הסיום קשורה לכך שהתרופה פועלת רק על שלב הפרזיט בדם, והוא יכול לצאת מהכבד לדם גם לאחר חודש).
אכן רק באיזורים מסוימים במרכז אמריקה קיימת סכנת הדבקות במלריה, בעיקר באיזורי ג'ונגל. יכול להיות שתוכלי לצמצם את הזמן שבו את צריכה לקחת את הכדורים עם הסתכלות יותר מפורטות במסלול הטיול. באופן כללי סכנת ההדבקות במלריה במרכז אמריקה קיימת אך לא מאד גבוהה כמו למשל באפריקה.
התרופה עצמה דווקא יחסית בטוחה מבחינת פרופיל תופעות הלואי שלה, ונוחה מהבחינה שצריך לקחת אותה רק פעם בשבוע.

למעלה