פניה לד"ר סובחי

פניה לד"ר סובחי

שלום רב לך ד"ר סובחי היקר! בראשית תרשה לי להודות לך על השנים שבהן הייתי רזה - בזכותך! תודה!!! שנית - כרגע יש לי בעיה ואני רוצה להתייעץ לפני שאני מגיעה לביקורת בעוד כשבועיים. עברתי את הניתוח לפני כ - 7 שנים. במשך השנה הראשונה הצלחתי לרזות מעל 40 ק"ג. אם אני זוכרת נכון נותחתי כשהייתי 113 ק"ג. הצלחתי להחזיק על 70 ק"ג (גובה 1.75 !) במשך כ 3 שנים. עכשיו לצערי אני שוקלת כבר כ 92 ק"ג - ובעליה... הקלוריות... הקאתי קצת כמו כולם, אבל יחסית יכולתי יותר מאחרים לגוון את המאכלים. מיד אחרי הניתוח התחילו אצלי תופעות של צרבת שלבסוף אובחנו כרפלוקס וטופלו ע"י גסטרו. עם השנים עברתי לזוטון ועכשיו אני מטופלת ע"י לוסק. לכאורה זה פותר לי את הבעיה. אין לי צרבת כל היום והכל בסדר. בשבת האחרונה, בפעם הראשונה נידמה היה לי שיש לי סתימה. הקאתי ללא הפסקה ובסוף הגעתי למיון ביום ראשון - לאיכילוב כי קיוותי להיות מטופלת על ידך. לא ניפגשנו, אבל טופלתי. במהלך הביקור עשו לי זונדה ונתנו לי יוד. בצילום ניראה שהיוד עובר ואין סתימה. אבל לא יכותי להפסיק להקיא. הזונדה רוקנה לי כ 750 סמ"ק נוזלים. החליטו לעשות לי גסטרוסקופיה. וכאן הקטסטרופה: מסתבר שהמצב בקיבה שלי רע, רע מאוד. דלקת קשה ביותר בשליש התחתון של הושת רפלוקס חופשי כיבים מרובים קיבה - רירית אדומה ובצקתית היצרות, קפלים שלא איפשרו כמעט את מעבר האנדוסקופ ועוד צרות רבות האם כל זה תוצאה של הניתוח? אחרי כל כך הרבה שנים נוצרה בעיה, או שלדעתי אני חיה עם הבעיה כל השנים? נפשית אני בהחלט מוכנה להוציא את הטבעת. ממילא אני כבר לא רזה והשלמתי עם היותי שמנה. בינתיים, היום כבר יום שני - לא אכלתי מיום שישי. שתיתי הרבה. אני רוצה לדעת אם המצב שלי מסוכן והאם אצטרך להוציא את הטבעת - ניתוח? אני זקוקה למידע כדי לעשות הכנות נפשיות וגם הכנות אחרות - אני לא יכולה להתפנות מעבודה לפני 20 לאפריל. האם יש ריפוי למצב שלי, או שזהו מצב כרוני? האם הסרת הטבעת תפתור או תקל על הבעיה? מה הסיכונים? ד"ר עמרני בדקה אותי ורופא אחר סיים איתי את הביקור - שניהם ניראו לי ממש לא אופטימיים... ניבהלתי, יש לך מילים מרגיעות והסברים - עד שניתראה? אני חוששת, המצב ניראה לי חמור. תודה על תגובתך שירן קוזוקין

וואו, נשמע מפחיד .

נראה כאילו "טייחת" את כל בעיות הקיבה עם גסטרו ואח"כ עם זוטון ולוסק ובעצם סבלת בעקבות הניתוח מריפלקס פראי . דעי שגירוי מתמיד של החלק התחתון של הוושט יכול לגרום לשינוי באפיתל (שכבת התאים החיצונית המצפה את הוושט), ואף לסרטן. אינני רוצה להבעית אותך יותר משאת כבר מבועתת וסובלת - אבל עצתי לך אחותי - הסירי את הטבעת ולכי לייעוץ רפואי - הוליסטי - גלובלי. שני לחלוטין את התזונה שלך ותני לגוף להרפא . תני לקיבה ולוושט אפשרות להחלים . לרקמות יש יכולת רגנרציה (התחדשות) מופלאה. הכל יכול להיות הפיך בתנאי שתתני לקיבה את התנאים האופטימליים להבריא (אוכל בריא בריא) . תהיי לי בריאה . חזקי ואמצי. איילה .

תודה לאיילה הדני

אכן אני מבוהלת כרגע ולצערי - היום התחלתי קצת לאכול, לפני כשלוש שעות אכלתי משהו וכבר אני מרגישה את זה חוזר! אני פוגשת את ד"ר סובחי בקרוב ונחליט על גורל הטבעת מקווה שהנזק הפיך

הניתוח שעברת הוא SRVG אין בו טבעת

בניתוח שלך יש סיכות וצנורית של סיליקון - אך לא טבעת . לעיתים עקב תגובה דלקתית המעבר נהיה צר ובשל העיכוב במזון נגרמת תגובה דלקתית קשה יותר מטרת הטיפול היא להקטין את הפרשת חומצות הקיבה ולהפחית את גירוי הרירית ובכך להעלים את הדלקת ולאפשר מעבר סביר . יש לבצע תילום ביקורת כעבור חודשיים ולבדוק את מצב המעבר . במידה ולמרות הטיפול המעבר עדיין צר ועדיין יש הקאות יש לשקול הוצאת צינורית הסיליקון . למרות שהניתוח הראשון בוצע דרך חתך בדופן הבטן הרחקת צנורית הסיליקון ניתנת לביצוע בלפרוסקופיה

למעלה