CMV אכן יכול לגרום לבעיות קשות
עם זאת, לא הבנתי כל כך למה חושבים שזה יכול לעבור אלייך מהחתול. לפי מה שאני הצלחתי להבין, CMV לא עובר מחיות לבני אדם, אלא בין בני אדם. למעשה, מומלץ להמנע עד כמה שאפשר מדברים כמו לנשק ילדים קטנים (מתחת לגיל 6) - אפילו אז לא מדברים על המנעות מוחלטת ממגע, כי CMV עובר בנוזלי גוף (שתן, רוק, דם, חלב אם וכו'). מומלצים הדברים הבאים:

1. לא לחלוק כלי אוכל משום סוג עם אף אחד. לא צלחות, לא סכו"ם - כלום.
2. כמובן לא לחלוק מברשת שיניים...
3. אחרי מגע עם ילדים - במיוחד אם יש סיכוי שהיה מגע עם נוזלי גוף (למשל החלפת חיתולים, אז באים במגע עם שתן) - לשטוף ידיים וזרועות היטב היטב עם סבון.

דווקא חתולים לא נחשבים למקור לCMV אם הבנתי נכון. מדברים עליהם יותר בהקשר של טוקסופלזמה, וגם במקרה הזה יש סיכון גבוה יותר להדבקות מירקות בלתי שטופים ומבשר נא מאשר מהחתול, אז ההמלצה היא לאו-דווקא להוציא מהבית אלא לדאוג שמישהו אחר (אם אפשר) יטפל בכל הקשור לארגז הצרכים. אם אין מישהו אחר - אזי לפחות ללבוש כפפות חד פעמיות כל פעם שמטפלים בארגז החול, או לשלם למישהו שיבוא לטפל בזה.

לאור זאת, מאוד אשמח לדעת למה הרופא חושב שהחתול הוא מקור סיכון מיוחד במקרה שלך, עד כדי הוצאה מוחלטת מהבית. ברור לי לחלוטין שברגע שהריון מוגדר בסיכון, נוטים להיות הרבה הרבה יותר קפדנים גם מעבר למה שנחשב למידת הצורך - הכוונה לפיכך אינה לתקוף אלא פשוט ללמוד מהמקרה שלך. תוכלי לספר לנו? גם אנחנו לומדים תמיד, מעבר לעובדה הקיימת שבאמת לא תמיד ההפחדות נכונות.

באשר לשאלה ששאלת, זו בעיה. יש פנסיונים לא-ביתיים לחתולים, אבל קשה לומר שזה כיף גדול. פנסיונים לא-ביתיים (בכלובים או תאים) קיימים במקומות כמו מושב משמר השבעה (בית ארז). יש מעט מאוד אנשים שהם שמר-חתולים מקצועיים שגם מציעים פנסיון ביתי, ובדרך כלל הם לא יציעו לתקופה כל כך ארוכה, אבל את יכולה לברר עם מישהי שפורסמה בעבר בפורום (כמובן באחריותך המלאה לשאול אותה את כל השאלות ולברר אם היא אכן מתאימה לכם): שירי הקאטסיטרית, היא גם מפרסמת את עצמה בשם זה בגוגל. נדמה לי שהיא מאזור המרכז (גבעתיים?).

האם לדעתך מישהו כמו שמר-חתול או סטודנט/ית או נער/ה עם נסיון עם חתולים לא יוכלו פשוט לבוא לטפל בארגז החול וכו' אצלכם בבית?