פמיניסטיות.. כנסו רגע

noa128

New member
פמיניסטיות.. כנסו רגע

אני פותחת לכבוד זה עץ חדש... וטגידו לי אתן - זו התקדמות או צעידה לאחור?

גברברת

New member
במבחן התוצאה היא זכתה במה

שרצתה, אבל ההגדרה מזעזעת בעיני. מעניין אילו השלכות יכולות להיות לכזה מן תקדים ... אולי גברים ממולחים יחלו להחליף אישה כל תשעה וחצי חודשים ואו אז יהיו פטורים מתשלום כלשהו?
(כידוע ניתן לחייב מעביד בתשלום פיצויים מיום שחלפו 10 חודשים מתחילת העבודה)

seeyou

New member
בית דין רבני קבע:-../images/Emo45.gif

" האישה היא עובדת של בעלה"..... אם כך הדבר אז כללי המשחק חייבים להשתנות מקצה לקצה.... כמו כול יחסי עובד-מעביד גם ביחסי נשואים... לא בכול מקום עבודה יש "קביעות" אז גם הנשואים יהיו כך... יש מעבידים שמעדיפים עובדים צעירים ורעננים על פני מבוגרים ולכן מחליפים אותם בתדירות גבוה.. ראיתי ב ארוץ גרמני כתבה בקשר לאופנה חדשה בגרמניה גברים "מתחתנים" עם בנות פיליפיניות עם חוזה דומה לחוזה עובד-מעביד... אחרי 5 שנים הוא יכול לשחרר אותה אפילו שעשו ילדים אין להן שום זכויות... אני שואל את כול הפמיניסטיות-האם בוגד יכול לקבל פרס על מעשיו? נעזוב את הטעונים למה הוא בגד... אם אתה רוצה למכור את הרכב שלך ולא מצליח ואז אתה משמיד אותו ,האם אתה יכול לגשת לחברת ביטוח לקבל את הכסף? גם רצחה וגם ירשה? דעתי-יש להכיר בכתובה אך לא כאשר מדובר בבגידה! חג שמח

לא ליטה

New member
קראת לי?

נו, ב'מת... תרשי לי להאנח עמוקות ולהגיד שזו לא סתם צעידה לאחור - זו התגלגלות במדרון. לא כל דבר שמכניס כסף לכיס של אישה הוא פמיניזם. יש מקרים שבהם חוסר-השוויון בין המינים פועל "לטובת" האישה בטווח המיידי, אבל כשמסתכלים על המשמעות החברתית זה כבר נראה אחרת. יחסי עובד-מעביד הם במוצהר מערכת לא-שוויונית (ובצדק). נכון, גם למעביד יש חובות כלפי העובד, אבל הם בבירור נמצאים במעמד שונה. אם את שואלת אותי - זו האמ-אמא של הצהרות חוסר-השוויון האנטי-פמיניסטיות. מבחינתי, מהכתובה צריך להתעלם לחלוטין (ולא מעניין אותי אם הוא כתב שם ח"י שקלים או שני מיליון) ולהתייחס לרכוש המשותף (שווה בשווה, למרות שלעובד אין זכויות ברכושו של המעביד) וליכולת לפרנס את הילדים (יחסי - מי שמרוויח כפול ישתתף יותר בהוצאותיהם, גם אם זו אמא). פשששש חת'כת הרצאה הוצאת ממני על הבוקר

kisslali

New member
לעניות דעתי

גם אותי זה מקומם וגם אותי זה מגעיל אבל: אם זה היה אופי היחסים בין בני הזוג במהלך שנות נישואיהם ועוד יותר אם אחד מהם, במקרה זה בעל, התייחס לזוגתו כאל עובדת (מבשלת מטפלת כובסת) והיא מצידה שיתפה פעולה אז אולי יש מקום לסיים את זה ככה. זה לא שבית הדין הגדיר את היחסים רטרואקטיבית... גם אני חושבת שכתובה זה חרטה מצד שני אם אין הסכם ממון לפעמים זו פשוט דרך לגרום למשהו לתת מה שזה לא יהיה ובלבד שלא יתנער מכל אחריות. ללי

למעלה