פנטסי.קון - הרצאות על תרגום וספרות

פנטסי.קון - הרצאות על תרגום וספרות

להזכירכם, כנס פנטסי.קון 2003, אשר יערך בחול המועד פסח (ה-20.4 עד ה-21.4), יכלול מגוון הקרנות סרטים וסדרות, הרצאות בנושאי פנטסיה ופעילויות אחרות. מספר עדכונים חשובים לבאי הכנס: 1) בין האירועים בכנס - הכרזה על הזוכים בתחרות הסיפורים הקצרצרים של האגודה, הרצאות על ספרות - הרצאה על מייקל מורקוק, הרצאה על מיתולוגיה אירית ויפנית, הצראתה על דמותן של מכשפות, סדנת תרגום מדע בדיוני ופנטסיה בהנחיית דר' עמנואל לוטם ועוד. תוכניית האתר עודכנה - שימו לב כי הרצאתו של טל ענבר אודות חלליות בדיוניות זזה מהיום השני ב-10:00 ליום הראשון ב-20:00. 2) נוספה רשימת דוכנים למכירת מוצרים שונים בכנס - ספרים, אביזרים למשחקי תפקידים וקומיקס. 3) בנוסף, בכנס יוקם גם דוכן למכירת ספרים משומשים. המעוניינים למכור ספרים ופריטים משומשים אחרים מתבקשים להוריד את טופס הרישום המצוי באתר הכנס, והביאו לאחראי דוכן המשומשים, ביחד עם הפריטים, ביומו הראשון של הכנס. 4) האתרים "עין הדג" ו-"המסך המפוצל" עורכים תחרות שבין זוכיה יוגרלו כרטיסים לכנס. כדאי להזדרז - התחרות מסתיימת בקרוב! 5) מבצע לבאי הכנס – קניית ארבעה כרטיסים (כלשהם) בקופה מזכה את הקונה בכרטיס חמישי חינם! מקווים לראות את כולכם בכנס פנטסי.קון!

פילק טולקינאי?!? רק באבק כוכבים

דרור רינצלר, למי שלא מכיר, הוא אמן ומוזיקאי שיחד עם חבריו הלחין וניגן חלק משירי שר הטבעות בעברית. בשנת 1988 הוקם ההרכב המוזיקלי שהלחין, ביצע ואף הופיע בפני קהל בשירי שר הטבעות. מעט לפני שההרכב התפרק בשל נסיעת חבריו לחו"ל, הם הקליטו כעשרה שירים באולפן הקלטות שחיש מהרה הפכו לקלטת פיראטית שהתגלגלה מיד ליד כפריט משכית יקר ערך לאספנים. לפני כמה חודשים דרור מצא את ההקלטה הישנה, שיחזר אותה באמצעות אולפן שיחזורים מיוחד והעביר את התוצאה לדיסק מושקע ויפהפה המכיל 10 שירים בעברית של שר הטבעות. התוצאה מדהימה: הדיסק עצמו מעוצב בצורה יפהפיה, עם איורים מקוריים (של נועה ויכנסקי) המוטבעים על הדיסק עצמו וכן על העטיפה. השירים שבתוך הדיסק פשוט יפהפיים והולמים מאד את רוחו של טולקין. אני יכול להעיד על עצמי שאני לא מפסיק לשמוע את הדיסק שוב ושוב וברגע ששמעתי אותו לפני חודש עלה בי רצון עז מאד להביא אותו לכנס בצורה זו או אחרת. גם בגלל הערך ההיסטורי (הרכב טולקינאי מוסיקלי לפני 16 שנה!) וגם בגלל הערך האמנותי (השירים ממש יפים). דעות נוספות של אנשים רבים שהשמעתי להם את הדיסק חיזקו אותי בדעתי. אני שמח לבשר לכם שבדוכן של אגודת טולקין בכנס 'אבק כוכבים' יהיה ניתן לרכוש את הדיסק במחיר שווה לכל נפש וגם הדיסק עצמו יושמע בדוכן לשם התרשמות והנאת הסביבה.
כדי שתבינו על מה אני מדבר, הנה קישור לשיר מתוך הדיסק. שם השיר הוא הבלדה על גיל-גאלאד ומשקל הקובץ הוא 3.8 מגהבייט בפורמט MP3.

יפה מאוד!!!

מושקע, נשמע טוב, המילים יפות, אבל לדעתי המלים "במורדור ארץ הצללים" נאמרים בעליזות יתר , נשמע כאילו הוא שמח על מות גיל-גאלאד. לצערי לא אוכל להגיע לכנס אבק כוכבים, האם הדיסק יימכר גם במקומות אחרים? אגב לא אכפת לי לקנות דיסק צרוב אם זה הוא

תחרות הקצרצרים בפנטסי.קון

למי שעדיין לא יודע - פנטסי.קון, כנס הפנטסיה השנתי של האגודה הישראלית למדע בדיוני ופנטסיה, יפתח מחר, ה-20.4, באולם מופת ברמת-גן (רחוב הרצל פינת קריניצי). הזוכים בתחרות הסיפורים הקצרצרים שנערכה לקראת הכנס יוכרזו עם באירוע הפתיחה ביום הראשון. בתוכנית הכנס: סרטים קלאסיים ("וילו והנסיכה", "אגדה: גרסת הבמאי"), סרטים בהקרנת בכורה ("אחוות הזאבים", "דוני דארקו"), סדרות אנימציה ("אחיות הגורל" על פי טרי פראצ'ט), פרקים מסדרות הטלוויזיה "מכושפות", "באפי קוטלת הערפדים" ו-"אנג'ל" (אשר זכו למועמדות לפרס ההוגו), הקרנות בכורה לפרקי פיילוט של סדרות חדשות - "פיירפליי" ו-"האזור המת", הרצאות בשלל נושאים (ממיתולוגיה ועד לספריו של מייקל מורקוק), דוכנים למכירת ספרים, קומיקס ואביזרים למשחקי תפקידים בהנחה, תערוכת ציורים של האומנית אביב אור (יוצרת הקומיקס הישראלי "ארינאה") והפתעות רבות נוספות. מקווים לראות אתכם בכנס!

למעלה