הכפר סבאים אדישים
רוב הכפר סבאים לא הולכים לבחור, וזאת מסקרים שערכו, וגם ממה שאני שומע בעצמי מחברים שלי, משפחה, ומכרים. אחוז ההצבעה יהיה בסביבות 40 % במקרה הטוב !! הבעיה המרכזית שאין מועמדים מוכרים לציבור או "כוכבים" (שלא בטוח שיהיו יותר טובים מאלה שמתמודדים) ואלה שלא עובדים בעירייה, לא מכירים את רוב המועמדים. ממה ששמעתי מאמא שלי, שהיא עובדת עירייה, רינה פז היא אחת שבאמת עושה המון, אכפתית, ומסורה שמקדישה ונותנת, עם ניסיון גם בעירייה וגם בצבא. עמוס גבריאלי - די אנונימי, אך ממפלגת העבודה, עשה עלי רושם חיובי ביותר בחוג בית שבו הייתי - נראה כאדם ישר, כריזמטי, משכיל, ועם יכולת ורצון והתלהבות לתרום ולהנהיג. יעקב אוחיון - עסקן חיוור, שבעצמו מודה שהוא לא כריזמטי וכנראה נמצא בשביל הג'וב כי אין לי עדיין מושג מה התכניות שלו (אני מתכוון להיות בחוג בית שלו בקרוב, אולי אשנה את דעתי) אבינועם גרנות - בחור רציני, ישר, עם רזומה מאוד גדול של חינוך, הצליח להקים את התיכון הכי מצליח במדינה - מטרוווסט, ברעננה אמרו שבטוח היה נבחר אם היה מתמודד, אני רוצה גם אליו להגיע לחוג בית, מאחוריו, עפ"י הפרסומים, הרבה אנשים טובים ואיכותיים. יהודה בן חמו - בחור נחמד, אובה לעזור לזולת, אך השאלה האם יכול מזה להיות ראש עיר ? צעיר וללא ניסיון, ללא השכלה גבוהה. סיימון גולדמן - מייצג את שינוי, בעל כוונות טובות, אך שוב השאלה היא אם זה מקנה לו יכולת להיות ראש עיר טוב ? ללא כל ניסיון מוניציפלי או ארגוני. דני אלדר - משמועות ששמעתי, האיש מושחט, ואין לו הרבה סיכויים להבחר. כברה - מייצג בעיקר את הגוש הדתי, ואין לו סיכוי ממשי להיבחר. שמולוביץ' - אחרי התרגיל שעשה לגבריאלי ולמפלגת העבודה כנראה שנחרץ גורלו, ולא יבחרו בבן אדם כל כך לא אמין.