פנס לטיולי לילה

HyperViper

New member
פנס לטיולי לילה

מה דעתך על הפנס הבא? מתאים לטיולי לילה? http://e-led.shopy.co.il/products/80399

tesnake

New member
לד 100! נשמע כמו הפנסים

האלה של מאלדר וסקאלי, כשמכוונים אותם לשמיים האלומה מגיעה עד הירח.. לדעתי תבדוק את הלד41 הזה קודם, ותוודא שזהו לא פנס בעל אלומה ממורכזת מידי. שלא תאיר עם הפנס 3 מטר קדימה ותגלה שיש לך עיגול בקוטר של40 ס"מ של אור ממש חזק ולבן שיסנוור אותך כל הזמן ולא תוכל לראות כלום בצדדים ה"חצי חשוכים" של האלומה. אני זו לא דוגמא כי את רוב הנחשים שמצאתי בלילה , מצאתי עם פנסים בשקל, מגלייט קטן והאור של הסלולר..

HyperViper

New member
הבעיה שאתה מציין

בקשר לאלומה המרוכזת היא בדיוק הבעיה שיש לי עכשיו עם הלד (נורה אחת) אבל בתיאור של זה רשום שכל לד פונה לכיוון קצת אחר ככה שנוצרת אלומה הרבה יותר גדולה.

הליויתן

New member
הנסיון שלי מכוון יותר לפנס ראש

מחזיק כבר מעל 3 שנים בפנס של PETZEL מהסוג המופיע בקישור סופר קומפקטי וקל ידיים חפשיות שלשה לדים ושלוש בטריות=זמן פעולה של לילה שלם ויותר בלי בעיה אני מחזיק אותו בתיק והוא הולך אתי לכל מקום,הגודל כמו קופסאת גפרורים השתמשתי בו בעיקר בצייד,ללכת אחרי עקבות הדם.אבל נראה לי שיתאים מצויין לסוג הפעילות של חיפוש זוחלים באפילה. מניח שתצליח למצוא אותו גם בזול יותר מבקישור המצורף בהצלחה

כשהייתי בתאילנד בדקתי כמה עשרות

סוגים של פני LED. מדגמים עם מנורה אחת ועד כאלו עם הרבה מאוד מנורות. לא זכור לי אחד שעשה עלי רושם כי הנורות היו חלשות מדי לטעמי. כשראיתי שמגלייט הוציאו פנס עם נורת LED ידעתי שבתור אספן פנסי מגלייט אני חייב אחד כזה. קניתי אחד והוא מעולה! קניתי אחד מהדגם הזה והוא מאיר בצורה חזקה במיוחד. העלומה די ממוקדת אבל ניתן לשחק איתה כמו עם כל פנסי מגלייט. אני מאוד מרוצה ממנו, חבל שלא מצאתי פנס ראש עם נורות בעוצמה כזאת. לגבי הפנס בתמונה אין לי מושג, מעבר לזה שכדאי לבדוק איך הוא מאיר לפני שמוציאים כל כך הרבה כסף.

HyperViper

New member
אוקיי

מישהו פה מכיר חנות רצינית שאפשר לבקר בה ולשחק עם פנסים כאלו?

naja

New member
מצטרף לבקשה.

גם אני אשמח להמלצה לחנות שמתמחה בפנסים\תאורה. אני דווקא מעדיף תאורה רגילה(אור צהוב), משהו בכיוון פרוז'קטור נטען.

מומלץ ביותר lightbox או וולקן של steamlight

הפנס הגדול לייטבוקס אני עובד איתו מ 1985 אין לו תחליף מגיע אם רפלקטור חלק ואז מקבלים באמת אלומה מרוכזת מאוד שמגיע למרחק של מאות מטרים אולם אפשר לבקש אותו אם רפלקטור מפזר וזה יוצר מלבן ענק של אור חזק מאוד מספר מטרים לפניך מחיר בסביבות 1,200 ש"ח גירסה קטנה יותר שקניתי לפני יומיים נקראת וולקאן זו גרסה מקוצרת של הקודם אני מניח שגם אותה ניתן להזמין עם רפלקטור מפזר מחירו סביב 700 ש"ח ניתן לראות בכתובת הבאה http://www.streamlight.com יבואן פז לוגיסטיקה http://www.pazlog.co.il - מוכר רק לגופים גדולים אבל ניתן לקבל מהם רשימה של חנויות שמוכרות את הפנסים שלהם

HyperViper

New member
אהההה!

אם חשבתי ש-350 זה קצת מוגזם 1200\700 זה כבר ממש מוגזם... אין משהו בטווח מחירים סביר?

naja

New member
תודה. אני חושב ששמעתי על הוולקן.

מכיר חנות באיזור השרון שבה ניתן להתרשם מהפנסים? כמו כן, כמה שעות לדעתך הפנסים מחזיקים עד להתרוקנות הסוללה?

במטווח העיר בנתניה מוכרים את הפנסים הללו

איש הקשר שם שמו דידי מספר הטלפון שלהם הוא 09-8611122. מאחר והם מטווח ומתעסקים בעיקר עם נשקים ותחמושת הם פחות פנויים לטיפול בפנסים אבל בתאום מראש אולי תצליח לקבל את תשומת ליבו. לי היה איתו קשר טלפוני רק לגבי חלקים לפנס כמו רפלקטור, נורות וכבל טעינה לרכב. לוקח להם זמן לדברים המיוחדים הללו ולכן בסופו של דבר לא קניתי מהם. הלייטבוקס כשהוא טעון (עם נורת 8w ולא נורות 20w שנמכרות גם כן עם פנסים אלו) עובד לילה שלם כ 8 שעות עם הפסקות ורצוף כחמש שעות. הפנס מגושם וכבד מאוד אבל התרגלתי לאחר שנים של עבודה. עוצמת האור ומשך הזמן "שווה" את סחיבת המשקל. לחיפוש זוחלים עדיף עם רפלקטור "הצפה" (flood). ברפלקטור זה הזכוכית הקדמית לא חלקה אלא משובצת, דבר שגורם לאלומת האור להפוך למלבן בגודל של כ 5-4 מטרים. את הוולקן קניתי רק לפני שלושה ימים. קניתי אותו, בכוונה, עם רפלקטור חלק (פרוזקטור). אני לא בטוח שיש לוולקן רפלקטור הצפה כדאי לברר טלפונית. הוולקן חצי בגודל וקל יותר. נראה לי שהוא נוח יותר לעבודה בשטח (בתנאי שיש לו רפלקטור הצפה). אני מניח שה"תשלום" יהיה במשך שעות העבודה שלו שיהיה קצר יותר כמובן מהלייטבוקס, שעיקר משקלו נובע מהסוללה הכבדה.

HyperViper

New member
טוב, הזמנתי את הלד 100

אחרי שנמאס לי לחכות הזמנתי אותו, כשהוא יגיע אני אעדכן אתכם בקשר לביצועים.

למעלה