פמיניסטיות דתיות?!

boon2

New member
פמיניסטיות דתיות?!

היום ב"הארץ" מופיע מאמר של אבירמה גולן (ראו למטה) על ויכוח חדש-ישן בחוגים דתיים וחרד"ליים על זכותן של נשים נשואות צערוצ לדחות את לידת ילדן הראשון כדי שתוכלנה מחד, לבסס את מערכת היחסים הזוגית ומאידך לאפשר להן להתפתח מבחינה מקצועית או אקדמאית. נושא חשוב וטעון לכל הדעות שאולי יעבור בפורום כשריפה בשדה קוצים?

siv30

New member
חייבת להודות לך מעומק ה ../images/Emo23.gif

אבירמה גולן נחרטה אצלי עמוק בתודעה בתור "מנחת תוכנית הטלוויזיה שמביאה לי את הקריז". היא גורמת אצלי להפעלת אינסטינקט פבלוב בדמות הצורך הבלתי נשלט להעביר ערוץ במהירות האפשרית... הפעם היא הפתיעה אותי לטובה. לעומת הטלוויזיה, הכתיבה שלה ניכרת בחוש הומור, קולחת ומשעשעת מבלי חס וחלילה לאבד את האמירה החשובה שיש לה להעביר לקורא. לכן אתה מקבל דוז פואה. לעניין העקרוני, אני חושבת שהנקודה המהותית היא העובדה שהפמניסטיות החילוניות מזמן איבדו את הכיוון והמטרה וכיום אינן עסוקות במאבקים הרי גורל ומשמעות. ברי לי שהאמירה שלי גורפת ואולי גם אכזרית. אבל לצערי מנשים משפיעות הן הפכו לעוד זרם קיצוני, שמי ששכלה בראשה תרחק ממנו כמאש. כל זיהוי עם המושג פמניזם נשים גורר תגובות שליליות החל מ :לסבית וכלה במשוגעת. הצורך של הפמניזם החילוני והדתי להתאחד מתגבר גם למול העובדה שכל דיון בתוך העדה הדתית בנושאים שקשורים לשחרור האישה (עאלק אם תרשו לי לציין) מוסט ישר לפסים לא רלוונטיים. מה גם שאני לא רואה שהאישה החילונית השיגה את השיחרור המיוחל (חוץ מהזכות להסתובב ללא חזייה פעולה שלא רצויה לנשים בעלות חזה במידה העולה על 0 בגלל החום הכבד השורר במחוזותינו). שוב אני מציינת את התרשמותי לטובה מהחינניות שהיא הציגה את הדברים ללא התלהמות ובקורטוב של הומר עם קריצה לשני העולמות. תודה.

beky1

New member
../images/Emo23.gifערוץ תכלת עוסק בנושא

זה מאז הקמתו ואל תתפלאו גם שם יש פמיניסטיות רק עם כובע ולבוש צנוע

siv30

New member
עוד לא יצא לנו להפגש

כלומר לי ולערוץ תכלת אז אני לא מכירה את התכנים שלו אבל אני בטוחה שיש פמניסטיות עם לבוש צנוע השאלה כיצד הן מקדמות את האינטרסים שלהן.

שש שבע

New member
תמיד היו פמיניסטיות דתיות

ותמיד תהיינה, להזכירכן, הנשים החרדיות רובן עובדות כי הבעלים לומדים, וגם כשהבעל עובד, יש משפחה גדולה מאוד שצריך לעזור בפרנסתצה, שאם לא כן, הם נידונים לרעב. אז פעם הן היו מורות וגננות, היום יש בכל התחומים, וגם הכשרה מקצועית לכל דבר באוכלוסיה החרדית. איך מקדמים את העינינים? ע"י הרבנים, נוצרות בעיות בשלום בית, ויש רבנים שהם יועצים ומומחים בנושא, תתפלאו לראות עד כמה הרב שמחה הכהן, חכם במתן עצות שלו, עד כי זוגות חילוניים מגיעים אליו ליעוץ, וכל רב שעיניו בראשו מעלה על נס את עבודת האישה. והבעל? חיב לעזור אין אפס, ואם לא? "אותך לרב"... רק שלא קוראים לזה פמיניזם. זה עבודה לפרנסה, בכדי שהבעל ילמד תורה. וכו'. היום יש מי שמעז לזהות ולכנות את זה כפמיניזם. הענין היותר מענין זה דוקא האוכלוסיה הדתית לאומית, גם שם היו תמיד פמיניסטיות, קריירה לא היתה אף פעם מילה גסה שם, נשים נוהגות היו מחזה נפוץ גם לפני 20 שנה, מה שמקבל תאוצה אצל החרדיות רק בשנים האחרונות , ורק אחרי שאלת רב.... אבל הדתיות הלאומיות גם לא חיפשו הצדקות, אצל הלאומיים יש מעין שעטנז כזה, מצד אחד שומרים מצוות כמו דתייו, מצד שני רוצים את מנעמי העולם כמו חילוניים, ומוכנים לעבוד בשביל זה, ומנעמי העולם זה גם קריירה נשית, עם כל הכרוך בזה. וקריירה נשית היא צורך של האישה, לא כל אחת בנויה לשבת בבית לנקות לבשל, לטפל בקן עם שבעה שמונה ילדים, ולחכות לבעל. אז מה אם היא דתיה? דוגמאות? אני אחת מהן, אני היתי משתגעת בלי לעשות משהו נוסף יחודי לי. ואני בטוחה שגם לו הייתי חרדית של סאטמר מאה שערים עדיין הייתי בולטת בשוני שלי... ככה זה, כשם שפרצופיהם שונים ככה דעותיהם שונות, אומרים חז"לנו, וזה תופס גם לגבי נשים.

siv30

New member
אפשר להוסיף למאמרים?

התגעגנו. את מציגה פינה שלדעתי, לרוב המשתתפים חשוכה.

siv30

New member
לא הבנתי את הטיעון

גם לא הבנתי לאיזה טענה בכתבה ניתנה התגובה שלך.

למעלה