פנקייקס רויון מהאתר joy of baking (שירה)
פנקייקס רויון מהאתר joy of baking
============================
אז במשך שנים הכנתי פנקייקס ממתכון של אהרוני. אני קראתי בכמה בלוגים וראיתי בכמה תוכניות בישול על פנקייקס עם buttermilk (רוויון) והחלטתי לנסות. הכנתי לפי המתכון הזה (עם קמח מלא) - יצאו ממש מדהים מרקם קצת שונה מפנקייקס אחרים שהכנתי, הבלילה יותר דחוסה ועבה. טיפ קטן: לא להפוך לפני הזמן, אחרת הם שוקעים
בעצת יעלה - גם הוספתי לבלילה שיבלת שועל (במקום חלק מהקמח) - חבל"ז.
פנקייקס עם רוויון
מקור
http://www.joyofbaking.com/printpages/ButtermilkPancakesprint.html
אחד (1) כוס קמח רגיל, או שלשת רבעי כוס קמח מלא (שירה: מומלץ להחליף חלק מהקמח בשיבולת שועל)
אחד (1) כפית אבקת אפיה
רבע כפית סודה לשתיה
רבע כפית מלח
שתי (2) כפות סוכר לבן או חום
אחד (1) ביצה גדולה
אחד (1) כוס או 240 מל רוויון
שלוש (3) כפות או 40 גרם חמאה מומסת , או קנולה
שמן או חמאה או ספריי לשימון המחבת
לערבב קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, מלח וסוכר.
בקערה אחרת לערבב ביצה, רויון וחמאה מומסת (השתמשתי בשמן קנולה).
ליצור גומה באמצע החומרים היבשים, להוסיף את החומרים הרטובים, בבת אחת, לערבב עם מרית או כף עץ עד שרק מתמזג (להשאיר עם מעט גושים, לא לערבב יתר על המידה)
ניתן להשאיר את הבלילה בקערה מכוסה במקרר עד 24 שעות. (שירהL אם הולכים על אופציית השיבולת שועל, עדיף להשאיר במקרר ללילה לפחות)
לחמם מחבת על אש בינונית עד שמעט טיפות של מים המותזות על המחבת מתנפצות או להשתמש במחבת חשמלית לחמם ל180 מעלות. בעזרת מגבת נייר או מבשרת יש למרוח את המחבת בשמן או חמאה מומסת, או להשתמש בספריי.
בעזרת מצקת קטנה, לשפוך כרבע כוס, 60 מל, של הבלילה על המחבת, להשאיר מקום בין הפנקייקס. להפוך כאשר תחתית הפנקייס משחים ובועות מתחילות להופיע על השטח העליון של הפנקייקס (כ2-3 דקות). להפוך, להמשיך לטגן עוד 1-2 דקות עד שמשחים קלות.
(שירה: להזהר לא להפוך לפני שמוכן כי אז זה ממש נופל. כמו כן לעבוד בין אש גבוהה לבינונית)
להמשיך עד שנגמרת הבלילה, למרוח את המחבת בין טיגונים.
להגיש מיד עם חמאה ומיפל או ריבה.
שירה מוסרת שיוצא מן הכלל להגיש עם גבינת עיזים או גבינת פטה וסילאן. אל תגידו איכס לפני שמנסים. כמו"כ אפשר להכפיל ולשלש את המתכון. וגם נשמר נהדר בפריזר.
כ-8 פנקייקס