פנו לעצמכם רגע וענו לי בכנות

פנו לעצמכם רגע וענו לי בכנות

שלום נשואים ונשואות,

האם כאשר החלטתם להינשא, זה הי מתוך אהבה טהורה ועמוקה או שפשוט נראה לכם שזהו האדם הנכון להתחתן איתו מסיבות רציונאליות כמו השכלה, עבודה, מצב כלכלי וכן, גם מראה טוב. כמובן שצריך לפחות להימשך פיזית לבן הזוג, אבל האם יש כאן מעבר לסתם משיכה? האם אתם ממש מאוהבים בעוצמה? האם אתם חשים את מה שרומיאו ויוליה חשו זה כלפי זו?

Tula1

New member
ברור שבגלל הכסף!

וגם כי הוא חתיך.

(פיניתי לעצמי שנייה ולא יותר לענות על ה״סקר״ הזה. נו ברצינות.....)

קליספרה

New member
ברור שמאהבה

במקרה שלי ממש אהבה ממבט ראשון
רק שאז לא הבנתי מה זאת אהבה
היום אני אוהבת אותו הרבה, הרבה הרבה יותר.

מי שמתחתן בגלל אהבה טהורה,

מתגרש בגלל שנאה יוקדת.

מן הסתם, רוב הזוגות היו מאוהבים עד בחילה בתחילת הקשר, אבל מה שמחזיק לאורך זמן זאת החברות שנרקמת, החזון המשותפת לעתיד והיכולת להסתדר וליישב סכסוכים.

האם זוג שמתחתן אחרי שנתיים של מגורים יחד חש מה שרומיאו ויוליה חשו? אם כן.. כנראה יש להם איזו הפרעה.. הרגשות הסוחפים האלה דועכים עם הזמן בד"כ אלא אם מקפידים לייצר דרמה.

וכמו שאביב גפן אמר - רומיאו ויוליה היו נפרדים אם הם לא היו מתים.

A Lemon Tree

New member

חומר למחשבה למי שכתבה את התגובה המתנשאת שתי הודעות מעליך...

זה מעודד אך גם מעציב

מעודד כי לפחות אני אדע שבעתיד הלב שלי יחלים ואוכל להתגבר ומעציב כי הקסם הזה יחלוף או כנראה יחזור בדמותה של אישה אחרת.

קליספרה

New member
נו באמת - את רצינית?

אני מכירה זוגות שהתחתנו אחרי שבע שנים שחיות יחד והנשואים לא החזיקו מעמד ואחרים שהתחתנוזמן קצר לאחר שהכירו וחיים - לפחות כך נראה - באושר רב.
זה פשוט לא עקרוני מתי ואיך התחתנת. זה כן עקרוני איזה זוגיות אתם מטפחים - כמה אתם זוכרים להיות זוג גם כאשר הפכתם למשפחה, כמה טוב לכם יחד - והמון התאמה של אישיות ונכונות להתגמש ולהתפשר .
אנשים שיש להם יותר במשותף מאין ושיודעים לשים את האגו הצידה ולא לחיות מתוך זווית הראייה הצרה שלהם ייצמיחו זוגיות טובה.
יש לי מספיק שנים של נשואים מאחוריי ומספיק זוגות שהתפרקו סביבי כדי לראות כמה הדברים שלך הם , לא מתנשאים, אלא פשוט - לא נכונים.

לא צריך לקחת הכל מילולית..

וגם לא כל כך ברצינות.. מדברים באופן כללי ואפשר להתייחס לדיונים בפורום בחצי חיוך.

מן הסתם זוג שהתחתן אחרי 7 שנים, שלא הייתה ביניהם אהבה והתחתנו בגלל הסיבות הלא נכונות, עלולים למצוא את עצמם אומללים וגרושים.

וכמובן שיש זוגות שמתחתנים בלהט הרגע, ומוצאים שהם זיווג משמיים.
(דודים שלי התחתנו אחרי 3!! ימי היכרות, והיו נשואים 30 שנה, עד שליבו נדם)

אבל בסופו של דבר, גם את לא היית ממליצה לאף אחד להתחתן אחרי חודשיים של היכרות בגלל אהבה יוקדת.
מומלץ לכולם לתת להורמונים להירגע קצת, ולראות אם יש עוד משהו שמחזיק את הקשר הזה חוץ מפרפרים בבטן ותשוקה בוערת.

בושמיל

New member
פרק א

שונה מפרק ב כי מתבגרים ביחד: ילדים, משכנתא וכל הstress הזה. אף אחד לא יודע איך הוא יהיה הורה, יתמודד עמ המירוץ, בעיות פריון, הורים חולים, אבטלה וכאלה. אז לפעמים ההתבגרות מרחיקה ומשנה ולפעמים מעצימה את הקרבה

powerpuff25

New member
סליחה אבל אני ממש לא מסכימה

נכון שאהבה זה לא הכל, אבל כל האמרות האלו על אהבה, כאילו מדובר באיזה רגש נאיבי ובר חלוף, לא מקובל עלי.
צריך הרבה יותר מאהבה בלבד לקשר מוצלח, אבל בלעדיה, הוא לא יכול להצליח ובטח שלא לשרוד לאורך שנים.

לא אמרתי בשום מקום שאהבה לא נחוצה.

היא בהחלט נחוצה, פשוט -רק- בגלל אהבה לא מומלץ להתחתן.

מישהו שרוצה משפחה, לא ימהר לתחתן עם מישהי שלא רוצה ילדים בשום פנים ואופן - ובצדק.
מישהו שחשוב לו להיות קרוב להורים לא יתחתן עם מישהי שלא מוכנה להישאר לחיות בארץ - ובצדק.
ובאופן כללי לא מומלץ להתחתן עם בוגדים, שקרנים או מהמרים גם אם מאוד מאוד אוהבים אותם.

זוגיות חייבת להתבסס על רגש, אבל אסור לשכוח את הראציו - וכאן ,נדמה לי, שאת דווקא כן מסכימה איתי.

powerpuff25

New member
אני מסכימה שאהבה זה לא הכל

אבל היה נשמע מההודעה שלך שאהבה באופן כללי היא מין רגש הזוי ורגעי, ובעיקר נאיבי, ועם זה אני לא מסכימה.

עם המשפט האחרון שלך אני בהחלט מסכימה.

התאהבות סטייל רומיאו ויוליה

זה רגש נאיבי רגעי והזוי.. (ובלעדיו, מה היינו עושים?
)

ומאידך, אני לא מאחלת לאף אחד נישואים בלי אהבה..
אבל כמו שאמרתי, כשהרגשות הסוערים, הפרפרים והדרמות נמשכים שנים לתוך הקשר - לדעתי, זה מעיד על חוסר בגרות.
אנשים מתחתנים בסופו של דבר כדי להנות מיציבות, בטחון ואמון, ולא כדי לנסות להתאבד.

powerpuff25

New member
עונה

לא יודעת אם רומיאו ויוליה, אבל בהחלט כן מתוך אהבה טהורה ועמוקה.

AlicePJ

New member
הכדור הוא עגול ולכל סיר יש מכסה

יש עוד כמה קלישאות שאני שוכחת? נראה שהשרשור הזה הוא אוסף קלישאות ששיכות לרומן רומנטי שקוראות ילדות בנות 14 ולא לחיים האמיתיים.

דווקא לדעתי שרשור טוב ומענין

אני התחתנתי מהר מאוד, מתוך התאהבות ומשיכה, עם בנאדם מאוד חכם, מאוד מצחיק ומאוד מענין.
קודם כל התחתנו (כדי לגמור עם זה? לא עשינו סיפור מהחתונה)
ורק אחר כך "הכרנו" את המשפחה, התמודדנו עם משברים והולדנו ילדים.
זה היה נאיבי ורומנטי, ובנתיים , 9 שנים אחרי, למזלי - בחרתי הכי נכון שיש.

למעלה