פנינה ליבר. מישהו מכיר? אפשר גם במסר

daphnar

New member
פנינה ליבר. מישהו מכיר? אפשר גם במסר

אשמח לשמוע אם מישהו התנסה איתה, או מכיר אותה בנוגע לטיפול זוגי. אפשר ורצוי לפנות במסר, שלא תופיע ביקורת (אשמח לשמוע שהיא נהדרת), "מעל לגלי האתר"...

איני מכירה, אני מציעה לך לבדוק אם היא מטפלת

זוגית מוסמכת, במידה וזה חשוב לך. יש באתר של "האגודה לטיפול במשפחה ובנישואין" רשימה של מטפלים זוגיים ותוכלי לבדוק אם היא רשומה באגודה כמוסמכת. בהצלחה בטיפול!

daphnar

New member
היא פסיכולוגית קלינית והוסמכה בסמינר הקיבוצים

לטענתה הוסמכה בסמינר הקיבוצים מזמן. יש לה המון התמחויות: קלינית התפתחותית-חינוכית, והיא אומרת שטיפלה גם בזוגות. אני ממש אובדת עיצות, עברנו כבר 4 טיפולים זוגיים בהם הפסיכולוג (קליני), נטה בבירור לטובת צד אחד מביננו, והציג את הצד השני כ"אשם" בתיאורי התנהגות שלא היו. אני לא רוצה להחליף שוב את הפסיכולוג. אני רוצה מישהו טוב, שיעזור לנו ולא יהרוס לנו... עוד שאלה, האם תשלום של 330 ש"ח ל- 45 דקות הוא מקובל? גבוה? ממוצע?

אין בסמינר הקיבוצים לימודי פסיכולוגיה , את

ההסמכה לפסיכולוגיה קלינית מקבלים אחרי שיש תואר שני בפסיכולוגיה קלינית ואגודת הפסיכולוגים נתנה את ההסמכה במידה וסיימה את כל שעות ההתמחות . לימודים אילו נעשים באוניברסיטאות בלבד. טיפול זוגי ומשפחתי זוהי התמחות אחרת. מטפלות זוגיות מוסמכות אפשר למצוא באתר של "האגודה לטיפול במשפחה ובנישואין" . סכום לטיפול יכול לנוע בין 200-500 ש"ח בערך. אם אינך מרוצה ולא מרגישה שיש שינוי במצב אז אין טעם להמשיך, לכו עם תחושת הבטן שלכם. מטפלת לא צריכה להזדהות עם אף אחד מבני הזוג וחייבת להיות נטרלית. אם זה יכול להיות שאת חשה כך ומתקשה לקבל מה שאומרת לך המטפלת ונדמה לך שהיא נוטה לצד השני, חישבי על זה. להיות בטיפול זה לא קל וזה מצריך סבלנות ואורך רוח, לפעמים יוצאים בתחושה קשה יותר ממה שהיתה לפני הטיפול אבל לתווך הארוך צריך כן להרגיש שיש שינוי ולו קל למקום טוב יותר.

daphnar

New member
כדי לא להוציא דיבה על פנינה ליבר

השתמע ממה שכתבתי למעלה, שפנינה ליבר היא הפסיכולוגית שטיפלה בי ובבעלי 55 טיפולים ולא היתה אובייקטיבית. לא כך הדבר !! חשוב לי להבהיר זאת כדי לא לפגוע בה. מי ש"טיפלה" בנו, לא נקבתי בשמה. וסיימנו את הפגישות איתה עם התנצלות מצידה וחסרון של 2500 ש"ח אצלנו, ורגשות אשמה אצלי על השיפוטיות שלה אותי בפני בעלי.. על פנינה ליבר אני מנסה לברר פרטים, לפני שנתחיל אצלה טיפול, כי לא בא לי שוב ל"אכול אותה". מדובר בחיים שלי כאן, ולא ניסוי ותעייה של כל מיני אנשים שלא מספקים אפילו סחורה בסיסית (כמו אובייקטיביות), כפי שקרה לי עם הפסיכולוגית שהיתה לפני פנינה ליבר. אין לי ספק שפנינה פסיכולוגית קלינית (היא רשומה בפנקס), כך גם קודמתה, השאלה היא אם מישהו יכול להמליץ מניסיונו עליה בתור ניסיון בטיפול זוגי.

פסיכולוגים קליניים אלא אם למדו טיפול זוגי

ומשפחתי , לא צריכים לטפל בזוג. תבררי אם יש לה הסמכה לטיפול זוגי ובמידה ולא תחפשי מטפלת זוגית. אינך צריכה ללכת לפסיכולוגית דווקא, ישנם אנשי טיפול מתחומים שונים שהתמחו בטיפול זוגי גם כן, תבדקי כי באמת כדאי שהטיפול הנוכחי יהיה משביע רצון. את יכולה לבדוק "באגודה לטיפול במשפחה ובנשואין" לגבי מטפלות על פי אזור מגורים ולבדוק עם פנינה רשומה כמוסמכת.

בתשבע3

New member
תבדקו בפנקס הפסיכולוגים

כל אחד יכול להיכנס לפנקס הפסיכולוגים http://www.health.gov.il/oskimbbriut/plogic/pname.asp ולבדוק אם מישהו פסיכולוג ולמה הוא מומחה, אם בכלל, האם יש לו מומחיות קלינית, חינוכית, ארגונית, שיקומית, חברתית וכו'.

למעלה