פמיניזם גם לגברים?

פמיניזם גם לגברים?

בנים שרוצים ללמוד יותר על איך פמיניזם מתקשר לחיים שלהם מוזמנים לסדנה בה נכיר את רעיון קבוצת הבנים הפמיניסטיים. נדבר על הזהות המגדרית שלנו, על החוויות הייחודיות למגדר שלנו, ננסה ליצור שיתוף אמיתי בין בנים שכמעט ואינו מתאפשר בחברה, נחשוף את השפעת הדיכוי הפטריארכלי וההבניה המגדרית הכולאת ומדכאת גם בנים. הסדנה היא גם הזמנה להצטרפות לקבוצה חדשה של בנים פמיניסטיים שמתגבשת בימים אלה בתל אביב. הסדנא תתקיים ביום חמישי ה24/1, בשעה 19:00 בסלון מזל. כולם מוזמנים!

nimrodevron

New member
זה נשמע מעניין

דרך אגב, כל האירועים שמתקיימים במרכז סלון מזל- הן בחינם.

Master Stav

New member
פמניזים ...זה כמו שוביניזם רק בלי זין ...

מצטער שאני בוטה ....לא מבין מדוע אנשים צריכים לתייג דברים מדוע אי אפשר להתייחס פשוט בשווה לכול אדם כול עוד אין הוא/היא דורש רעתך תכלס אנשים לא נולדו שווים ישנם תחומים בהם נשים טובות הרבה יותר מגברים וישנם תחומים בהם גברים טטובים הרבה יותר מנשים לשימחתי הרבה מצאתי לא מעט גברים שמסוגלים לעשות ולעסוק בדברים שנחשהבו נשיים כגון גידול ילדים כגון לקיחת מישמורת על הילדים וכך גם נשים שגילו עולם שלם של שויון לפחות ברמה של חובות מול זכויות אני גבר ...היא אישה ...יש הבדל, לא הבדל שמוגדר כטוב או רע אלא הבדל ביולוגי ... ולמען הגילוי הנאות פשוט נישבר לי שכול דבר מתקשר איכשהו לפוליטיקה ....שמאל ימין מרכז ואיכשהו ....איכות הסביבה ....:(

nimrodevron

New member
פמיניזם = התנגדות לסקסיזם

לצערי המושג "פמיניזם" הושמץ ומעוותים אותו כך שאנשים חושבים שזה אומר "שוביניזם של נשים כנגד גברים". מחשבה זו רחוקה מאוד מהמציאות, מההיסטוריה של התנועה הפמיניסטית ומדרכי החשיבה שלה בעבר ובהווה. משמעות הפמיניזם הוא התנגדות לסקסיזם על כל צורותיו. על כל צורותיו משמעו גם על הדרכים בהם פוגע הסקסיזם בזכרים. למשל, התפיסה שבגידול ילדים האחריות להיות בקשר עם הילדים היא נחלתה של האמא בלבד היא תפיסה שנתמכת על ידי אמהות רבות, אבל זה לא הופך אותה לנכונה. חלוקה זו לא רק שפוגעת בעצמאותה של האישה, היא גם מונעת מהאבא לפתח קשר אוהב עם ילדיו. הפמיניזם שואף למחוק את הנורמות האלה שפוגעות קודם כל בנשים אבל גם בגברים. למעשה, נראה לי שאנחנו די מסכים בעניין הזה, הדוגמאות שנתתה הן מצוינות לדעתי, ברור לנו שלכל אדם יש חלקים "נשיים" וחלקים "גבריים", וזה פשוט פוגע בנו כשאומרים לנקבה להיות רק נשית או לזכר להיות רק גברי. ומה לעשות, הכל פוליטי.

Master Stav

New member
מסכים ....

יתרה מכך ישנן אסכולות פמניסטית שונות כאשר המפורסמת בהם היא הפמניזים האקטיביסטי ( לוחם/פעיל) וככזה ...נעשו פעולות וננקטו דרכים לאפליה מתקנת תוך כדי ביטול כול הטוב שיש אצל גברים בדרך להאדרת נשים סוג של מוט האישה על הגבר מה שהפך את זה לזהה מול שוביניזים רק מהצד השני כפי שכתבתי .... אישית מזמן הפסקתי לתייג אני מתיחס לכולם כשווים לי במקום בחיים כאשר החלוקה לדברים ומקומות נעשית על פי כישורים בלבד.....

חנול

New member
צריכה לא להסכים איתך בנקודה מסוימת

אתה כתבת: "נעשו פעולות וננקטו דרכים לאפליה מתקנת תוך כדי ביטול כול הטוב שיש אצל גברים בדרך להאדרת נשים ". אפליה מתקנת אינה נעשית תוך כדי ביטול כל הטוב אצל הגברים. אפליה מתקנת היא נקיטת פעולות באופן אקטיבי כדי לתקן נקודות אפליה ברורות. למה זה אומר שזה נעשה תוך כדי ביטול כל הטוב אצל הגברים? הקצאת מקומות נוספים לנשים בדירקטוריון חברה ציבורית, נעשה תוך כדי ביטול הטוב אצל הגברים? (סתם לצורך ה דוגמא). אולי תסביר את עצמך, כי קשה לי להאמין שלזה התכוונת.

Master Stav

New member
אסביר

היתי שמח אם היו בוחנים אדם על פי כישוריו ולא על פי מגדרו בחברה מסויימת שעבדתי בה הגיעו לראיון אצלי 2 אנשי גבר ואישה הגבר עלה בכישוריו ובנסיונו עשרות מונים על האישה אבל ההוראה מלמעלה הייתה העדף אתה אישה כדי שיהיו לנו יותר נשים במחלקה ...... זו אפליה מתקנת שמקעקעת את היסוד של השוויוניות ויתרה מכך משמידה את הטוב אצל גברים בנושא המיגדרי.

newKiticat

New member
פמינזם

לפחות לפי ההגדרה שאני מכירה- זה שיוויון זכויות בין גברים לנשים. אפשר לראות איך גברים נפגעים גם מחוסר השיוויון. בימינו שבהם נשים תורמות להכנסת הבית, כל החסרה מהם פוגע מהתא המשפחתי בסופו של דבר. אפשר לראות איך גברים שרוצים לעשוק בעיסוקים שנחשבים יותר "נשיים"- נפגעים. (כל שיעור פמיניזם שיש לי בימים אלו במסגרת התואר, מתחיל בהגדרה שבארץ לא אוהבים את המילה הזו ולא ממש אוהבים להשתמש בה.. היא "מרתיעה".....)

Master Stav

New member
בשל השימוש ל הפמינזים כנושא דגל מסויים

ולא המבות האמיתית שלו ... אין פה ענייןש ל מגדר ....ועל כך אני מלין

למעלה