עונה
למיטב ידיעתי צ'יפ לא בודק רק חוסרים אלא גם הכפלות של מקטעים ואולי דברים נוספים.
1. בהריון השלישי שלי עשינו לראשונה צ'יפ לעוברית (יחד עם מי שפיר). לא היתה המלצה לביצוע, ושילמנו בעצמנו על הצ'יפ. התגלה שלעוברית יש מקטע חסר ונאמר לנו שברוב המקרים הממצא מורש מאחד ההורים.
אחרי שהפסקנו את ההריון ההוא, בחרנו לבדוק את עצמנו. מכיוון שהיינו בלחץ של זמן, לא עברנו דרך הקופה אלא עשינו במימון עצמי ואח"כ נאבקנו במשך שנה וחצי כדי לקבל החזר.
בהחלט יכול להיות שהצ'יפ של העובר תקין ושל ההורים לא, זה המצב שאני מייחלת לו כבר 3 שנים מאז שגיליתי שהמקטע החסר מורש ממני. אצלכם לעומת זה, היו מומים גלויים אם אני לא טועה, ואז נראה לי הגיוני שאם הצ'יפ של העוברים היה תקין, גם הצ'יפ ההורי יהיה תקין.
במקרה שלי המקטע החסר מופיע בזרוע אחת של כרומוזום מספר 1. זה אומר שאם הביצית המופרית מכילה את הזרוע השנייה, זו שבה אין מקטע חסר, הצ'יפ של העובר יהיה תקין.
2. אנחנו עשינו ברמב"ם. בזמנו הדגימות נשלחו לבילינסון ונבדקו שם, כיום רמב"ם עובדים עם מעבדה שונה, אבל הדגימות עדיין נשלחות למעבדה חיצונית. את התוצאות של הצ'יפ ההורי קיבלנו אחרי כשבועיים, אבל לא ברמב"ם אלא בייעוץ פרטי אצל פרופ' שוחט. מכיוון שהמעבדה בבילינסון היתה תחתיו, הוא הביא את התוצאות לקליניקה הפרטית.