פנקייק-לטקס או הלביבות של סבתא הכי טובות

TripleEYE

New member
פנקייק-לטקס או הלביבות של סבתא הכי טובות

אז כשביקשתי מידידה עזרה, כתבתי לה את זה כ"כ טוב וברור שהחלטתי פשוט לבוא לכאן ולהדביק. כל מי שיעזור מרוויח... כי אם בסוף נמצא, זה שווה זהב

להלן מה שכתבתי לידידתי המקסימה:

״שאלווום! חג שמח (=
אני מחפש מתכון וטובות ידייך ומוחך במטבח ובפורום תפוז, אז אמרתי אשאל אותך ^_^
סבתא שלי פעם הייתה מכינה לביבות כמו פנקייק. לביבות תפו"דים רגילים בלי גבינה בלי קישואים בלי בטטות בלי כל מה שהיום מוסיפים. תפו"דים, בצל, בטח קמח וביצה, מן הסתם שמן כלשהו ופחות או יותר זהו.
היום בכל מקום אני רק רואה לביבות כאלו של מקלוני תפו"א ובצל. אף אחד מהם לא מכין בלילה ושם אותה על המחבט כמו פנקייקס יותר. שנה שעברה מצאתי כמה שעושים כאילו אבל הכמויות היו נוראיות, התהליכים ארוכים להפליא והתוצאות היו שוות ערך לקולו של עז מיואש.
אז אני תוהה... האם כישרונך שתמיד עושה לי טוב על הלב להיזכר בו, מסוגל יכול ויצליח למצוא מתכון לפנקייק-לטקס? (;
The challenge is up!"

אז עכשיו אני שואל גם אתכם/ן... האם כישרון החיפוש שלכם יצליח לעזור? או האם איכשהו במקרה יש למישהו מכם מתכון כזה במגירה?

מודה מראש על העזרה!
 
לא ירדתי

לסוף דעתך,
כן לצורך העניין אני מכין רק כפי שסבתא שלך כניראה שהכינה.

נכון בארץ המודה היום זה להכניס מיליון מרכיבים לאוכל, כך שבסוף היום אתה בפשיטת רגל, וכולה רצית ספגטי ברוטב עגבניות ....
את המתכון טכלס כבר רשמת לבד ....
מה עוד חשק לבבך ?
 

TripleEYE

New member
תודה יאיר. אני מעריך את זה שמישהומלוקח אותי ברצינות 3>

 

TripleEYE

New member
אתה לא רציני, נכון?

אתה לא רציני, נכון?
״את המתכון תאכלס כבר כתבת"? פה בפורום אוכל של תפוז לא ציפיתי לכזו תגובה.
הלא מתכון זה לא רק שמות המרכיבים o_0
&nbsp
לשאלתך, נפשי חשקה בכמויות, תהליך הכנה, סוג המרכיבים (כמו למשל, איזה שמן) וכו'. בעיקר תהליך ההכנה. ניסיתי שנה שעברה להכין לביבות באופן ה"פנקייקי" להלן (להכין בלילה לפי מתכון ולשפוך אותה על המחבט) וקרו הדברים הבאים (במתכונים שונים): הכל התפרק, לא היה אחיד, היה עם גושים, נשאר נוזלי למדיי וכיו"ב.
&nbsp
אני מחפש מישהו/י שמכינים לביבות לא ב"מקלונים" ולא עם "פומפייה", אלא בהכנת בלילה בבלנדר או בקערה ושמים עם כף או מצקת על המחבט. כמו פנקייק, נו. בשביל זה הזכרתי פנקייקס.
 

TCHM

New member
אני מניח שאתה מתכוון ללביבות כאלו...

לא מכינים תערובת ללביבות בבלנדר. זה לא פנקייק גם אם אתה
מכנה אותן כך.
אם החלטת לרסק את תפוחי האדמה בבלנדר יש לסחוט אותם היטב
מהמים אחרת התערובת תתפרק בטיגון כפי שקרה לך.
כמובן שהתוספות כמו ביצים, קמח ותיבול במינון נכון חשובות.
סוג השמן לטיגון ממש לא חשוב.

 

TripleEYE

New member
צעד ראשון: זה לא בלנדר. רשמתי לעצמי.

הכינוי פנקייק היה רק נסיון לתאר אותן... שכן לא היה לי מושג כיצד לכנות. אבל יפה, אז כבר גילית לי שזה לא בלנדר. זאת התחלה נהדרת. יש לך מושג לגבי כמויות ספציפיות ואופן הכנה בפועל? או איך למצוא כזה מתכון? כי החיפושים שלי כשלו ורוב אלו שניסיתי שנה שעברה כללו בתוך המתכון שיטה אחת או אחרת של סחיטה וזה פשוט לא עזר לי. באותו היום, אם לא הייתי יודע יותר טוב הייתי אומר שאין לי כישורים בבישול כלל.
 

TripleEYE

New member
נסלח ונשכח

חחח... לא התכוונתי להיות כ"כ קשוח איתך. נסלח ונשכח. פשוט מת למצוא תוצאות פרקטיות, זה הכל ( ;
 

ybo4

New member
לביבות של סבתא שלי

לא הכרתי את הסבתא שלך, אבל זו שלי היתה מכינה כך לביבות לחנוכה.
מצרכים:
כ-8 תפוחי אדמה מקולפים
בצל בינוני אחד
שתי כפות קמח
ביצה גדולה
מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון (שמן צמחי רגיל, לא שמן זית)
הכנה:
מגררים את תפוחי האדמה על הפומפיה הגסה (בניגוד לבולבניק שאותו מכינים על הדקה) לקערה גדולה.
מגררים גם את הבצל המקולף, שאפשר במקום לגרר לקצוץ אותו לקוביות קטנות מאוד לאותה קערה.
מוסיפים כשתי כפות קמח
ביצה אחת, פלפל שחור ומלח
מערבבים היטב בידים הנקיות כמובן.

מחממים שמן במחבת גדולה - לכיסוי התחתית ועוד מעט.
כשהשמן חם, קורצים לביבות - לוקחים כמות הנכנסת ליד אחת בקלות, סוחטים אותה מעט בשתי הידיים ומשטחים על המחבת.
מטגנים על אש גדולה עד שזהוב מהצד התחתון - כשלוש דקות.
הופכים בעדינות ומטגנים עוד כדקה עד שמזהיב גם בצד השני.
מוציאים לצלחת שטוחה מכוסה במגבות נייר (לספיגת השמן המיותר).
מניחים בסמוך אליכם את מחבט הזבובים, כדי למנוע שוד הלביבות... זו הדרך היחידה שבה רובן יגיעו לשולחן (הרי אנחנו חייבים לטעום...).
חג שמח
 

TripleEYE

New member
נשמע טוב.. השאלה היא......

נשמע טעים להפליא, אבל הנה שוב מוזכרת הפומפייה הגסה ואני מיד תוהה אם זה לא יוצא מקלונים כמו עם כל הלביבות היום באינטרנט.
אז אשאל :)
זה יוצא מקלונים? או שזה יוצא אחיד וחלק ככה כמו בתמונה ש- TCHM צרף כאן באחת התגובות?
כי זה הדבר האחד שאני מחפש בעצם.. שזה לא יצא מקלונים שיוצאים לנו מהגירוד בפומפייה.
אני מתחיל חצי להתייאש... לא תארתי לעצמי שאף אחד כיום כבר לא מכין ככה ;^_^
 

ybo4

New member
לא יודעת מה זה מקלונים

אבל אם אתה מחפש מרקם יותר אחיד - פשוט גרד בפומפיה הדקה.
כך תגיע למרקם שאצלנו במשפחה היה המרקם של הבולבניק - פשטידה גדולה מטוגנת על כל המחבת.
מאוד יכול להיות שלזה אתה מתכוון.
נסה וחזור לספר לי אם הצליח
 

TripleEYE

New member
תודה רבה :)

הציעו פה גם פירה. שניהם נשמעים לי כמו רעיון שיכול לעבוד, אבל אנסה לדעתי קודם כל את האחד עם מחית ואבקת אפייה. פשוט נשמע לי מאוד הגיוני שזה יעשה את הטריק ^_^
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אצלנו זה דומה מאד עם שני שינויים מינוריים

במקום פומפיה גסה פומפיה הדקה.

במקום מחבט הזבובים שוקר חשמלי.
 

ybo4

New member


אל תשכח שמחבט זבובים יעיל גם כלפי בעלי הכנפיים...
 

גםאני5

New member
היי, זה נשמע מוכר יכול להיות שבלביבות יש תפ"א מבושלים מגוררי

או מעוכים? זה שומר על הצבע הלבן של הבלילה (תפ"א לא מבושלים מקבלים צבע אפור ואם , כמו סבתי ז"ל מכינים את הלביבות מקמח מצה גם הוא אפרפר במקצת)
 

TripleEYE

New member
בהחלט יש מצב כזה

זה בהחלט יכול להיות. אז לדעתך מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים? ורק אז מועכים אותם ומכינים מהם את התערובת?
בהחלט יכול להיות כזה דבר.
מה הסיכוי שיש לך מתכון של ממש? (= 3>
אני באמת זוכר שצבען היה לבנבן יותר מכל הלביבות החומות שאני רואה כיום בחנויות, אצל חברים ובמתכונים באינטרנט...
 
למעלה