פניה למנהל הפורום -

אורי-

New member
פניה למנהל הפורום -

בארי הבארברי-זה פורום תרבות נהיגה , אני כבר יודע ש"תרבות נהיגה" גורר כמעט באופן אוטומטי , תגובות כנגד רוכבי אופנוע (ושאר דעות קדומות , כנגד אוכלוסיות שונות). (להביא הסבר "פסיכולוגיה בגרוש"? זה כנראה כי לנהגי רכב נוח לתפוס גורם משותף שרחוק מהם , ולהתלונן עליו). אני חושב שמכיוון שמנסים להנחיל כאן תרבות , אין שום מקום להערות ולתובנות אישיות שלא מובילות למסקנות. אם תהפוך את הפורום לבמה מעליה יתנצחו אוכלוסיות שונות , וינסו להסביר מי יותר משוגע , לא נתקדם. (פורום תלונות וקיטורים - כבר יש). יש צורך בהקפדה על כללי פורום , ולוודא שאין כאן מריבות "מי יותר מסכן ויותר צודק" (כי פורום תלונות וקיטורים...) , אלא ניסיון להבין מה הפתרון , מה כל אחד יכול לעשות החל ממחר. בכל מקרה , פורום באינטרנט הוא רק דרך חדשה ל"סיעור מוחות" , אם נקלל ואם נסכים , הכביש לא ישתנה החל ממחר. דווקא בגלל זה , איכות הדיון חשובה. (ואם לא , אז הפורום מיותר) ונניח וכולם באמת צודקים , רוכבי אופנוע משוגעים , מטורפים , מסוכנים. תעברו בצורה בוגרת לשלב הבא , ותנסו להבין מי אחראי למותם של כמה מאות אחרים על הכביש , כל שנה. (כאן כבר אי אפשר להאשים גורם כללי וחיצוני , ואלה למעשה רוב ההרוגים בכביש). הפתרון הוא לא להשמיץ אוכלוסיות ע"פ סטיראוטיפים , אלא לנסות להבין מה ניתן לעשות כדי למנוע את התאונה הבאה. איזה צעדים חינוכיים / תפיסתיים יש בכוחנו לעשות? לדעתי , אין פתרון בזק , אבל אם החינוך יתחיל בצורה נכונה , אולי עוד כמה שנים תאונה תהיה אירוע חריג , ולא חלק מהשגרה בכביש. (ועל כך יש צורך בשרשור נפרד - כיצד יוצרים תרבות נהיגה) ואם בכל זאת , פורום תרבותי יהיה משעמם מדי , הנה "בנק הסטיראוטיפים של הנהג המסוכן" , שיוכל לתת דלק לפורום לפחות לשבוע הראשון: אופנועים , קטנועים, שליחים , רוכבי אופניים , הולכי רגל , זקנים , זקנות , בחורות , ערסים , חרדים , ערבים , נהגי מוניות , נהגי משאיות , נהגי אוטובוס , שוטרים , קציני צה"ל , נהגים חדשים וכו'.

הפורום עוד בחיתוליו...

וזה עתה הוא נפתח. לאט לאט נדע מהם הכללים בפורום. בינתיים כל מי שיש לו רעיון ועניין,מוזמן לפנות אליי במסרים אישיים ואני אשמח להקשיב להכל.

M O R M

New member
לא , אתה לא צודק.

והיה ופורום זה ישמש במה לדת קיצונית של הכפשה פופוליסטית בסגנון הכט או לחילופין במה לעלבונות אישיים נוסח "אוויל משריש" של בלק הפורום לא ימריא. צריך כבר מהתחלה לשמור על תרבות הדיון . אני רוכב אופנוע ספורט (ראה כרטיס אישי) ששרד (למרבה הפלא ...) את תלאות הכביש הישראלי על כל תחלואיו. אנני מטבע אופי רכיבתי הדמות האידאלית לרוכב המושלם- נהפוך הוא. בעיני החוק בחלק ניכר מהמצבים אני נאלץ לבצע עברות תנועה על מנת לשמר את חיי ולשרוד. ההבנה שחלק אינטגרלי מרכיבה נכונה על אופנוע הינה בחלק מהמקרים בניגוד לחוק הינה משמעותית מאוד מבחינת התפיסה של נהגי המכוניות. ובכל זאת מדוע אני כאן? אני כאן על מנת להסביר כיצד לנהוג בכל הקשור לדבר המהיר הזה שחולף לך ברעש ליד החלון ....

פנייה למנהל הפורום

שלום!!! אני שמחה שיצרתם פורום כזה ,כאמא שאיבדה ילד בתאונת דרכים אשמח לקרוא ולהשתתף בפורום הזה,בטוחה אני שיהיה מעניין לכול מי שיתעניין

Sepher

New member
מעניין

מעניין אותי לדעת יותר על התאונה של הבן שלך. אני חושב שנוכל ללמוד מכך הרבה ולהזהר יותר בפעם הבאה. אני מצטער אם אני מחטט יותר מדי.

אל מנהל הפורום

אני מצטערת שלא עניתי מהר פשוט עסוקה עם הקטנים החדשים שלי ואתה לא מחטט לפעמים בא לי לדבר על זה ואני לא מוצאת עם מי או יותר נכון שאף אחד לא פותח שיחה איתי בשביל לא להכאיב ,אבל מניסיון למדתי שככול שאני מדברת על זה אני מרגישה שהוקל לי,אז כמו שקראת הילד היה בן 10 רכוב על אופניים שבעלי קנה לו אחרי מריבות שלא יעשה זאת מאחר והוא היה מאבד אותם,זה היה בחופש סוכות ובשעה 6 בערב הודיעו לי שהוא נפל מהאופניים ויש לו כמה שריטות,כמובן שטסתי לבית החולים אבל התברר שהוא בתל השומר מונשם, היינו בטיפול נמרץ שהרופאים בפרוש לא נותנים לו סיכוי אחד קלוש לחיות אז זה הסיפור בתמצית שהוא יותר מורכב ועצוב מאוד ,קשה לנו נורא הכאב מתעצם מיום ליום והכעס הורג ,אין לי האשמות כלפי הנהגת שאני בטוחה שגם היא לא חיה טוב עם האשמה אנחנו לא יודעים מי היא וגם לא רוצים לדעת אני רק מקווה בליבי שהיא לא הייתה אשמה כי אם אני אחטט וידע שהיא הייתה אשמה אז היא לא תנשום יותר,אני כועסת על האלוהים שלנו ,שמה חטא ילד כזה שהוא יקח לי אותו ,ואני בת 29 למה ?

Sepher

New member
מי הנמען שלך?

לא הבנתי קודם כל אם את מדברת אלי או אל כולם בכלליות. בכל מקרה אני כנראה לעולם לא אבין את הכאב שאת נושאת. אבל מה שכן למדתי בשלב מסוים בחיים שאסור להיות עצובים או כעוסים על דבר שאי אפשר להחזיר. ואני מציע לך לצאת באנרגיות חדשות ולחשוב חיובי. לחשוב מה אפשר לשנות כדי שזה לא יקרה לחיים, מה אפשר לעשות כדי שאני לא אשקע ביגון ובדכדוך. מקווה שעזרתי קצת. טל

למעלה