פנאסוניק NVDS60

• פותח הנושא צי
  • פורסם בתאריך

צי

New member
פנאסוניק NVDS60

מה דעתכם על המצלמה הזו, כמצלמה ביתית, לשימוש כל המשפחה (מבוגרים וילדים)? מהמלצות גולשים שרכשו, קראתי ש: 1. קשה להשיג סוללה חלופית (מקורית עולה הרבה). האם מצלמה קונים עם סוללה אחת בלבד? 2. צריך כרטיס firewire אם רוצים לערוך את הסרט במחשב. זו חומרה או תוכנה? האם מצלמות אחרות לא דורשות כזה כרטיס? האם זה כרטיס חדיש או מיושן? 3. אין חיבור usb למחשב אלא חיבור RS232 האם זה חיבור חדיש או מיושן למחשב? איך אני יכולה לדעת שזה החיבור שיש לי במחשב? 4. זום אופטי *10 , זום דיגיטלי *500 . האם ההבדל בין זומים כאלה לזומים שהם 16 ו720 בהתאמה, הוא משמעותי מבחינת איכויות הצילום/ההסרטה? תודה על כל מידע, זוהי מצלמת וידאו ראשונה שאני קונה.

אני לא מכיר את הדגם, ../images/Emo16.gif

ואני עונה בכלליות: 1. למצלמת וידאו שלי (SONY בפורמט HI8 מלפני כמה וכמה שנים) יש בטרייה אחת שיכולה לעבוד כ-500 דקות (בתנאים קרובים לאופטימליים), וגם בטריה קטנה שבתנאים אופטימליים מגיעה ל-120 דקות. אני חייב להגיד שהמקרים היחידים שהשתמשתי בבטריה הקטנה היו כששכחתי לטעון את המצלמה. לכן, לדעתי, אין צורך ביותר מסוללה גדולה אחת (לפחות 7-8 שעות במצב אופטימלי), ואם רוצים "ליתר בטחון", גם סוללה קטנה של שעתיים, וזהו- אלא אם את מתכוונת לצלם עשרות שעות בלי מקור חשמל. 2. *כרטיס* פיירוויר, הוא כרטיס חומרה שנכנס לתוך המחשב. יש גם כל מיני פתרונות חיצוניים, אבל הפנימי (לפחות בהכללה) יותר פשוט, טוב וזול. אני אישית עובד עם מכשור אנלוגי, ולכן אני לא עובד עם כרטיס כזה, אבל כעיקרון זה הפתרון הדיגיטלי. אין איבוד איכות, הכרטיס הרבה יותר זול מכרטיס אנלוגי, והוא נתמך על ידי רוב ואפילו כל המצלמות הדיגיטליות החדשות. 3. חיבור RS232 (הידוע בכינויו "SERIAL PORT") הוא חיבור כעיקרון ישן, אבל אני לא חושב שניתן לוותר עליו במחשב (וגם אין צורך). כדאי מאוד שיהיו חיבורי USB, ללא קשר לצילום דיגיטלי- כיום כמעט כל המכשור החדיש עובד בחיבור כזה. מנסיון אישי, ניתן לקנות בזול מאוד (אני לא יודע כמה זה עולה בארץ, אבל בחו"ל מדובר על 10-20 דולרים גג) כרטיס PCI (שנכנס לחריצי ההרחבה בלוח אם) שמספק חיבורי USB. אם הלוח אם מאפשר USB רק שאין לך את החלק הדרוש, אני חושב שבחנות מחשבים הקרובה אלייך יוכלו למכור לך חלק כזה (זה לא צריך להיות יקר). 4. אומרים שעדיף שהזום האופטי לא יהיה מעל *10 כדי לא לפגוע באיכות העדשה. לי יש במצלמה זום (כולל) של *360, ואני לא חושב שאי פעם התקרבתי להשתמש בכולו אלא סתם כשמשעמם. לדעתי ההבדל שציינת לא צריך להיות הדבר שיפריע בקניה של מצלמה שכל שאר הנתונים שלה מתאימים לך. בהצלחה
.
ניר

Admini

New member
לא לזלזל בזום

אני השתמשתי הרבה פעמים בכולו (מהסיבה שהייתי במקומות מרוחקים)

MaSTeRLou

New member
בזום הדיגיטלי??

מעל הכפלה של 24X, איכות התמונה נראית פשוט זוועה. בכלל, אני ממליץ לא לגעת בפיצ'ר הזה. זה סתם אמצעי שיווקי של היצרניות. לגבי זום אופטי, אני חושב שיותר מX12 לא צריך, מה גם שרוב הצלמים החובבים לא משתמשים כל הזמן בחצובות ואפילו X12 קשה להחזיק יציב ביד.

Admini

New member
זום אופטי כמובן...

אני אגב משתמש בחצובות מאולתרות (למשל: סולמות; כוסות חד פעמיות וכו')

igaldabari

New member
טוב, קבל תשובה מפורטת

1. לא קשה לקבל סוללה חלופית, יש ב- MDK וב- Camera .הסוללה המקורית היא קטנה ומספיקה ל45 דקות צילום (שעה בתנאים אופטימליים). 2. הכרטיס הזה הוא הכרחי כדי לערוך וידאו במחשב וזהו תקן דה-פאקטו להעברת וידאו ממיני DV למחשב. בחלונות XP אין צורך במנהל התקן אלא רק בכרטיס, כבל ותוכנת לכידה/עריכה. 3. החיבור משמש להעברת קבצי תמונה מהמצלמה למחשב (לא וידאו), מיותר ולא הכרחי בגלל האיכות הירודה מאוד בצילום של 0.8 מ"פ. זהו חיבור איטי ומיושן והתוכנה של פנסוניק לא מדהימה. 4. מה שחשוב זה הזום האופטי, ולא הדיגיטלי, וכפול 10 זה מספיק. מתחרים: JVC GR-D30 Canon MV600 Samsung VPD21I ואיפה סוני? במחיר כזה לא ניתן להשיג סוני מיני DV . סוני D8 היא מצלמה היבירדית אנלוגית ותקן דיגיטלי פרטי של סוני. מצלמות גדולות כבדות ופחות איכותיות. דגשים: 1. לקנות רק מיני DV. 2. לקנות מיבואן רישמי, למעט פנסוניק שלא מיובא רישמי, אז לקנות ברשת מתמחה כמו MDK,Camera וכו'. 3. לא לקנות מצלמת NTSC , זוהי שיטת שידור אמריקאית שתגרום עצב רב בחיבור לציוד וידאו בתקן אירופאי - PAL.

למעלה