פניני סבתא 13-14

Lcapone

New member
פניני סבתא 13-14

בוקר טוב יקירי, והבוקר פנינה משעשעת: "און לוקו קיטה סיין" תרגום מילולי: משוגע אחד יותר מאה הכוונה: השגעון מדבק ואם במשוגעים אנו עוסקים- הרי לכם פנינה נוספת: מה אומרים על משוגע אמיתי? "לוקו פור אטר" משוגע שצריך לקשור ישנן דמויות רבות בפוליטיקה שלנו עליהן ניתן לומר זאת... אטר=ATAR=לקשור

רותי ב.

New member
עשיתי קטיגוריה חדשה לפנינים

וביטויים בקישורים. כדי שיהיה קל יותר להביא את כולם לריכוז במאמרי הפורום.

קפה דה אלגרייס../images/Emo96.gif

כשהיו באים אורחים והיו מגישים קפה אז במקום לחיים על יין אומרים cafe de alegrias, קפה בשמחות!
בוקר טוב לכולנו.

רשל

New member
או קווס אלגרס ../images/Emo9.gif ../images/Emo96.gifןיש גם את הק

- הקפה דה נוצ´ה דאלחה, קפה של מוצאי שבת.

Lcapone

New member
עוד פנינת לדינו עסיסית...

כיוון שהצלחתי להדביק גם את הורי בשגעון של חיפוש אמרות לדינו, אז אמא שלי מתקשרת כל שעה עם משהו חדש, והפעם: "ונדה אל סול- מרקה לה לונה" תרגום מילולי: מוכר את השמש וקונה את הירח הכוונה: הופך יום ללילה ולילה ליום. אפשר לומר זאת על מי שעובד במשמרות לילה, על מי שמבלה כל הלילה וישן ביום, ועל בן העשרה הפרטי שלי...

Lcapone

New member
"ארובה פיתס- בזה מזוזה"

כאמור השגעון מדבק, און לוקו קיטה סיין... אבא צלצל אלי עכשיו עם הפנינה הזאת, אחרי שהיה ויכוח גדול בינו לבין אמא שלי אם זה מזוזה או מזוזות... בקיצור, תרגום מילולי: גונב פיתות ומנשק מזוזה. הכוונה: מי שאין תוכו כברו. מי שנוהג כצדיק אבל אינו כזה.

RORGAD

New member
גנב

אנדה מוזוס דזיאן "ארובה פיתאס בזה מזוזאס"ועל גנב רציני אמרו לדרון קון קולה בעברית גנב עם זנב.

למעלה