פל - קל

erandb

New member
פל - קל

בהנחה שזה הפורום הכי מתאים , יש בנין די גבוה בין הרחובות ז´בוטנסקי פינת השומר בב"ב. משהו אמר לי שהבנין עשוי מפל - קל. והסביר לי שאם מסתכלים על התחתית של הרצפה רואים ברזלים .האם באמת יש משהו בדבריו ? האמת רואים בעיקר בקומות התחתונות מעין ברזלים. דבר נוסף האם גורלו של הבניין ,ז´בוטנסקי פינת מודיעין בר"ג .הוא פיל לבן.

_אלי_

New member
לא תדע להבחין בשיטת הבניה

לאחר שהבניין גמור. אם ברזלים בולטים מהתקרה זוהי איכות בניה גרועה ללא קשר לשיטה בה השתמשו.

fireman

New member
שיטת פל-קל

היא שיטה מחורבנת למדי לבניית תקרות ורצפות בגלל שעמידותה נחלשת בחלוף השנים והיא מושפעת קשות ממים. שיטת פל-קל היא אכן על קורות פלדה אם כי לא כל מה שנראה קורות פלדה מלמטה הוא פל קל. כאשר בונים בפלדה את הרצפות יוצקים מבטון מזויין. על גבי קורות הפלדה בונים תחתית פלדה שהיא מעיין רצפה ועליה בונים את הקונסטרוקציה ליציקה ויוצקים את הבטון מעל. הלוואי ושיטת פל קל הייתה כך אבל לצערנו לא. שיטת הבניה בפלדה היא שיטה בה הקורות פלדה נושאים את התקרה מעל ולכן רואים את הפלדה (פלדה בתצורת I) שעליה מונחת פלטה שנראית כמו נירוסטה ומעליה יציקת בטון, השיטה הזו חזקה מאוד ובטיחותית. שיטת פל קל היא שיטה מחורבנת בה אין את לוח הפלדה מתחת היציקה אלא לוח פח שעליו מבצעים יציקה דקה. בשיטה זו הקורות הם פנימיים בתוך היציקה או שהם בתצורה של משולש...ז"א קונסטרוקציה של ברזל שבנויה כמו משולש (דיי זהה לזרוע של מנוף אבל הפוך) את הדבר הזה ניתן לראות באולמות גדולים למה יש בכלל את השיטת פל קל? שיטת פל קל היא שיטה המיועדת לבניית תקרות! בעלות שטח גדול כמו תקרות של אולמות כדורסל והיא לא מיועדת לבניית רצפות בגלל שהעמידות שלה מוטלת בספק אם אין מספיק תמיכה מלמטה (מה שקרה בוורסאי הוא שהוציאו עמודי תמיכה מלמטה) למה דווקא השיטה הזו? בגלל שהשיטה מאפשרת לבנות גג קל על שטח גדול מבלי לשים עמודים למטה אלא להיעזר בקונסטרוקציית ברזל (ששוב נראית כמו משולש הפוך) שעליה בונים את הגג תוך כדי יצירת שיפועים בשביל שהגג יוכל לתמוך את עצמו ושלא ייצטברו מים מעל. אין אפשרות ליצוק גג בטון מזויין על שטח של אולם כדורסל למשל מבלי לשים עמודי תמיכה באמצע, המשקל העצמי שלו יגרום לו לקרום ולכן ישנן שיטות טובות יותר משיטת הפל קל הצולעת כמו ברזנטים מיוחדים או קונסטרוקציות פלדה מאסיביות המצופות בכל מיני כיסויים (ברזנט, פח, זכוכית) היות ואני קצת חורג מהנושא אני אחזור להתחלה....את הברזלים למטה אתצה רואה בגלל שמישהו שכח לשים שם תקרה אקוסטית בשביל להסתיר את זה

למעלה