שירותי בריאות הנפש לאנשי קבע
שלום לך, קיימים שירותי בריאות הנפש לאנשי קבע(ולא קב"ן, אין צורך ליידע את המפקד, פשוט להגיד לו שזאת הפנייה), למען האמת איני בקיא בנוגע לבני\בנות זוג של איש הקבע וילדהם על קבלת השירותים, אך לגבי אנשי הקבע עצמם, אוכל לענות פחות או יותר. איך ההליך מתבצע? הגוף שאחראי על מענה בריאות הנפש לאנ"ק הוא "מכון הקבע", יש ליצור קשר עם אותו גוף במספר טלפון-0304-6227 ולקבוע תור ראשוני, בקביעת תור תישאל ע"י האחראי במספר שאלות, למען האמת בהתחלה פחדתי למסור את הפרטים האישיים שלי בטלפון, חשבתי שמדובר באיזה מש"ק צעיר ולא היה לי נוח, אז כדי להרגיע אותך, מדובר בבחור רס"ל, ואין חיבור כלשהו מבחינת מערכות למערכת הצבאית, זה גוף שמנותק לגמרי מלבד הטלפון המטכ"לי.. בקיצור, הוא ישאל אותך פרטים לגביך (כתובת, טלפון, שם וכו') וישאל את בעייתך- ראוי לציין שאתה לא חייב להיכנס לעומק ולפרט את הבעיה. אתם קובעים ביחד תור לייעוץ ראשוני. מיקום מכון הקבע -נמצא ליד סביון וקרית אונו, ביישוב פסטורלי ויוקרתי בשם "גני תקווה", המכון ממקום באיזה וילה ליד החנות המרכזית של היישוב. מטרת פגישת הייעוץ הראשונית- כשתגיע לשם, תמלא שאלון טרם כניסתך לפסיכולוג, איתו תדסקס באופן ראשוני על בעייתך, אורך הפגישה כחצי שעה, זה אינדיבידואלי, הוא יכיר אותך ואת בעייתך, כשהמטרה שלו זה לאבחן ולקבוע את אופן הטיפול. במידה ותהיה זכאי הוא יגיד לך כמה טיפולים, יכול להיות טיפול למשך שנה של 50 פגישות עם פסיכולוג, הוא גם יעזור לך לבחור את הפסיכלוג שיתאים לך לאור בעייתך ומיקום מגורך. כלומר אם אתה גר באשדוד, הוא יבחר את הפסיכולוג המתאים עבורך בתור עירך למען הנוחות שלך, כמובן אתה צריך להגיד לו מתי נוח לך. לאחר תקופה קצרה, אותו פסיכלוג מהייעוץ הראשוני ייצור איתך קשר, וייתן לך פרטים על הפסיכולוג, וכך בעצם מתחיל הטיפול שלך. שיהיה בהצחלחה, מקווה שעזרתי קצת. (כמובן שאני כותב את זה מתוך ניסיון אישי, ואני מוכרח להגיד שאני ממש מחבב את הגוף הזה, שירות יוצא מן הכלל, אווירה נינוחה, מקום נפלא..)