פנלים שקועים

פנלים שקועים

האם להתעקש על פנלים שקועים (במפלס אפס עם הקיר)? האם באמת ביצוע של פנלים שקועים (במקום בולטים ממפלס הקיר) נחשב יוקרתי יותר? אשמח לשמוע חוות דעת, ממי שהתלבט בשאלה. תודה.

sack1

New member
עובי פנלים

הפרט הנכון ולדעתי גם היפה ביותר הוא חיבור הקיר עם אמצע עובי הפנל.

תרדיס1

New member
קישקוש מקושקש ופלצני.. אכן "חוסך" אבק

על עובי הפאנל (מה שכמובן לא מפחית את קרדית הבית או כמות סך האבק בחדר..), אך היישום כה מיותר ומטופש (לעיתים אף בלתי אפשרי).. וגם לא לפי התקן.

נחשב כן

בפועל מנסיוני אנשים לא שמים לב להבדל אלא אם אתה מצביע ואומר "תראו איזה יפים הפאנלים השקועים שלי".

פיטנגו4

New member
מי ששם לב זה לא "אנשים" אלא מי שמנקה

פנלים לא שקועים הם מדף אבק. ברור לי שהרבה אנשים לא אכפת להם ולא יראו את זה, אבל הרבה (א)נשים יראו ועוד איך. פתרון זול יותר, פרקטי במידה דומה אבל יפה הרבה פחות: שיפוע של הטיח עד קצה הפנל. אם מתחילים את השיפוע בגובה 60 ס"מ, הוא פחות מורגש. בקירות גבס כדאי לעשות פנלים שקועים, זה הרבה יותר קל לביצוע.

א אוהל

New member
שונאת פנלים

אם הייתי יודעת שיש אפשרות להשקיע אותם בקיר - הייתי עושה את זה. הפנלים מפריעים לספריות להיצמד קיר כמו שצריך ובחדר העבודה שלי זה עולה ב-1/2 ס"מ שחסר לי בשביל להתקין שם מה שרציתי (בחיי ששקלתי לבקש מהקבלן שפשוט יסלק את הפנל וזהו אבל חששתי מבעיות רטיבות בעתיד).

רשר

Well-known member
מנהל
מטרת הפנל - להרחיק רהיט מהקיר

כדי שהקיר לא ישרט מכל תזוזה של רהיט

avi5199

New member
חשוב ויפה קל לניקוי ...

אם את עושה גבס וגרנית פורצלן (פנל דק) הפנל יכול להיות שקוע לגמרי בתוך הגבס בקו ישר עם הקיר. אם את עושה טיח רגיל וקרמיקה עבה או שומשום\טרצו הטייח יכול למשוך את הטיח עד גובה הפנל ואז יש לפעמים כמו שיפוע קטן בלתי מורגש מעל הפנל. בכל מקרה פנלים שבולטים מהקיר זה מכוער, ומקור ליכלוך...

גם אני נגד פנלים בולטים

ואפילו שאני לא מנקה אותם (זה לא שאני לא רוצה... פשוט טוענים שאני לא עושה את זה "כמו שצריך" חחחח). תמיד מפריע לי שמצטבר שם ליכלוך ואז כשמנקים זה סתם יוצר מן בוץ כזה שמשנה את הצבע של הקיר, בקיצור איכסה. אצלי התעקשתי על זה וזה גם עלה לי קצת יותר כסף בעבודת הגבס כי ביצעו בשביל זה לוחות כפולים. לא אכפת לי אם אחרים ישימו לב או לא, העיקר שכשאני מסתכל זה נעים לי בעין...

הבהרות בעקבות התשובות ושוב שאלה

קודם כל - תודה על התשובות. הריצוף הוא בקומת הכניסה: סלון, מטבח, פינת אוכל ושירותי אורחים. מדובר על ריצוף אבן (בשפה המדוברת: שיש).הפנל לא עבה (לא זוכרת כרגע את העובי). הקירות אחרי טיח, וכרגע כדי לבצע פנלים שקועים צריך לחצוב (עבודה לא סימפטית). לאור ההבהרות: האם יש שינוי בתשובות?

avi5199

New member
שווה לדפוק את הטיח איפה שהפנלים צריכים להיות

ואחר כך למשוך את תיקון הטיח על הפנל, כדאי שהטייח יעשה את תיקון הטיח ולא הרצף.. אל תוותרי בשום אופן על עבודה מושלמת. המפקח שלך צריך לקבל על הראש בגלל שעשה טיח עד הרצפה במקום שצריכים לבא פנלים.

../images/Emo45.gif בכל מקרה לחצוב

ואם כבר חוצבים כדי לעשות את זה כמו שאמורים היו לעשות מלכתחילה, אז לחצוב קצת יותר כדי להשקיע את הפנל.

הפנלים בעובי 16 מ"מ. מודבקים עם דבק סיליקון

ולא עם טיט, כך שאין עובי נוסף מעבר לעובי של הפנל.

יש 1-2מ"מ עובי לדבק = 18מ"מ פנל = איכס

ממש מדף קטן שכל תפקידו בחיים זה לצבור ליכלוך, להפריע לרהיטים ולרסק את הזרת ברגל לחתיכות עוד יותר קטנות וכואבות.

16 מ"מ זה לא מעט

פאנל ג.פ. הוא באזור ה1 ס"מ אם אני זוכר נכון. אבל עזבי, השיקול שלך צריך להיות גורם החרטה. אם זה מעכב לך את הכניסה / עולה לך כסף, אז ברירת מחדל זה לא לעשות כלום. עכשיו תחשבי אם עוד שנה שלא עשית כלום יש מצב שתתחרטי ותגידי "אם רק הייתי שמה אז X כסף ומחכה Y ימים לא הייתי מתעצבנת עכשיו"? אם כן, תשקיעי את הפנלים. אם לא, אז עזבי עניין.

avi5199

New member
עוד יותר טוב

הטיח צריך לכסות את החלק העליון של הפנל אחרת זה לא יפה.

יוזיק1

New member
לא הכרתי את האפשרות.

אפשר תמונה של איך זה אמור להראות? ומה בדיוק אומרים לטייח / רצף אם רוצים את זה? (איזה הוראות לתת? למה לשים לב?)

למעלה