פניה לקונגרסמן להאצת תהליך גרין קארד

usa2018

New member
פניה לקונגרסמן להאצת תהליך גרין קארד

פותחת הודעה חדשה כי נראה שלא מצליחות להתפרסם תגובות לשרשור הקודם.
בקצרה, אני אזרחית אמריקאית, מבקשת גרין קארד עבור בעלי וביתי.
אנחנו התחלנו את התהליך בנובמבר 2016. נקבע לנו ראיון לדצמבר 2017. הראיון הלך חלק (מבחינת domicile ויכולת כלכלית), אבל נפלנו על TAL.
הבת שלי קיבלה ויזה.
לאחר חודשיים, בסוף פברואר, קבלנו הודעה מהקונוסליה שהדיון בתיק שלנו הסתיים וביקשו שנפקיד את הדרכון.
היינו בטוחים שנקבל את הויזה תוך כמה ימים, אבל מאז לא שמענו מהם בכלל.. הם גם לא מוכנים לומר האם הויזה אושרה או לא.
האם יש עניין לפנות לקונגרסמן עכשיו? אנחנו בסיטואציה מאד לא נוחה בגלל ההמתנה הבלתי נגמרת (לדוגמא אין לנו כרגע דירה בארץ ולא יודעים אם לשכור דירה לטווח ארוך או לא וחוזה ההעסקה שלי בארהב בסיכון). התחושה היא שסתם לא מגיעים לתיק שלנו ולא שמישהו מבצע עבודה שקשורה לתיק ולוקחת זמן.

אם יש מקום לפנות לקונגרסמן עכשיו, האם יש למישהו דוגמא למכתב או המלצה מה כדאי לכתוב?

rainbow188

New member
כן אבל נראה לי לסנטור

יש לכם מדינת דומיסייל כבר? בדכ יש מישהו בצוות של סנטור שמתעסק עם הדברים האילו אבל זה רלוונטי רק אם יש לכם כבר כתובת במדינה נראה לי. הם יכולים לכתוב לקונסוליה ומתייחסים אליהם. נסו להרים טלפון למשרד של הסנטור. ניסיתם לכתוב מייל לקונסוליה עם הפרטים של הקייס?

lexus34

New member
אחרי הפקדת הדרכון הם לוקחים את זמן

במקרה שלנו לקח יותר מ3 שבועות אחרי ההפקדה כדי לקבל את הדרכון חזרה ואחרי 2 מיילים, האם ניסיתם לשלוח מייל לקונסוליה עם מספר התיק ופרטי הזיהוי ? ולא ענו לכם ?

usa2018

New member
שלחנו אינספור מיילים

לכולם ענו לנו עם תשובת טמפלייט שיש עומס וזה לוקח זמן ולא היו מוכנים לענות על שום שאלה.

usa2018

New member
אין לנו מושג

אולי שירות צבאי, אולי העובדה שהוא מהנדס תוכנה.

usa2018

New member
תודה רבה

שלחתי מייל לסנטור, נקווה שזה יעזור.
כן, שלחנו די הרבה מיילים בלי שום תגובה עניינית.

סבלנות

אתם בקצה של הישורת האחרונה. זה מתסכל ומורט עצבים. אני יודע - היינו שם.
מאחר ואמרו לכם להחזיר את הדרכון - זה רק בירוקרטיה ועומס שלהם.
להערכתי, להפעיל את הקונגרסמן/סנאטור בשלב הזה זה כמו לירות עם תותח על זבוב.
אלא אם יש כאן מדיניות מכוונת חדשה (מה שקשה לי להאמין), מדובר מבחינתכם בעניין של ימים.
&nbsp

usa2018

New member
התעדכן לנו שוב הסטטוס של הקייס

הפעם לAdministrative Processing. האם זה אומר שסוף סוף אושרה הויזה, או שמחדש יש עוד הליך מול הstate department?

usa2018

New member
לצורכי רקורד

סוף כל סוף אושרה לנו הויזה. הTAL עיכב את התהליך סך הכל ב3 וחצי חודשים.

למעלה