פלקוניל-תופעות לוואי

יעל 76

New member
פלקוניל-תופעות לוואי

שלום לכולם,אני מאובחנת כשבוע וחצי ומאז מקבלת פלקוניל. בשבוע האחרון סובלת מכאבים בקיבה וצרבת.(לא יכולה לשכב על הבטן מרוב כאבים)
אשמח לשמוע האם זו תופעת לוואי מוכרת או שאני חייבת לחזור לרופא והאם אתן יודעות כמה זמן יקח עד שהגוף יתרגל לתרופה.
תודה מראש על התגובה
יעל

A Wolf Life F

New member
לא נראה לי שזה קשור לפלקוניל

התופעה היחידה שאני מרגישה ממנה... מבחינתי היא לא עושה כלום ואני סתם אבל סתם לוקחת אותה... זה שינוי צבע הגוף שלי. כל פעם הצבע של הגוף משתנה.. מכהה לבהיר ומבהיר לכהה... לפעמים אומרים לי שאני יותר מדי שזופה (ואני ממש לא משתזפת השנה!) אבל לא נראה לי שזאת תופעת לוואי מוכרת. כדי לך באמת לשאול את הרופא ולראות מה הוא יגיד.

ל3

New member
הי יעל

איך את מרגישה? יש שיפור? אני לא מכירה תגובה כזו של פלקווניל ויכול מאוד להיות שזה לא קשור לתרופה. אולי כדאי ללכת לגסטרואנטרולוג אם זה ממשיך? אפשר לעשות בדיקת נשיפה או נוגדנים להליקובקטור פילורי שזה חידק די נפוץ באוכלוסייה שגורם לתחושות שאת מתארת ואז הטיפול הוא אנטיביוטיקה משלושה סוגים אבל יכול מאוד להיות שזה גם רק משהו שהיה וחלף ( לא יודעת איך את מרגישה עכשו). בכל אופן, כדאי לא לקחת את הפלקווניל ( ואף כדור) על קיבה ריקה, לשתות הרבה מיים ולהמנע מדברים שגורמים לצרבת כמו קפה, תה, קופאין בכלל, מתוקים, חריף וחלב ( חלב גורם דווקא לצרבת). אפשר לנסות לקחת לוסק ( אומפרדקס) זה לרוב מקל על הכאבים והצרבות וצריך לקחת את זה על קיבה ריקה חצי שעה לפני האוכל. אם את יכולה נסי גם לישון בתנוחה גבוהה זה מפחית צרבות ולהימנע מעישון ומסטרס עד כמה שניתן
מקווה בכלל שיש שיפור

למעלה