פנייה למומחה

ליה1997

New member
פנייה למומחה

לפני ארבעה חודשים בערך הייתי אצל רופא הנשים שלי עקב כאבים וכו' והוא אמר לי שלפי האבחנה שלו והתסמינים שלי זה אנדו' בכל אופן אני כבר 4 חודשים לוקחת גלולות מינולט באופן רצוף ונוטלת כמות הזויה של משככי כאבים שלא עוזרים ובנתיים הכאבים גם מחמירים. למי שלא מכיר אותי עדיין אני בת 17 וממש קשה לי לשבת בכיתה ובגלל הכאבים אני מפסידה מלא ימי לימודים. בכל אופן קבעתי תור למרפאת אנדו' בתה''ש מה אני צריכה להכין? מה מצפה לי? יעשו לי לפרוסקופיה? אני ממש מיואשת מהשנה האחרונה שהייתה מלאה בכאב מתגבר ובמקום להיות בת 17 אני מתנהגת כמו בת 80 .. . תודה על העזרה וסליחה על החפירה

שמיץ1

New member
מה להכין...

- מסמכים רפואיים קודמים (אם יש) כולל מכתב אחרון מהגניקולוג שאמר שהתסמינים מצביעים על אנדו'.
- כדאי גם להכין היסטוריה של תלונות (כאבים ושאר תסמינים, מתי התחילו, מתי החריפו, וכו'). זה נוח כדי לא לשכוח משהו בזמן הפגישה.

את יכולה לצפות לתשאול מעמיק. אם את בתולה, כנראה שרק ישלחו לאולטרסאונד ושאר בדיקות. בחלק מהמקרים שמעתי שמבצעים בדיקה רקטלית (אל תפחדי... זה אולי נשמע רע, אבל בפועל זה לא נורא).
אם לא בתולה, אז גם בדיקה גניקולוגית.
לא בהכרח ימהרו לבצע לפרוסקופיה. זה תלוי בתלונות, בממצאים ובחומרת המצב. ייתכן שתקבלי טיפול הורמונלי כזה או אחר כקו ראשון, ואולי גם תופני למרפאת כאב (את יכולה לבקש אם לא יציעו בעצמם).

מבינה לגמרי את ההרגשה של גוף כואב, עייף וזקן למרות הגיל הצעיר. מקווה שתקבלי סוף סוף אבחנה ברורה וטיפול מתאים שישפר את הרגשתך.

ליה1997

New member
תודה רבה רבה עוד קצת שאלות.. .

מה זה אולטרסאונד רקטלי?זה באמת נשמע מפחיד אם זה מה שאני חושבת שזה... בנוסף מה מבחינת המסמכים אני צריכה להביא? אני יודעת שטופס 17 אבל מה עוד?

שמיץ1

New member
זה לא מה שכתבתי

אמרתי בדיקה רקטלית (שזה פשוט בדיקה עם אצבע אחת). טרם יצא לי לבצע אולטרסאונד רקטלי, אבל ממה שבנות כתבו, זה פשוט לא נעים, אבל לא נורא.
http://www.gastromedical.co.il/?categoryId=21126

טופס 17, הפנייה/מכתב מגניקולוג (אם יש).

liats80

New member
היי ליה :)

בפגישה הראשונה תעברי בעיקר תשאול. וחשוב מאוד שתספרי בעצמך על כל התסמינים מהם את סובלת. אני מציעה לך להכנס לאתר של עמותת אנד"י, לעבור על רשימת התסמינים שמופיעה שם ורשום לעצמך את התסמינים שאת מזהה אצלך (כי יש תסמינים שאת אולי לא יודעת שיש להם קשר לאנדו).
כמו ששמיץ כתבה לא נהוג לעשות בדיקה גניקולוגית לבתולות. אם את לא בתולה סביר שהרופא יבקש לבצע בדיקה גניקולוגית. אם יש אפשרות אז כדאי לבצע בדיקה כזו כדיי לקבל כמה שיותר מידע על המצב.
הרופא יסביר לך מה האופציות שעומדות בפנייך. בגיל שלך ינסו להמנע מניתוח אלא אם ממש אין ברירה. בכל מקרה הניתוח נערך במועד אחר לאחר קביעת תור ולא בפגישה הראשונה.
אני ממליצה ללכת עם מישהו נוסף (אמא או חברה טובה) שישבו עם דף ועט ויכתבו את כל מה שהרופא אומר.
לפעמים ברגע שיוצאים מהרופא פתאום שוכחים הכל או כבר לא בטוחים מה הוא אמר. אז כדאי לרשום.
חיבוק גדול.
ליאת.

ליה1997

New member
תודה רבה

נכנסתי לאתר והסתכלתי על הסימפוטמים כשהצלחתי לבטא את השם אנדומטריוזיס ובאמת גיליתי שם דברים שלא ידעתי שקשורים. כמה זמן לפני הבדיקה אני צריכה להוציא טופס 17?? המרפאה שלי קצת מסננת אותי אפילו שכבר יש לי הפנייה מרופא

liats80

New member
כמה שיותר מוקדם

בדר"כ אישור (ולתל השומר דרוש אישור) לטופס 17 לוקח כיומיים.
אבל לפעמים עושים בעיות אז עדיף להתחיל מוקדם.
אם תגיעי ללא טופס 17 תוכלי להשאיר ערבון ואז לשלוח להם טופס בתוך 30 יום.

ליאת.

למעלה