פנסיון לחתולים/בית אומנה

פנסיון לחתולים/בית אומנה

שלום, אני בהריון בסיכון. הרופא אמר לי שאסור לי להיות בקרבת חתולים. האם יש בית אומנה או פנסיון שאני יכולה למסור את החתול ולקחת אותו משם בתום ההריון. החתול מאוד בייתי ומפונק. תודה לעונים

Yukita

Active member
מנהל
אפשר לשאול

מה בדיוק הרופא חושב שמסכן אותך? האם מדובר ברגישות כלשהי, או פשוט בחשש מטוקסופלזמה?

Yukita

Active member
מנהל
CMV אכן יכול לגרום לבעיות קשות

עם זאת, לא הבנתי כל כך למה חושבים שזה יכול לעבור אלייך מהחתול. לפי מה שאני הצלחתי להבין, CMV לא עובר מחיות לבני אדם, אלא בין בני אדם. למעשה, מומלץ להמנע עד כמה שאפשר מדברים כמו לנשק ילדים קטנים (מתחת לגיל 6) - אפילו אז לא מדברים על המנעות מוחלטת ממגע, כי CMV עובר בנוזלי גוף (שתן, רוק, דם, חלב אם וכו'). מומלצים הדברים הבאים:
&nbsp
1. לא לחלוק כלי אוכל משום סוג עם אף אחד. לא צלחות, לא סכו"ם - כלום.
2. כמובן לא לחלוק מברשת שיניים...
3. אחרי מגע עם ילדים - במיוחד אם יש סיכוי שהיה מגע עם נוזלי גוף (למשל החלפת חיתולים, אז באים במגע עם שתן) - לשטוף ידיים וזרועות היטב היטב עם סבון.
&nbsp
דווקא חתולים לא נחשבים למקור לCMV אם הבנתי נכון. מדברים עליהם יותר בהקשר של טוקסופלזמה, וגם במקרה הזה יש סיכון גבוה יותר להדבקות מירקות בלתי שטופים ומבשר נא מאשר מהחתול, אז ההמלצה היא לאו-דווקא להוציא מהבית אלא לדאוג שמישהו אחר (אם אפשר) יטפל בכל הקשור לארגז הצרכים. אם אין מישהו אחר - אזי לפחות ללבוש כפפות חד פעמיות כל פעם שמטפלים בארגז החול, או לשלם למישהו שיבוא לטפל בזה.
&nbsp
לאור זאת, מאוד אשמח לדעת למה הרופא חושב שהחתול הוא מקור סיכון מיוחד במקרה שלך, עד כדי הוצאה מוחלטת מהבית. ברור לי לחלוטין שברגע שהריון מוגדר בסיכון, נוטים להיות הרבה הרבה יותר קפדנים גם מעבר למה שנחשב למידת הצורך - הכוונה לפיכך אינה לתקוף אלא פשוט ללמוד מהמקרה שלך. תוכלי לספר לנו? גם אנחנו לומדים תמיד, מעבר לעובדה הקיימת שבאמת לא תמיד ההפחדות נכונות.
&nbsp
באשר לשאלה ששאלת, זו בעיה. יש פנסיונים לא-ביתיים לחתולים, אבל קשה לומר שזה כיף גדול. פנסיונים לא-ביתיים (בכלובים או תאים) קיימים במקומות כמו מושב משמר השבעה (בית ארז). יש מעט מאוד אנשים שהם שמר-חתולים מקצועיים שגם מציעים פנסיון ביתי, ובדרך כלל הם לא יציעו לתקופה כל כך ארוכה, אבל את יכולה לברר עם מישהי שפורסמה בעבר בפורום (כמובן באחריותך המלאה לשאול אותה את כל השאלות ולברר אם היא אכן מתאימה לכם): שירי הקאטסיטרית, היא גם מפרסמת את עצמה בשם זה בגוגל. נדמה לי שהיא מאזור המרכז (גבעתיים?).
&nbsp
האם לדעתך מישהו כמו שמר-חתול או סטודנט/ית או נער/ה עם נסיון עם חתולים לא יוכלו פשוט לבוא לטפל בארגז החול וכו' אצלכם בבית?
&nbsp

כמישהי שחלתה בCMV

יש לי לספר לשואלת השאלה משהו שהיא לא תמצא כמעט בשום מקום באינטרנט (כי מדברים רק על השפעה לעובר) ,משהו שיזעזע את עולמה -
להזהר צריך לא מחתול - מתינוקות!
תינוקות זה מקור הפצת הוירוס (גם השם העממי של המחלה הוא "מחלת תינוקות מנוזלים" (סליחה אם לא דייקתי). אני חליתי בגיל 41 (כן, לא הייתי מחוסנת כי לא חליתי בוירוס הזה כמו כל הילדים בגיל 3-6 חודשים). מישהי הביאה תינוק למשרד ולמרות שלא נגעתי ולא ממש התקרבתי - חליתי.
כל הדיבורים על כמה רע CMV לעובר זה שטויות לאומת איזה זוועה זה לאדם מבוגר. אני פשוט גססתי, לא יכולתי לקום מהמיטה, כל היום הייתי מתכרבלת במיטה ולא זזה ,לקום לשירותים - חטפתי סחרחורת ,הייתי חלשה כל כך כמו בובת בד .לצאת לפינה לקנות משהו לאכול לא יכולתי. תודה לפרופסור ירון בר דיין שמצא את הסיבה ולא ניפנף אותי כסתם נודניקית דכאונית (כי אני לא - החולי היה פיזי, למרות שלא היה לא חום לא כאבים ולא כלום מלבד חולשה). אחרי כל הבדיקות האפשריות כולל איידס ושרטת החתול,מצאנו שאני בהדבקות ראשונית בCMV. עברו כבר כמעט חמש שנים ואני עדיין לא חזרתי לעצמי - לא יכולה לעבוד יותר משמונה שעות, אין לי כוח, חייבת לישון לפחות 7.5 שעות בלילה וכו'.לא סתם הוירוס חשוד כגורם לתסמונת עייפות הכרונית...
אין סיבה להפרד מהחתול - פשוט לא להתקרב לתינוקות!

Yukita

Active member
מנהל
מקווה שתמשיכי להתאושש

נשמע שאכן היה קשה מאוד!

Bogen2

New member
הבורות של הרופאים- ישר להוציא את החתול...

כן, לרופאים יש רק שני אשמים תמיד-

החתול והחולה עצמו.
לכן ציינתי בתגובתי את שמו של הפרופסור שטיפל בי, כי כל אחד אחר היה שולח אותי לקחת תרופות פסיכיאטריות כי אני "במשבר גיל 40" (כאמור - לא היה ולא נברא וההוכחה ראינו בתוצאות בדיקה Igm + Igg של הוירוס הארור). לא מובן מאליו יחס כל כך אכפתי ורציני , ועוד כשחולה (במקרה הזה -אני ) מגיע עם תלונות מאד מוזרות ללא תסמינים נראים לעין, רק עם תלונה "אין לי כוח".....
אני לא רופאה אבל לדעתי זה מרושע להציע להעיף את החתול בגלל CMV - כי אין קשר בין הדברים. ועוד יותר מרושע לא להזהיר אשה בהריון לא להתקרב לתינוקות!

שיסתכלו עקום, שיחשבו שהיא מוזרה - העיקר לשמור על הבריאות ועל בריאות העובר שלה. לא לגעת ולא לנשום ליד תינוקות!

ארמורגם

New member
זה ידוע שגורם המחלות מספר אחת עבור בני אדם

הם בני אדם אחרים.
&nbsp
אבל הרופא לא יכול להגיד לך להוציא מהבית את הבעל והילדים, אז זה נופל על החתול.
&nbsp
הגיוני!

למעלה