פנסייה תקציבית

noa20041

New member
פנסייה תקציבית

שלום מישהו יכול להסביר לי מה זה בדיוק פנסייה תקציבית? אני עובדת מדינה מזה 26 שנה ורק החודש הייה כתוב בתלוש פנסייה תקציבית.(כנראה החוק חייב ליידע איזה פנסייה יש לעובד). ואיך אוכל לדעת כמה כסף הצטבר לי שם? בתודה רות

LIMBA

New member
פנסיה תקציבית

פנסיה תקציבית מחושבת לפי 2% לכל שנת עבודה במעמד קבוע. הפנסיה המשולמת הינה מן השכר הבסיסי בלבד (לא כולל תוספות שונות שאינן נחשבות לקביעת ערך שעת עבודה). לא מצטבר כסף בפנסיה תקציבית , הפנסיה משולמת מתקציב המשרד הרשות וכו~. אם היית במעמד של עובד קבוע כל 26 שנות עבודתך - מגיע לך 52% פנסיה מהשכר הקובע. אני מאחלת לך אריכות ימים.

noa20041

New member
פנסייה

תודה על התשובה המהירה. אני לא מתכוונת לפרוש אני צעירה 52 פשוט היום קראתי את הספר הדרך לעוש"ר ושם הייה כתוב שמאוד חשוב לדעת איזה פנסייה יש רק החודש הייה כתוב פנסייה תקציבית. הציעו לי ביטוח חיים אבל שאלתי אם זה יהייה לחיסכון בסופו של דבר אז אמרו לא.מה עוד אפשר לעשות כדי להבטיח זיקנה מכובדת? תודה רות

LIMBA

New member
פנסיה

רצוי לגשת לייעוץ פנסיוני, אם בחברות הביטוח, או בקרנות הפנסיה למיניהן. אפשר גם לבדוק ענין קופות הגמל הבנקאיות (חלקן לא רעות בכלל). בעקרון חסכון לעת זקנה הינו דבר חשוב מאד על מנת שלא להיות תלויים באחרים ולחיות בכבוד. רצוי לאסוף כמה שיותר הצעות לשקול ולבדוק אותן, פעם אחת לפי רמת ההשקעה לאורך שנים, ופעם שניה לפי רמת התשואה שתתקבל בבוא העת. מאחלת לך הצלחה רבה.

noa20041

New member
ל לימבה

אני מאוד מודה לך רק הבעייה שכל אלה שמציעים תוכניות פנסייה טוענים שהם הכי טובים ואני לא כל כך מבינה בענייני תשואות וכאלה ביטויים פיננסים ,שהם כמו סינית בשבילי. ושוב תודה רות

ruven77

New member
פנסיה

לרות שלום, בעיקרון יש פנסיה שאת כולה להפקיד סכומים באופן עצמאי- לפי גובה ההפקדות תקבלי קיצבה חודשית קבועה מגיל פרישה.ביטוח רגיל אינו חיסכון אלא ביטוח אם לרוע המזל נפגעת,או כל דבר אחר וכן ביטוח חיים לשארים שלך.פנסיה מחולקת לביטוחי מנהלים וקרות פנסיה,כאשר ביטוח מנהלים ניתן למשיכה כסכום חד פעמי ולא חודשי,אם את רוצה.ביטוח מנהלים כולל גם אפיק ביטוחי (כמו נגד פיטורים) וברדך כלל מוצע ע"י מעסיק.קופת גמל (בנקאית או חוץ בנקאית) היא חסכון,לא פנסיה חודשית.נראה שאם את מעוניינת בגימלה חודשית הכי נכון לפתוח קרן פנסיה רגילה,כאשר על כל סכום נתון שתפקידי (נגזר גם מהגיל) תקבלי קיצבה מסויימת.זה המצב הכללי,פרטים כמו אחוזים וכו' אני לא יודע.כדאי לבדוק חד פעמית עם מומחה בלתי תלוי שלא מעוניין לשווק לך תוכנית.מקווה שעזרתי,בהצלחה.

noa20041

New member
תודה לראובן 77

תודה על עזרתך תודה לאל אני קבועה בעבודה מזה 26 שנה מה שהתכוונתי לומר שלאיזה בנק שאלך ינסו לשכנע שהם הכי טובים רציתי פשוט שיהיו לי יותר בטחונות. ושוב תודה רות

ruven77

New member
לרות שלום

מה שנכון נכון...יש לך אופציה לפתוח קופת גמל בחברת ברוקרים לא בנקאית- כמו "אנליסט".יש לי קופת גמל שם- אנליסט גמישה- עם תשואות יפות מאד.הם -הברוקרים הפרטיים-בדרך כלל משיגים תשואות טובות,הסיכון לדעתי סביר ודמי הניהול גבוהים יותר- אבל התשואות כאמור יפות.ישנם גם גורמים נוספים בשוק הזה כמו "אקסלנס","הלמן אלדובי" ואחרים.שוב מדובר בחיסכון-15 שנה ויותר (או גיל פרישה-צריך לבדוק).שבירה מוקדמת מחייבת 35% מס.אבל כדאי לך אולי להמתין כעת-ייתכן שיהיו שינויים רציניים בשוק ההון יותר תחרות אם ייכנסו המלצות וועדת בכר לתוקף - התחרות תתחזק מאד.בהצלחה,ראובן

ruven77

New member
הערה

רות שלום לחברות הברוקרים יש אתרי אינטרנט וניתן לעקוב אחר תשואות באופן שוטף,מה שנכון גם לגבי הבנקים.כאמור,הנסיון האישי שלי מצבחע על תשואות יפות לקופת הגמל "אנליסט גמל גמיש". בגדול יש מגרעת אחת לקופות גמל - את משלמת דמי ניהול נמוכים יחסית אך הם חלים על הסכום המצטבר-ולא על הסכום שהופקד רק באותה שנה.אבל תשואות טובות מפצות על כך.יתרון שיש לקופות גמל וחסכונות ארוכי טווח אחרים - הטבות מס,ומדובר לעתים בסכומים לא מבוטלים כהחזר ממס הכנסה אבל כדאי לבדוק אצל יועץ מס אם את זכאית להחזר לפני הגשת הטפסים לשנה נתונה, כדי שלא תגישי לשלטונות המם ויתברר שאת חייבת מס מכל סיבה..הבדיקה מהירה וקלה,ותוכלי להגיש את הטפסים למס הכנסה בעצמך ולחסוך תשלום לא מבוטל לאיש מקצוע. נדמה לי שזה מכסה הכל-עלי והצליחי.

noa20041

New member
ראובן 77

אני מאוד מודה לך אני מבינה שתשואה זה רווחים מהסכום שנחסך כל כמה זמן מודדים את זה? אתה ממש נחמד

ruven77

New member
תשואות וכו'

נכון לגמרי - תשואה היא הריבית שאת מקבלת.תשואות נמדדות בעיקרון באופן שנתי,אך בהחלט ניתן לעקוב גם ברמה חודשית- אפילו רצוי.כך תוכלי לבדוק את רווחיך.קבלי החלטה מושכלת לגבי קופת גמל - כל גורם ישכנע אותך שהוא הטוב ביותר,וכדאי לך להפקיד אצלו.ניתן כיום בהליך די פשוט להעביר קופות גמל בין בנקים או מבנק לגורם פרטי (ברוקר).בדקי את אנליסט אם את חושבת על קופת גמל אצל ברוקר-לי נראה שהם משקיעים נכון.אין לי שום אינטרס אישי. www.analyst.co.il - תתרשמי מהתשואות.יש תשואות ריאליות (מעל המדד) ונומינליות (כמה הרוויחה הקופה-כולל את המדד). תשקיעי מאמץ,בדקי תשואות כמה שנים אחורה-קופת גמל נמדדת לטווח ארוך. שוב- זכרי שפנסיה היא מענק חודשי לכל חייך אחרי פרישה,קרנות פנסיה אינן מאפשרות אלטרנטיבה אחרת.ביטוח מנהלים מאפשר מענק חודשי או משיכה חד פעמית (כמו קופ"ג)אך כולל גם מרכיבים ביטוחיים שאם יש לך עבודה יציבה לא נראה שאת ממש זקוקה להם.ביטוח חיים/אבדן כושר עבודה ניתן לעשות בחברת ביטוח רגילה,בדיוק כמו ביטוח דירה או רכב.

ruven77

New member
הערה לסיום

ברגע שמשכת מקופת גמל ולא חשוב כמה - היא נחסמת להפקדות.כדאי לפתוח יותר מאחת (בשנייה הפקידי כל סכום,השיקול הוא צבירת וותק) כדי שתהיה אפשרות תימרון.זה כמובן לא מחייב-אבל רצוי.בהצלחה,ראובן

למעלה