פניי מועדות לכוכבים של אלפרד בסטר

Feanor75

New member
פניי מועדות לכוכבים של אלפרד בסטר

בוקר טוב,

קראתי הספר לפני כ8 שנים, ספר המד"ב הטוב ביותר בעיניי. נזכרתי היום בקטע לקראת סוף הספר כשפויל נקלע לחיק "בני העם המדעי". בסוף הוא מצליח להיחלץ משם אחרי ש"הנחית עליו עם אלה (על המנהיג? יוסף?) מכה מדעית מדויקת". כמה שזה הצחיק אותי. הספר לא נמצא ברשותי אשמח אם מישהו ירענן את זיכרוני.
נזכרתי בזה כי נראה לי שהעם המדעי של בסטר הוא פרודיה של הסופר על המדע המטריאליסטי המודרני, שלא מבין את המציאות בגלל ניסיונו להסביר אותה במושגים פיזיים.
האם ידוע על בסטר אם היה אתיאיסט או מאמין?
כמדומני אתיאיסטים נוטים לכיוון המד"ב, שמנחם אותם קצת מהבעיות הפסיכולוגיות הרבות שנגרמות להם מהשקפת עולמם.
האם זה נכון או שהרבה מחובבי המד"ב הם גם אנשים מאמינים או אגנוסטים?

Feanor75

New member
אתה חצוף

אני חובב ספרי מד"ב והבנתי את הספר מצוין, אתה כנראה לא הבנת אם זה מה שאתה כותב. אתה בעצמך טרול מסכן, רד ממני ואל תרגל אחריי

HH husa

New member
הרבה מחובבי המד"ב הם תאיסטים או אגנוסטים או

אתאיסטים. יש מכל הסוגים.
דוגמאות : יצחק אסימוב היה אתאיסט ג'ין וולף היה קתולי.

אם אתה מחפש סופרי מד"ב תאיסטים שכותבים נגד אתיסטים , יש גם כאלה (למשל John C. Wright). יש גם ההיפך.

מה זה משנה ?

Feanor75

New member
מעניין

לדעתי זה מאוד משנה, ובכלל חשיבה של מאמין היא שונה לחלוטין מזו של אגנוסט או אתיאיסט, אתה יכול להבין טוב יותר את הסופר ולפעמים גם את היצירה שלו

אפשר בהחלט לומר שהקטע ההוא

אצל בסטר הוא פרודיה נוקבת, על אנשים שמשתמשים במושגים בלי שמץ של הבנה או רצון להבין, ומרגישים חכמים וטובים יותר מהשאר כאשר למעשה הם בורים גמורים ונלעגים. ממש ככה.

הייזל

New member
כאן נמחק תת-פתיל

זאת לא החלטה שרירותית, התייעצתי עם מנהלים אחרים ועם מנהלת הקהילות בתפוז.
בתקנון תפוז כתוב שהודעות פוגעניות ימחקו, גם בתקנון הפורום ואני, לפחות, ראיתי בחלק מההודעות בתת הפתיל כהודעות פוגעניות אבל בעיקר כאוףטופיק.
אז נעל להתמקד בחזרה בדיון שנפתח בהודעה הראשית ואבקש לקרוא את תקנון הפורום.
תודה.

Feanor75

New member
טוב את זה אנחנו כבר מכירים

זוהי הדמוקרטיה נוסח הפמיניסטיות שהפכו את ישראל לדיקטטורה אפלה. בסדר הכוח עדיין בידיכן אבל בסוף זה יתפרק לכן, זה סופו של כל שקר.

הייזל

New member
יופי טופי מסטיק בזוקה

תשמור את הדיעות האלה לפורומים שעוסקים בכך. כאן פורום מד"ב ופנטסיה.

למעלה