פנסיון לחתול

PAND76

New member
פנסיון לחתול

שלום לכל החתולאים באשר הם!
אנחנו מתגוררים באזור השרון, הורים לחתול חמוד בן 7 חודשים בשם דינו. בשבוע הבא, נהיה בנופש. חושבים לאכסן הבונבון למשך 5-6 ימים בפנסיון לחתולים של איב ויואל בכפר סבא, אבל כואב לנו מאוד בלב וחוששים לו. מבקשים המלצות על המקום אם יש וטיפים מחתולאים אחרים שכבר השאירו בפנסיון פעם-פעמיים, איך מתמודדים עם זה החתולים וכמה גדולה הטראומה.

ייתכן שיש אפשרות לדאוג לכך שמי מבני משפחתנו יגיע בקביעות להחליף לו חול, לשים לו אוכל ולהיות עמו מעט, אבל אנחנו לא בטוחים שהוא יכול ללון בלילה בדירה שלנו ותוהים אם אפשר בכלל להשאיר חתול לבד בלילות.

תודה על כל מענה והמלצה ותודה גם למי שקרא. תבורכו.

Yukita

Active member
מנהל
מאוד אפשר

ולרוב עדיף לגמרי להשאיר בבית עם ביקורים.
&nbsp
חתולים מאוד מעדיפים את הבית שלהם. לוקח להם, בעיקר משעברו גיל גורות, זמן משמעותי להסתגל למקום חדש והנסיעה שלכם קצרה. השאירו בבית אלא אם יש נסיבות ממש מיוחדות - צריך תרופות או משהו בסגנון.

PAND76

New member
תודה רבה על המענה המפורט

sharonei1

New member
אם משאירים מספיק אוכל ומים לשבוע

האם אפשרי להשאיר בבית לבד בלי ביקורים גם לשבוע ?

Yukita

Active member
מנהל
לא!

לא זו הדרך! ברור לי שלא קל תמיד למצוא פתרון וזה יכול גם לעלות כסף, אבל - - אפשר להשאיר כך ליום עד יומיים, לא יותר.
בנסיעה ראוי שיהיו ביקורים יומיים. כל יום שמישהו יבוא, יחליף מים, ינקה תוצרת מארגז חול, ישים אוכל.
כשמרחתול, פעמים רבות מצאתי כלי מים הפוך, או אוכל שנגמר, או חתול שנתקע באיזה חדר בלי יכולת לצאת.
שלא לדבר על זה שאם קורה משהו לא צפוי בבריאות או בדירה - יעבור זמן רב מאוד עד שעזרה תגיע, ואפשר, בלי צחוק ובלי הגזמה, למות ככה. כבר קרה שהתייעצתי עם הבעלים ועם וטרינר לגבי מצבים בריאותיים.

אנ1נא

New member
חד משמעית לא

אולי ליומיים, מעבר לכך זה מסוכן. יש כלמיני תרחישים אפשריים - החתול נלכד במקום סגור / מאחורי דלת שנטרקה, לא מרגיש טוב וצריך וטרינר, המים נשפכו/נגמרו, ועוד.
גם מבחינה פסיכולוגית לחתול זה נשמע לי טראומטי.

אלישבע777

Well-known member
אפשר כך ואפשר כך - השלמה מניסיוני לדבריה של יוקיטה

אני מגדלת חתול (ים) עשרות שנים. נכון אמרה יוקיטה - החתול מעדיף להיות בבית שלו. חתולים אינם אוהבים שינויים. אם יש אפשרות להשאירו בבית - מצויין, בעיקר אם החתול בריא, אין חשש שהוא יהיה חולה ואין חשש שהוא יברח החוצה בהסח הדעת או יבהל ויברח מהמטפלים ויטפס למקום שמסכן אותו או את חפצי הבית. וכמובן - האם מי שייכנס אליו - יש לו גישה לחתולים בכלל וידע מה לעשות במקרים לא צפויים. בעבר היה לי בן השכנים החמוד ששימש קט סיטר קבוע לחתול הקודם, אבל כשהחתול חלה במחלה כרונית, לא הייתי בטוחה שהבחור יידע לתת לו את התרופות כמו שצריך, כשנסעתי לחו"ל- לכן העברתי לפנסיון. היום יש לי חתול שיכול לברוח כהרף עין החוצה, למדרגות ומשם לחצר ולהעלם תוך שניות. אם זה יקרה אפילו פעם אחת, הוא אבוד. לכן אני מעדיפה פנסיון.
מניסיוני - אפשר ואפשר למסור לפנסיון. כשאני מוסרת לפנסיון - אני הרבה יותר שקטה. הם אחראים על כל דבר ויש להם גם וטרינר קבוע. אני יודעת שהוא בטוח שם. האם החתול אוהב את הפנסיון? קשה לדעת. אבל זה לא מה שחשוב. חשוב - שהוא במקום בטוח. חתולים אומנם לא אוהבים שינויים , אבל הם מקבלים את המציאות כפי שהיא ולא נכנסים לדיכאון כל כך מהר. אם אתם רוצים לצאת בלב שקט - אני ממליצה עקרונית על פנסיון טוב. לי היה ניסיון טוב עם הפנסיונים ששמרו על החתול הקודם ( כשהיה זקן ) וגם לפנסיונים האחרים. חתול לא צריך הרבה. פרט לצריכים הפיזיים הוא צריך ליטופים ויחד,אבל גם זה לא ממש חיוני!! חתולים מסתדרים טוב לבד והם ישנים מחצית מהיממה. ובמחצית השניה הם מעסיקים את עצמם היטב. אם יש בפנסיון אחד שיכול ללטף ולהעסיק את החתול מדי פעם - זה בונוס, אבל בהחלט לא חובה. ושיילחו סרטונים שתהיו רגועים...

PAND76

New member
תודה מקרב לב אלישבע. כ"כ ייחלתי שתגיבי לי

והתביישתי לבקש. הרגעת אותי. מקווה שדינו שלנו יהנה בקייטנה. בינתיים הקושי שלנו, זה בכלל לעזוב אותו. אבל אני לא רוצה שהוא יהיה בבית בלילה לבדו ואולי חלילה יסתבך בצרות ולא יהיה לו מענה. שוב אלף תודה על תגובה מפורטת, מושקעת וכמובן מלומדת.

dimitrygo

Active member
מנהל
הם לא נכנסים לדיכאון אבל הם כן נכסנים לסטרס שגורם למחלות

הכל תלוי בחתול כמובן ורק הבעלים שלו יכולים לדעת ולהחליט מה עדיף לכל חתול וחתול.
אבל בהחלט יש חתולים שכל 5-6 ימים האלה יהיו בסטרס, יתחבאו ולא יצאו, לא יאכלו, לא ישתו ולא יעשו צרכים.
&nbsp
כל מה שכתבת על חתול הוא יכול לעשות יותר טוב בבית - לישון רוב היום במקום שלו, להעסיק את עצמו עם המשחקים שלו וכו'
&nbsp
לפנסיון יש יתרון כשנוסעים לתקופה ארוכה. אז יקח לחתול מספר ימים להתגרל אבל את שאר התקופה הוא כניראה יהיה בסדר ואולי יהנה מחברה וגם תחת השגחה צמודה.
&nbsp
לפותחת השרשור - אולי בגלל שהוא עדיין גור, התגובה שלו למעבר לפנסיון תהיה פחות דמרטית. רק את מכירה את החתול שלך ורק את יודעת איך הוא מגיב כשמוצאים אותו מהדירה ומביאים למקום זר.

גורדיאן

New member
לגמרי עדיף בבית.

עצם היציאה מהבית למקום זר עלול לגרום לו לסטרס וטראומה, הוא רק החל את החיים שלו ואתם לא רוצים שהוא יסחב את זה לאורך כל הדרך.
אם תשאירו אותו לבדו הוא ירגיש מלך הטריטוריה, יבלה שעות במארב מאחורי הכורסה לטרף מזדמן (אולי יעבור שם ג'וק, ואולי לא), נא לזכור כי אתם חוזרים לשטח השייך לנמרון קטן ועליכם להפגין את הבנת המצב ולהקריב למלך ליטופים ופינוקים לרוב למען יאות לקבל את פלישתכם בהבנה.

אפשר להשאיר חתול בבית

אני מכירה משפחה שיש לה 2 חתולים מפונקים. הם מצאו בחורה שהאכילה אותם יום יום, החליפה להם את המים, ניקתה את הכלובים (שירותים).
-יש להם דלת יציאה, כך שהחתולים יכלו גם לצאת ולהיכנס לטיול יומי...
אם יש לך מישהו שיכנס יום יום, תסגרי את החדרים הבעייתיים ותשאירי אור במקום כלשהו.

PAND76

New member
מה עשינו בסוף - עדכון מכותבת הפוסט

ביקשנו את אחי שגר באותה העיר, לעבור לגור בדירתנו למספר ימים, כולל לינה. הוא דאג לניקיון הנוחיות של דינו שלנו, מילא לו אוכל ושתייה וגם השתדל לבדרו כמיטב יכולתו. יצא בבוקר בשעה דומה לשלנו לעיסוקיו ושב בערב בשעה דומה.

מסתבר שהחתול קצת התבלבל לראותו ביום הראשון להעדרותנו, והגם שהכיר את אחי וריחו, היה לו מוזר לאן נעלמנו ולמה אחי שלא מתגורר עמו, פתאום מטפל בו. בלילה, גם יילל עד 11:30. ביום השני, כבר התקרב אל אחי ושיחק עמו, כולל התחככויות. היום שבנו לביתנו והוא היה בתחילה די אדיש. התעניין יותר במזוודות ובתוכנן, מאשר בנו. מקץ שעה כבר חזר להתפנק על בעלי. עשיתי לו פרצוף עצוב שגם אני רוצה והוא בא אלי ונתן גם לי מנה
. זה לא מנע ממנו חצי שעה אחרי, לנגוס לי ברגליים...

אני שמחה שהוא נשאר בבית שלו. לפחות זה הקל מעט את הטראומה שלא היינו שם, כי סה"כ הוא בקושי בן 7 חודשים. תודה שוב מקרב לב לכולם, על העצות המושקעות.

למעלה