פנה אליי במייל לוחם לשעבר בגבעתי

ניר נגר

New member
פנה אליי במייל לוחם לשעבר בגבעתי

שעקב בעיות אישיות בעבר השתחרר מהשירות, לאחר מספר חודשים הוא הבין את גודל הטעות ומאז הוא מנסה לחזור לשירות כמילואימניק ללא הצלחה. מדובר באדם נורמטיבי, לןחם לשעבר, נשוי, עובד במחשבים שמרגיש ייסורי מצפון על אי היכולת שלו לשרת את המדינה בה הוא חי... מצורף המכתב שהוא כתב למדור פרט: הנדון הגשת בקשה לשירות מילואים שלום רב שמי **** **** בתאריך 21-05-92 שוחחרתי מצה"ל בפרופיל 97 על סעיף אי-התאמה לפי בקשתי ברצוני לציין שבקשתי זו נבעה אז מבעיות אישיות שלא הוכרו עי הצבא,{הבעיה כשאתה צעיר לפעמים צרה קטנה נראת לך כסוף העולם וכאילו חרב עליך עולמך} הטעות שביצעתי התגלתה מהר מאוד לפני וכשניסיתי להחזיר את המצב לקדמותו לא עלה הדבר בידי ברצוני לציין שהינני כיום אדם נשוי ואב לבת בגיל שלוש ובן בגיל חצי שנה המפרנס בכבוד את משפחתו ראשית אין ברצוני לתת לילדיי דוגמא של אזרחות לא טובה או השתמטות מביצוע חובות אזרחיות בקשתי אינה באה בכדי להביא לידי תועלתנות אישית כל שהיא,ההפך הוא הנכון אלא לתרום הינני אזרח מן השורה העובד במשרה מלאה {לא היה יום בחיי שבו הייתי מובטל או חי על דמי-אבטלה} כמו-כן יש לציין שברצוני לבצע שירות מילואים קרבי פעיל לכל דבר ,הוסמכתי לרובאי 05 ביחידת חי"ר בחטיבת גבעתי,יש ביכולתי את הרצון והיכולת לתרום רבות בשירות המילואים לצערי הרב כל שאדם מתבגר מודע הוא לטעיות שביצע בעברו אך סבור אנוכי שטעות מעין זו ניתנת לתיקון אם תנתין לי ההזדמנות לפני משורת הדין ברצוני לציין שגם פושעים מועדים ניתנת להם ההזדמנות לחזור ולתפקדת בחברתנו ולהשתקם אעפ"י שאינני רואה עצמי כפושע מבקש אני את האפשרות שתינתן שוב הזכות לשרת את מדינתי אינני יכול לפרט במכתב זה את כל אשר על ליבי ואשמח גם להתקבל לשיחת ראיון כמו כן אין באפשרתי לשכור עו"ד אשר ייעץ מה לכתוב או באיזו צורה להתבטא או לתפלפל ברצוני לציין שאני עובד בחברה מסודרת בקירוב לארבע שנים בתור איש מחשבים נשלחתי כמו-כן לכשרה עלידי החברה לגרמניה,לפני כן הייתי פרילאנסר בענף המחשבים כשנה וחצי לערך,לפני היותי פרילאס עבדתי בדרום הארץ בחברת מחשבים כשנה וחצי לערך,בעבותי לפני כן ניהלתי מכון לצילום דיגטלי במשך 4 שנים לערך ברצוני לציין אעפ"י שחברי לעבודה גוערים בי על הרצון לחזור לשרת בכל שיחה שעולת אילו "הם" היו רוצים להיות במקומי עונה אני שלא הייתי מוכן "להתבכיין" כמותם אם היתה לי האפשרות אבקש בכל לשון של בקשה אנא שקול את בקשתי בכובד ראש ותנסה להבין את בקשתי ורגשותי בנושא הינני אזרח פשוט מן השורה שביצע טעות בחייו המבקש לכפר על טעותו בקשתו לשרת במילואים נדחתה...ולכן הוא כתב את המכתב הבא: לאחר שיחתנו הטלפונית האחרונה בתאריך 21/01/2004 ברצוני לחדד מספר נקודות 1. לטענתך פרק הזמן שהנני נמצא מחוץ למערכת הוא אחד מן הגורמים לדחייה ברצוני לציין אשר אזרח כל שהוא עוזב את הארץ לתקופה של מספר שנים לאחר חזרתו מקבל קריאה להתייצבות למילואים אי לכך סיבה זאת לטענתי אינה מוצדקת ועניינית לטענתך אין אפשרות להחזיר אותי לסיום שירת סדיר אך בטוחני ישנה אפשרות לגייס אותי לשרות מילואים ישנם לא מעט עולים חדשים בגילי אשר מבצעים טירונות של חודש ימים ואחר כך משרתים במילואים באופן רגיל של שמירות בט"ש וכו' 2. כמון כן ציינת את סוג אופי השרות (עריקות וכדומה) שהן מצביעות על אופי ,כיצד ניתן להשוות אדם בתחילת שנות בעשרים לחייו ללא ניסיון ו "חוכמת חיים " לאדם בעל משפחה וילדים פרנס את משפחתו בכבוד המחזיק משרה באופן קבוע במשך שנים, אותם שנים שאני רואה אותם כעיקר חיי כלמידה על התגברות משברים כאשר לא ידעתי אז להסתכל "קדימה " 3. כמו כן הכשרתי החיילית היא רובאי 5 – לוחם לכל דבר בטוחני שאימון שטח יוכל לרענן את יכולתי המקצועית ולראיה סעיף 1 4. החזרה למערכת יכולה להתבצע על ידכם לעניות דעתי ללא כל בעיה מרגע שתחליטו לנכון על גיוסי ,ציוות לגדוד חי"ר מילואים באימון יכול "לסגור" את הפערים שעליהם דיברת 5. אני רואה זאת כחובה לאומית ומוסרית לשרת במילואים ויתר על כך כזכות לשרת את מדינתנו הרי שאם כיום הייתי נער כבן 18 שנים היותי מגויס ככל נער רגיל 6. בקשתי נובעת כבר מייאוש שכל פעם נתקל אני בחומה מצידכם של סירוב ועקשנות להטיל דופי באופיי על סמך העבר ללא כל יכולת ליצור קשר אנושי עמכם שהרי כל התקשורת מתבצעת על ידי פקסים וטלפונים 7. אבקש לשקול בשנית ובשלישית אף ברבעית את זימוני לדיון אישי במצבי היות וכפי שצינתי במכתבי הקודמים ישנם דברים שאיני יכול להעלות על הכתב שאוכל להעבירם בצורה יותר ברורה בשיחה אישית או את דחיית בקשתי והעתר לה 8. אינני מתכוון להזניח נושא זה ולהילחם כל האמצעים והדרכים הכשרות עד אשר אשיג את מטרתי והיא לחזור לשרות מילואים פעיל מצידי אינני רואה שום מגבלה או חוסר נתונים אישיים המונעים מימני לשרת או מצה"ל לעתור לבקשתי 9. אבקשך להעביר נושאים אלו לבעלי ההחלטה בעניין זה כמו-כן להסביר שבני אדם הם יותר מאוסף נתונים של פלט מחשב על גבי דף נייר הנני סמוך ובטוח שתוכל לשכנעם לשנות את עמדתם בנושא לפתוח דף חדש וחלק ללא משוא פנים על העבר כפי שצריך להיות היות ואתה הוא זה שמקשר אבקש שתתאמץ בכל כוחך 10. ברצוני לציין שנושא זה מדיר שינה מעיניי אין רגע ביום מחיי שאינני חושב כיצד אוכל שוב לחזור ושרת את מדינת ישראל ללבוש את מדי הצבא בכבוד אני פשוט לא מבין את האטימות...בימים של מחסור בחיילים קרביים, בימים שמערך המילואים מתפורר, כך מתנהגים, האטימות חוגגת...

פלסטיק

New member
מדוע שלא יתנדב?

האם הוא יכול להתנדב? הרי מגייסים מתנדבים בני 70+ אולי לאחר שיתנדב הדרך חזרה למערך המילואים הסדיר תהיה קלה יותר

כל הכבוד לבחור

מודה ועוזב ירוחם, סיפורו נגע לי מאוד, אני בטוח שהצבא ידע להסתייע בשירותיו של הבחור שמרגיש לא רק את החובה אלא גם את הזכות לשרת. אף אחד לא רוצה לתת דוגמא רעה לילדיו, זו הדרך לגדל דור חדש של משרתי המילואים.

ניר נגר

New member
פניתי לקצין מילואים ראשי בעניינו...

הם אמרו לי שהנושא הועבר לסגנית שר הביטחון, עצוב מאוד שאנשים (מתי מעט) שרוצים לתרום מגיעים עד לסגנית שר הביטחון... כאילו שהמערכת מלאה במילואימניקים, המסקנה המתבקשת היא שצה"ל פשוט לא צריך עוד אנשים, למה לא "לקרוע" את אלה שנמצאים כבר במערכת, למה לא להעמיס עליהם עוד ועוד משימות, ובכך לחסוך כסף....

ד"א

ראוי לציין, שיש דרכים נוספות לתרום לחברה, חיוניות ומועילות לא פחות משרות מילואים. איני מכיר את האיש ואת המוטיבציות שלו, אבל אם הוא מבקש לתרום לחברה, ומערימים קשיים בפניו לעשות זאת בשירות מילואים, הוא יכול לפנות לדרכים אחרות.

ניר נגר

New member
אם מערימים קשיים דע לעקוף אותם

ולא להרים ידיים במיוחד אם מדובר בהרגשה שלך, ובתחושת הקיפוח, כשאתה יודע שאתה צודק אבל אף אחד לא מקשיב...

למעלה