פנטסיה אורבנית נוסחתית

הייזל

New member
פנטסיה אורבנית נוסחתית

א. בחורה חתיכה וצעירה [גג בת 25] מגלה את העולם הקסם הסודי שמתקיים במקביל לנו בעקבות טראומה כלשהי [בדרך כלל מישהו אהוב שמת, לעיתים קרובות הורה או דמות הורה] ויצאת למסע בעקבות חפץ קסום כלשהו וכמובן, לא פחות חשוב, יש איזושהי נבואה שקשורה אליה. בדרך היא פוגשת bad boy כלשהו. הבחור הוא בדרך כלל מאוד חזק, מרשים בגודלו ולא אנושי או אנושי למחצה ויש לו לב של זהב מתחת לכל שכבות הרוע, האכזריות. אה, והיא גם ייחודית ומסוגלת לראות דברים שאחרים לא מסוגלים ולעשות דברים מיוחדים.

ב. בחורה בלונדינית [ב90% מהמקרים] מתאהבת בערפד מיוסר ושניהם יוצאים לכסח לכל העולם המיסטי את הצורה. עם הרבה רומנטיקה חולנית [לא מתלהבת מערפדים רומנטים] שלפעמים גולשת לארוטיקה ואפילו לפורנו.

יודעים על מה אני מדברת?

מיכאל ג

New member
היא בחורה רגילה.

סתם בחורה. כמו כל אחת אחרת. כל כך רגילה, עם כאלו בעיות רגילות, שממש כל קוראת תוכל להזדהות איתה.
אבל הוא - המסתורי ובעל הסודות והיכולות - הוא מאוהב דווקא בה. הוא בחר בה מכל אחת אחרת. והוא קנאי בטירוף. והוא יכניס אותה לצרות נוראיות מצד אחד ואז יבלה המון זמן בלהציל אותה מהן. והחיים המשעממים שלה יהפכו למרתקים.

restored

New member
מדובר בספר של דבורה הרקנס ?

בלונדינית כוסית וערפד בן 500 ?
לפחות היא בת 25 ולא תיכוניסטית, הערפד כנראה פחות סוטה.

הייזל

New member
זאת הדוגמה היחידה שהצלחת לחשוב עליה?

restored

New member
היו עוד, אבל הגיל והעניין עם הנבואה

וכמובן העובדה שאני מנסה בכח רב לא להתקרב לסוג הזה של ספרות.
כל מה שאני מכיר בא מקריאת הכריכה האחורית של ספרים כאלה.

g l o r y

New member
היי, זה מוכר, אז למה להחליף סוס מנצח?

הכותבים חושבים ככה:
אם אני יכול לכתוב איזו שטות לפי תבנית, להוסיף קצת נצנצים ובנות מגיל 9-18 יאכלו את זה כמו קורנפלקס וישקיעו בזה כסף כמו באיפור, אז למה לא? אחרי הכל, מי לא רוצה כמה אלפי דולרים בחשבון הבנק??
נדרשת הרבה יותר אנרגיה ומחשבה כדי להימנע מהתבניות הללו, ובואו נודה בזה, חברות ההוצאה לאור יבחרו בעבודות שמוכרות על פני עבודות מקוריות. הכל כלכלי.

שזה משאיר את הקוראים הכבדים שבינינו (כל יושבי הפורום לדוגמא) לחפש בנרות משהו שלא משאיר טעם של "כבר קראתי את זה". אני מוצאת את שלי באינטרנט....

frizzly

New member
אל תהרגו אותי

אבל אני אוהבת את זה.
טוב לא את הכל אני אוהבת. את סידרת FEVER אהבתי בעוד שאת the immortals לא סבלתי, וגם לא את הספרים של דם אמיתי (הסידרה עיצבנה אותי בטלויזיה ובספרים). ואת אניטה שמעתי באודיו עד ספר 9 ושם נכנעתי.

יש משהו בנוסחה הזאת שפשוט עובד. מסכימה שדרזדן לדוגמה מאוד כייפי לקרוא, אבל הוא לא סוחף אותי כמו שFEVER סחף. גם רייצ'ל מורגן מגניבה, אבל אני לא קוראת אותה בשקיקה כמו שקראתי את דימדומים.

לפעמים יש בז'אנר הזה מעבר לרק בחורה פוגשת ערפד. לפעמים הבחורה היא דמות חזקה ומעניינת בפני עצמה (סטייל מרסי תומפסון - המון נוסחה אבל גם לא מעט מעבר), או שהסיפור מעבר מעניין (כמו בעיר של עצמות שאני יודעת שהרבה פה לא אוהבים אבל סהכ זאת סידרה לא רעה בכלל)

שורה תחתונה - אני אוהבת את זה. ושימשיכו לעשות הרבה כאלה, כי זה אומר שיש יותר סיכוי שדברים טובים יקרו בז'אנר ואותם אני מחפשת.

הייזל

New member
אבל זה הקטע

אני קוראת את "עיר של עצמות" ובאמת שלא ידעתי למה לצפות כשהתחלתי ומה להגיד לך? הגעתי לחלק השני [וכבר מצאתי סתירות בסיפור] זה שילוב של הארי פוטר וFEVER וזה נחמד אבל לא יותר מזה. מצד שני, נזכרתי במשהו מהספר האחרון של רייצ'ל מורגן והחלטתי לחזור לקרוא את זה וכבר בפרק הראשון עלה חיוך על פניי. אז תסלחי לי אם אני אעדיף להבא להתרחק מהספרים האלה שההרגשה היא שהם פונים לנערות בנות 16-21 [איפה הספרים האלה היו כשאני הייתי בגיל הזה, אה?] בלי רבדים עמוקים יותר לקהל בוגר יותר.

והאמת היא שהIAD לא שייכת לשתי הנוסחאות שהצגתי אבל הסופרת בהחלט חורשת את אותם רעיונות בכל ספר וכבר דיברתי על זה.

למעלה