פנינים דו לשוניות

פנינים דו לשוניות ../images/Emo3.gif

בעלי במקור מאנגליה וחמותי מדברת רק אנגלית (יש לה אוצר מלים בעברית אבל הוא ממש דל..) והודיה שומעת אנגלית די הרבה אז קורה שהיא משלבת לא אחת בין השפות חלק מזה אפילו מצחיק..
אתמול בבוקר הודיה בקשה ממני "אמא תני לי פפה (נשמע PEPE) שאלתי אותה מה והיא שוב חזרה "תני לי פ-פה.." לקח לי עוד חצי שניה להבין שהגברת רוצה... נייר/דף... (paper)
ולשוס שהצחיק אותי עוד יותר
בצהרים קפצנו להורים של בעלי, והיא ראתה את חמותי פורסת לחם ובקשה ממנה.. באתי ושאלתי את הודיה "את רוצה לאכול לחם" אז מה היא ענתה לי "לא אני אוכלת ברראד" (bread) D-:

ויובל, שלומדת אנגלית לקראת המעבר

ליוגוסלביה, משחקת עם מיכל בספר של פינוקי מסתכל ומקשיב, ומסבירה לה ש"הנה תרנגולת צ´יקן".

יש לך ספרים בשבילם ?

יש הרבה חומרים טובים שמשלבים בין 2 השפות.. לנו יש קלטת של קיטי קיטי בום בום קלטת שיש בה צילומים יפים והם שרים שם את השירים בעברית ובאנגלית (חבל שאין כתוביות עם המלים כי לדעתי הם שרים מהר מידי..) ואפשר גם להזמין מחו"ל ספרים וקלטות וידאו

-כוכב- ועוד תוספת לפנינים ../images/Emo13.gif

זה מסבתא הם נסעו השבוע יחד אתה למקום שהיא כבר נסעה אתם.. והיא שאלה אותם "איפה טראפיק.." כי שבוע לפני כן היתה תנועה ערה בכביש והשבוע לא היו שם הרבה מכוניות
|הגה|

דניעל

New member
פנינים לתוספת מאת האחיין שלי

אמו דוברת אנגלית ואביו עברית. הוא קיבל ליום הולדת שנתיים ספר של דר´ סוס. אז הוא ביקש שיקראו לו מהספר של "Dr. Horsey"

למעלה