פנויים ופנויות - הגדרה

פנויים ופנויות - הגדרה

כבר הרבה זמן אני מתלבטת ביני לבין עצמי לגבי המהות של ההגדרה "פנויים ופנויות" מהי בעצם ........... לפי האחד........ זה כל מי שאין לו בן זוג קבוע. לפי האחר....... פנויים ופנויות "תקועים" באיזו תדמית וחלום לא מציאותי וכאשר הם נתקלים בחצי השני שלהם, אינם פנויים לראותו בעין ונפש נכוחה ומציאותית. כך מתפספסת להם דרכם ויחד איתה חייהם. יש עוד גירסה שאומרת שפנויים ופנויות הם אנשים אשר פנויים מבחינה נפשית לבני זוג חדשים, אך הם לא תמיד פנויים מה שנקרא "על הנייר " מה דעתכם על הדברים ..... ואיך אתם הייתם מגדירים את ה"פנויים ופנויות"?

Ron W

New member
מנצל"ש double trouble

http://www.youtube.com/watch?v=cGBnBFA8u1E&feature=related נשמע שגם להרגיש כלכך "פנוי" יכול להיות סוג של כיף

Sודית

New member
רון.....תודה על הקטע השווה

ואולי אתה יכול קצת להרחיב ולהסביר ת'משפט שכתבת?

Ron W

New member
אני בעד שכל אחד יחשוב וירגיש לבד

הקטע הזה מרגיש לי כמו לתפוס ראש, יש בו משהו משכר. קשה לשים את האצבע אם זה רחמים עצמיים פינוק או פורקן - אומר שצריך לנסות ולחוש קצת מהתסכול בהשוואות, בין אם זה כסף או זוגיות.. אולי מעצם העובדה שממשהו מתבכיין כזה מפיקים הנאה, האם זה לא מתבכיין להגדיר את עצמך פנוי/ה ? כמו יוצר שזקוק להיות מודע לכאב כדי לבטא רגש ובטח יש עוד סיבות. לעניין הפוסט, אין באמת צורך להגדיר פנויים/ות לאחרים ועל אחרים לכל אחד/ת נקודת מוצא שונה וצרכים שונים בדרכו.. גם להיות פנוי/ לבד. לפעמים זו הנאה שבכאב לעיתים חלק מתהליך ולפעמים צורך ואפילו חשוב.

שוש אור

New member
מסכימה לגמרי

לכל אחד/ת נקודת מוצא שונה וצרכים שונים בדרכו.. גם להיות פנוי/ לבד.

Sודית

New member
יפה יהודית....נושא מעניין לדיון

אני חושבת שההגדרה "פנווים פנויות" מדברת בעד עצמה. על אף ששמעתי כבר מאנשים נשואים שמרגישים עצמם פנויים. פנוי בעיני אומר - "לא תפוס" ואם מדברים בפורום הזה, הכוונה היא לאנשים פנויים מבחינה רגשית, פנויים מבחינת הסטטוס, אנשים שפתוחים ומוכנים להיכנס למערכת יחסים ("זוגיות"). כמוני למשל

מעניין שכל הפנויים והפנויות

אומרים שהם פנויים אבל כשמגיע רגע האמת נבהלים,מקבלים רגליים קרות,ואז מגיע השלב של..."זה אני, לא את/ה" אני לא פנוי/ה רגשית,ועוד כל מיני מינים. כשאני חושבת על ההגדרה של פנויה אני יכולה להגיד שגם כשהייתי נשואה...הלב היה פנוי אבל הסטטוס לא...ומכאן שההגדרה של פנוי היא נכונה למצב נתון ולזמן נתון. ובשנים האחרונות כגרושה, גם הלב, וגם הזמן וגם הרצון להשקיע בזוגיות פנויים... כשמישהוא אומר לי אני פנוי ,אני מחייכת לעצמי ואומרת בלב נראה כשיגיע רגע האמת....

אני חושבת שזה פשוט מגדיר סטטוס

פנוי-קרי פנוי מכבלי זוגיות ו/או נישואין פנוי זה לא בהכרח "פנוי להובלות", רק אצל סמי ובניו זה בטוח ככה יש פנויים שהם פשוט פנויים... יש בינהם שכמהים להיות שוב "תפוסים" ויש בינהם שמברכים על כל רגע של פנאי, פנוי, פנאן.. אז אין כלל... ה"פנוים פנויות" זה פשוט תיאור סטטוס מכנה משותף אחד בין אנשים גרושים/רווקים/אלמנים על קשת גיל דומה אני כאן כי המקום מכיל חברים בני גילי, שנהנים כמוני (או סובלים) מהחופש הזוגי.

בעיני הוא/היא ראשית לכל לא נשוי או לא נמצא

במערכת יחסים אחרת. הנושא הרגשי - וואו כמה נשואים משתמשים בביטוי " פנוי רגשית"......זו לגיטימציה לבגידות????? (מתיחסת כמובן גם לנשים וגם לגברים) הלא פנוי רגשית, - לפעמים כאשר פוגשים את האדם המתאים הרגש משתחרר.

שוש אור

New member
פנויים פנויות

מה ההגדרה? פשוטו כמשמעו. מי שאינו "כבול" בקשר לאדם אחר, מי שאינו "כבול" למקום עבודה ופנוי לעבודה חדשה, מי שאינו נמצא באמצע נסיעה בתפקיד ופנוי להובלה
וכן, יש את אלו שהם "פנויים רגשית" בעיני, זו רק הגדרה שנועדה לבלבל את ה"מועמד/ת" .... כי מי שפנוי רגשית לא יישאר במקום שלא טוב לו [במקרה של זוגיות/ נישואין] ומי שנשאר, פנוי לקשר מקביל/ נוסף ... כך להבנתי.

נעמי66

New member
פנויים

בנוסף להגדרות המקובלות אפשר להוסיף עוד אחת, שמתאימה למי שאינו במערכת יחסים ואינו הורה לילדים (נכון במקרה שלי) - פנוי לדאוג לעצמו בלבד...

אפי 7

New member
אני קוראת את כל ההגדרות - ואכן הן

נותנות ביטוי נכון להגדרת פנויים פנויות, כל אחד והגדרתו הוא, זה מאוד אינדבידואלי, מצב זה שייך הן לגשמיות והן לרוחניות. איך אומרים תכל'ס אדם שנשאר בגפו חפץ מאוד לבן אנוש נוסף בקרבתו והוא בוחר לעצמו אם יהיה זה גרוש, נשוי, פרוד, רווק, הכל לגיטימי אם אין נפגעים ואין פוגעים. גם הלבד, לעתים בלית ברירה, יכול להיות נפלא. זו לא בדידות, בדידות היא רק אם אין האדם יודע להעסיק את עצמו וליהנות בחברת עצמו, ולבד יכול להכיל ממיטב מנעמי החיים. אפשר להתפלסף עד אין סוף אודות נושא זה - ואכן הוא מעניין מאוד. אפי

למעלה