פנייה נואשת

פנייה נואשת

לפני כחודש נדבקתי בדלקת לחמית והגעתי לשלושה רופאי עיינים אבל ככל שטיפלו בי המצב החמיר. אני מדברת אתכם כל עין חצי סגורה ואדומה והעין השנייה בדרך. אני ממש מפחדת מראייתי וניסיתי כל משנתנו לי אבל המצב לא רק שלא משתפר אך נהייה גרוע יותר. הייתי יום בסופר פארם והרוקח שראה אותי חטף חום. לא פשוט לא הבין למה לא נתנו לי עדיין אנטיביוטיקה לטיפול בדלקת. לומר את האמת גם אני. רופאת המשפחה שלי פשוט ראתה אותי ביום חמישי האחרון ובחיוך רחב אמרה "זה תפס אותך טוב" וסרבה להתערב בטיפול (הכראה כושל) של רופאי העיינים.
הרופאה הראשונה שראתה אותי (רופאת עיינים) הייתה מנהלת המיון ברוטשילד שהייתה חביבה למדי אבל טיפולה (טיפות סטרודקס, טיפות רפרש ומשחת מקסיטרול) לא הועילו ואני 90% בטוחה שהטיפות הראשונות החמירו את המצב. הגעתי לרופא השני ואחרי שחטט ובדק (אני אומרת חטט כי הוא הכניס מקל אוזניים לתוך העיניים שלי) המליץ לי להמשיך בטיפול של הטיפות סטרוקס (למרות שאמרתי לו בהתחלה שהטיפות עושות לי יותר גרוע).
אני קמה כל בוקר עם הפרשה מוגלתית מהעין וקשה לי לפתוח אותה. ניסיתי כל משאני יכולה אבל לומר לכם את האמת זה לא נראה כי לוקחים אותי ברצינות בקופת החולים והרופא האחרון אפילו לא טרח לתעד את הביקור שלי אצלו.
בשלב זה אני מוכנה לקבל עצות מכל אחד...
אני מתחננת אני מפחדת שיום אחד לא אוכל לפתוח את העין...
כל עצה תתקבל בברכה
 
דלקת לחמית

שלום רב,
דלקת לחמית זיהומית נגרמת לעיתים ע"י חיידקים אך ברוב המקרים ע"י וירוסים ולא ניתן לאבחן ברוב המקרים בודאות אם מדובר בחיידק או בוירוס. הדלקת יכולה להיות קלה ולהמשך מספר ימים אך במקרים מסויימים דלקת הלחמית עלולה להיות קשה ולהמשך זמן רב. הטיפול הראשוני ההתחלתי הוא לרוב בטיפות אנטיביוטיות אך במידה ומדובר בדלקת וירלית טיפול אנטיביוטי איננו עוזר ורק מונע החמרה עם זיהום משני. בדרך כלל מחלימים בסוף מהדלקת ללא פגיעה בלתי הפיכה. אני ממליץ לפנות לבדיקה של רופא עינים, מומחה בקרנית ומקטע קדמי- ניתן גם אצלנו במרפאות החוץ באיכילוב.
בברכה,
 
למעלה