פנלים צבועים

• פותח הנושא og3
  • פורסם בתאריך

og3

New member
פנלים צבועים

החלטנו לעשות בבית פנלים שלא כדוגמת הריצוף אלה צבועים כצבע הקיר. הבעיה היא הצביעה - אני מחפשת מצבעה שתוכל לעשות לי את עבודת צביעת הפנלים (צביעה בתנור או קומפרסור) בצבע שמן. בכלל אנחנו מתלבטים האם לא כדאי לבצע זאת לבד אבל מדובר בכמות של בערך 100 מטר אורך שזקוק לפחות לשלושה שכבות של צבע. מה דעתכם? יש רעיונות למי יכול לבצע זאת במחיר נורמלי?

Rשף

New member
למה לא לעשות פנל מעץ ?

קל לצבוע וקל להתקין, אמור להיות זול למדי

בינא

Member
פנילים צבועים או צבע במקום הפנלים?

סליחה על השאלה - בשביל מה אתם צריכים את הפנלים אם אתם רוצים לקבל מראה של טיח שמגיע עד הרצפה, כמו שבכל אירופה עושים? שיטת הבצוע: את חלקו התחתון של הקיר בגובה של עד 15 ס"מ מהריצוף מטייחים עם טיח חיצוני ושליכט שחור. את החלק הזה צובעים בצבע עמיד מים כמו "סופרקריל" ב-3 שכבות או "אקרינול" (שניהם של "טמבור"). בינינו, מומלץ כבר לצבוע את כל הבית עם "סופרקריל". זה עולה קצת יותר, אבל רחיץ לאורך שנים, קל לבצע תיקונים כי גם תיקון אחרי שנה מקבל את הגוון המקורי והוא צבע חזק ועמיד. חשוב לדעת כי ב-6 החודשים הראשונים, אין לבצע שטיפת רצפה עם שום סוג של דטרגנט/סבון רצפה כי החומצות מעכלות את הרובע, את חומרי המליטה וגם עשויים לפגוע בצבע כי הוא נחשב "טרי" עד שעוברת חצי שנה. ותשכחו מלצבוע את הפנלים. מהיכן הרעיון הזה בכלל?

og3

New member
ראישת תודה על התגובה

אבל...מדובר בפנלים מיוחדים, דקורים שנקנים בחנות כדוגמת שירן ברחוב המסגר. הדקור מגיע לבן נטול צבע והדרישה היא לצבוע אותו בצבע שמן. מדובר בפאנל שמצד אחד הינו דקורטיבי ומשתלב עם הקיר ומצד שני עמיד במים (מיוצר מחומר מוקצף). ועכשיו לשאלה המקורית - היכן אני יכולה לבצע את הצביעה הנ"ל?

בינא

Member
מצבעה באזור התעשיה של חולון

קיימות מספר מצבעות המתמחות בצביעה בתנור באזורי התעשיה של חולון ורשל"צ במידה והפנלים צריכים סוג צביעה כזה. הצביעה נעשית לפי קטלוג הגוונים של ראל (RAL). חפשו בדפי זהב באינטרנט במונח "מצבעות" או "צבע בתנור" או "צביעה בתנור", תוכלו לאתר אותן. אם אין צורך בצביעה בחום, יש לכל מסגר ולכל נגריה מכשירי צביעה בלחץ אוויר. הצעתי היא לפנות לנגר או מסגר שעובדים (או שיעבדו) עבורכם ולבקש מהם לצבוע אצלם, או ללכת ל"הום סנטר"; "אייס"; או כל חנות המוכרת כלים לבנין ולקנות מערכת צביעה על לחץ אוויר. בררו כמה מערכת כזאת עולה, כי אולי בעיסקה בה תרכשו צבע + המכשיר, יהיה יותר זול לבצע בעבודה עצמית מאשר לשלם למישהו, אך עדיין נשאר עניין המקום בו תבוצע העבודה. המקום חייב להיות "סטרילי" כדי שלא יעוף אבק מלחץ האוויר במהלך הצביעה וכדי לאפשר ייבוש של 24 שעות בין שכבה לשכבה. ניתן "לבנות" מקום כזה בתוך המבנה אותו אתם בונים באחד החדרים עם יריעות פלסטיק, ע"י יצירת "אוהל סטרילי". מניחים יריעות על הרצפה, על הקירות ומחוברים לתקרה. זו הרבה התעסקות בשביל פנלים, אבל אם אתם מתכוונים לצבוע גם את דלתות הפנים שלכם, האוהל יהיה שימושי גם לזה. חג שמח ובהצלחה.

kaind

New member
רק שאני אוכל להבין

אני לא מכיר את הפנלים שאת מתארת איך מתבצעת ההרכבה של הפאנלים אל הקיר כי יתכן שתוך כדי ההרכבה הצפע יפגע בצורה כזו שתצריך צביעה מחדש מה שיהפוך את כל הצביעה מראש למיותרת וגם מי מרכיב אותם ולצבע בתנור זה אינו צבע שמן והוא לדעתי דבר מיותר שייקר לכם את כל הפרויקט ואני חייב להודות שאין לי נסיון בליישם צבע שמן בהתזה אז אני לא יודע איך זה יצא ואם בכלל זה אפשרי

og3

New member
הדבקת הפנלים

הרעיון מאחורי הפנלים דומה בעיקרון לרעיון הפנלים בהרכבת פרקט רק במקום שזה יהיה מעץ בצבע הפרקט מדובר בחומר מוקצף ודחוס בצבע לבן שניתן לצבוע אותו באיזה צבע שחפצים.ההדבקה לדעתי היא ע"י סיליקון (בדיוק כמו בפרקט). שאלתי את הנגר שאני עובדת אותו לגבי מחיר בתנור וזה יוצא לי בערך פי שניים ממחיר הפנל - כמובן שלא שווה לי. בנתיים השגנו קומפרסור ובעלי שאמנם אין לו נסיון בזה אבל יש לו ידיים טובות ייעשה מספר נסיונות כדי ללמוד איך משתמשים עם זה..ואז לעבודה. לקחת למצבעה אפשר תמיד. תודה לכול המשיבים.

למעלה