"פןנדנט לבן"

"פןנדנט לבן" ../images/Emo35.gif

קיבלתי חבילה מהמשפחה בארץ ואמא צרפה לי גם "פונדנט לבן" מתוצרת ג'קסון. מה זה? למה משתמשים בזה?כמה זמן מחזיק? מי יושיע מי יעזור? תודה אסנת

net the jet

New member
לא השתמשתי בעצמי, אבל יש בארץ

זה בצק סוכר פשוט מחברה אחרת, הוא זול יותר, ומיועד בעיקר לציפוי עוגות ולא כל כך פיסול כי אני במינה שהוא יותר רך.

net the jet

New member
זה אמור להיות מבינה..ולבי עד מתי ?

אין עליו תאריך תפוגה ?

האם הוא בצק או קרם?

לא ברור לי למה הכוונה. יכול להיות שזה פונדנט, מעין קרם סמיך מאוד שיש לו מספר שימושים בקונדיטוריה, או שזהו בעצם בצק סוכר בשם אחר (בארה"ב בצק סוכר נקרא rolled fondant). מציעה לך פשוט לפתוח ולבדוק.

אוקיי, אז זה כנראה קרם פונדנט

חומר גלם של קונדיטורים. לא יודעת מה ההגדרה המדוייקת שלו, איילת אולי תבוא ותאיר את עיננו. אני יודעת שמשתמשים בו לציפוי ומילוי של עוגות (שמרים, אני חושבת), אפשר להוסיף אותו לקרם חמאה, אבל לא ידוע לי אילו שימושים נוספים יש לו.

פונדנט

חומר לציפוי עוגות ראווה, טורטים ופטיפורים. את הפונדנט מכינים ממי סוכר, גלוקוז וחלבונים. החמרים עוברים עיבוד וריכוז.
ניתן לצבוע
ניתן להשלים טעם בעזרת ליקרים ממיסים את הפונדנט מעל אמבט מים חמים (בן מארי), אסור שהפונדנט יעבור את חום השפתיים בתהליך ההמסה .(36 – 37 מעלות). שימושים – ציפוי עוגות שמרים, ראווה, טורט, פטיפורים. * לעוגות בקוטר 30 ס"מ ומעלה רצוי להוסיף מעט גלוקוז לפי הציפוי.

net the jet

New member
זה בצנצנת כמו של ריבה גדולה ?

או בקופסא ? כי הג'קסון זה בהחלט בצק סוכר...פונדנט כזה של ציפוי מגיע כמו ריבה...

אבל לבצק סוכר לא אמור להיות שומן

למעלה, מה גם שכתוב על זה "פונדנט". פונדנט נראה כמו קרם ובצק סוכר כמו בצק, וזו בעצם הדרך הכי טובה להבדיל ביניהם

net the jet

New member
היא כתבה שכתוב על זה ג'קסון....

בגלל זה חשבתי. הפונדנט שלי דרך אגב בצנצנת... ובחו"ל פונדנט זה בצק סוכר לפי מיטב הבנתי... מוזר...

net the jet

New member
אז תכיני הרבהשמרים, וסופגניות-

ותקשטי עם זה-זה נחמד. כמו שאילת הסבירה..אפשר להוסיף לזה תמציות טעם וצבע מאכל..את בטח מכירה את הדונטס עם הציפוי בכל מיני צבים-זה עם זה ! ..למלעה להוסיף סוכריות צבעוניות..כיף !

מממממ.... נשמע יאמי../images/Emo51.gif

לחנוכת הבית החדש שלנו שמתקרבת אכין המון כאלו. רעיון מצויין. יש לכן אולי מרשם לדונאט, אם לא אוכל למצוא ברשת בטוח. ים של תודות על כל התגובות והעזרה אתן מדהימות אסנת

אדלני

New member
הפונדט גורם לאיחוד השקדים הטחונים

יש כאלה שמוסיפים ביצה לאיחוד ויש כאלה שמוסיפים פודנט. אם תרצי מתכון מלא, תני קריאה

אדלני

New member
בבקשה מתכון של מרציפן

מרציפן - אריאלה 1 ק"ג סוכר 1 ק"ג שקדים 8 כפות גדושות של פונדנט 6 כפות מים 4 טיפות מי זהר או לפי הטעם להרתיח את השקדים, להסיר מהם את הקליפה, לייבש אותם בשמש (או היטב במגבת). לטחון את השקדים בנפרד, לטחון פעם נוספת ביחד עם הסוכר. להרתיח את הפונדנט והמים על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב עד להמסה. לערבב עם השקדים, להוסיף 4 טיפות מי זהר, לערבב היטב. לחלק לכמויות לפי מספר צבעי המאכל, לערבב היטב (ניתן להכניס שוב פעם למעבד מזון על מנת שהצבע יהיה אחיד) וליצור צורות לפי יד הדמיון. הערה: אני טוחנת את המרציפן ביחד עם הצבע במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק בעל צבע אחיד

למעלה