פסגות וברקים

theidan

New member
פסגות וברקים

אני בטוח שיש פה חברה שעשו/עושים את המסלולים אלה.
אני שואל איזה מסלול עדיף לי לבחור. גם בקטע של שילוב בתפקידי מחקר ופיתוח בצבא, וגם בתפקידים כאלה באזרחי.
אני לא יודע מה לבחור. מצד אחד חשמל-פיזיקה זה המסלול הכי קשה ואז הוא אמור להיחשב הכי הרבה...אבל מה שחשוב זה לא עד כמה זה יוקרתי, אלא מה שקורה בתכלס.
קיצר אני לא יודע מה לבחור, ואם בכלל כדאי לבחור מסלול כזה או ללכת על עתודה רגילה.
עוד שאלה, אם אני בוחר העדפות בטכניון, ונניח בחרתי מכונות שני, ובסוף אני רוצה ברקים, אני יוכל להחליף או שזה תלוי במקום פנוי ודברים כאלה?

Zii

New member
השיקולים שלך מוטעים

אל (!) תבחר מסלול לפי היוקרה שלו. אל (!) תבחר מקצוע לפני שתדע מה אתה רוצה ללמוד באמת. ואל (!!) תירשם לעתודה לפני שיהיו לך תשובות לשאלות הנ"ל.

theidan

New member
תגובה

אני לא רוצה לבחור מתוך יוקרה. אני מצטער אם נוצר רושם כזה.
אני פשוט לא יודע מה אני באמת רוצה לעשות, ומה באמת מעניין אותי, בין השאר בגלל שאני לא יודע לגמריי מה באמת עושים בכל אחד מהמקצועות. לי נוצר הרושם עדיף לבחור מסלול ברקים או פסגות על פני עתודה רגילה, ולכן אני מתלבט בעיקר בין שניהם.
יש דרך לדעת מה באמת עושים בכל אחד מהמקצועות?

unknown1X

New member
פסגות וברקים - מסלולים שונים לחלוטין

המקצועות שתלמד בכל אחד מהם לא דומים אפילו במקצת, אז אם לא תרצה להתחרט על הבחירה שלך במשך לא מעט שנים, עדיף שכבר עכשיו תבחר משהו שבאמת באמת מעניין אותך.

theidan

New member
תגובה

משום מה זה הגיב לי למעלה אז אני כותב את זה גם פה כי זה נוגע לשתי התגובות.

אני לא רוצה לבחור מתוך יוקרה. אני מצטער אם נוצר רושם כזה.
אני פשוט לא יודע מה אני באמת רוצה לעשות, ומה באמת מעניין אותי, בין השאר בגלל שאני לא יודע לגמריי מה באמת עושים בכל אחד מהמקצועות. לי נוצר הרושם עדיף לבחור מסלול ברקים או פסגות על פני עתודה רגילה, ולכן אני מתלבט בעיקר בין שניהם.
יש דרך לדעת מה באמת עושים בכל אחד מהמקצועות?

Zii

New member
תגובה לתגובה :)

אכן עדיפים מסלולים אלו על פני עתודה רגילה. בתור חשמלטור בשירות, ראיתי את סוג התפקידים וההתייחסות של המערכת לבוגרי פסגות - שמיים וארץ.

ממליץ להיכנס לאתר של האוניברסיטה המועדפת אליך, ולקרוא על הלימודים, על אופי החומר, ועל עיסוקים פוטנציאליים בעתיד.

בגדול - אלקטרוניקה זה "high-tech" - פיתוח שבבים / מעגלים אלקטרוניים, הנדסת מערכת בארגונים גדולים, תכן חומרה וFPGA, ושאר הדברים שאתה יכול למצוא במקורות שונים באינטרנט. תחפש אפילו באתרי חברות השמה לתיאורי תפקידים - ממליץ מאוד, חבל שעל זה לא חשבתי לפני.
מכונות זה יותר "low-tech" - לא בקי במיוחד, אבל זה כלול בתכנון של מערכות מכניות מבחינת עומס/תרמודינמיקה, בקרה ורובוטיקה, ודברים כאלה.

אתה מוזמן לשאול שאלות יותר ספציפיות על חשמל, ואולי מהנדס מכונות יופיע וגם ירצה לעזור.

theidan

New member
חשמל

באיזה שלב של השירות אתה?
אתה עשית פסגות או חשמל רגיל?

Zii

New member
אני בחובה

חשמלטור רגיל, אבל מכיר המון פסגותניקים.

theidan

New member
כמה שאלות

1. איפה למדת? עד כמה היה הלימודים היו קשים, והאם המילגה של העתודה הספיקה לך, או שהיית צריך גם לעבוד?
2. מאנשים שאתה מכיר, עד כמה השיבוץ שלאחר הלימודים קשור למה שלמדת, והאם זה תלוי בציונים שלך, או רק במזל ופרוטקציה?
3. אתה יכול לתת דוגמה למה עושים בצה"ל לאחר העתודה?

Zii

New member
תשובות

1. הלימודים בהנדסת חשמל נחשבים מהקשים שיש, כך שתצפה לאתגר רב בכל מוסד אקדמי נחשב. המלגה של העתודה כמובן שלא מספיקה, בשלב מסויים אפשר לחפש עבודה, אבל לא קל למצוא (היית מעסיק עובד שאתה מראש יודע מתי יעזוב?)

2. השיבוץ - בהנדסה בכלל, השיבוצים בעתודה נוטים להיות על הפנים, בלשון המעטה. יש חילות/יחידות בודדים שבהם יש עיסוק מקצועי, ובשאר.. קפ"טות.
בהחלט יש חשיבות לציונים. כמובן שויטמין P חזק יותר, אבל בנאדם שמוכיח את עצמו ויש לו ציונים לגבות את זה, ימצא את עצמו עוסק במקצוע בסבירות גבוהה יותר (לא מוחלט, אמנם).

3. החל מניהול פרוייקטים, ועד עיסוקים כאלה ואחרים שאתה יכול לתאר עצמך שקשורים למקצוע - מעגלים אלקטרוניים, תכנות, הנדסת מערכת באופן כזה או אחר, ETC ETC.

theidan

New member
פסגות בצבא

אם אני עושה פסגות אז הסיכוי שלי להגיע לתפקידים מעניינים יותר בקבע גדל משמעותית? או שזה עדיין בעיקר ויטמין P?

Zii

New member
פסגות מקבלים תפקידים איכותיים כבר מההתחלה

פשוט הערפל שהם שרויים פה דומה לערפל שעתודאי רגיל נמצא בו עד השיבוץ הסופי. למרות שהם בטח לא במתח כמו חשמלטור רגיל.

get low

New member
מאיפה המידע הזה?

אצלי בקומה (ח"א) אני רואה המון פסגותניקים. תפקידי קפ"ט כמובן.

נכון שיש להם יותר סיכוי להגיע לתפקידים נחשקים אבל זה בכלל לא מובטח.

Zii

New member
פסגותניק במטה זה לא בהכרח אומר קפ"ט

אני מכיר 2 בוגרי פסגות במטה שעושים עבודה מקצועית לאללה. כמובן שיש סיכוי שהם יגיעו לקפט"ות, אבל היוצא דופן לא מעיד על הכלל.

get low

New member
לא הבנתי מי יוצאי הדופן לשיטתך

במטה העבודה המקצועית היא יוצאת הדופן (ונדירה מאוד).
אני מכיר בדיוק מקום אחד (ועוד אחד ככה-ככה) שעושים בו עבודה באמת מקצועית, אבל לעתודאים "רגילים" אין סיכוי להגיע לשם.
אפילו לפסגותניקים קשה להגיע לשם, יש עדיפות לתלפיונים, אפילו שהעבודה שם לא קשורה לתואר שלהם (ודווקא מאוד קשורה להנדסת חשמל).

get low

New member
ככה

ואם אתה מתעקש על תשובה: תקנים.
אם יש שם תקנים לתלפיונים ופסגותניקים, ברגע שהם יקחו מישהו שהוא לא אחד מהשניים, הם כביכול מוותרים על התקן, והם יצטרכו לחפש כל פעם עתודאי "רגיל" מוצלח.

אז לא משנה כמה אתה מוצלח, וכמה התמחית בתואר הראשון (עד כמה שאפשר) בתחום שקשור לעבודה שם, הם פשוט לא יטרחו.

Zii

New member
זה בהחלט מקום רק של פסגות ותלפיונים

זה מה יש.

get low

New member
זה מה יש, וזאת הסיבה שהצבא מאבד את העתודאים

אני, למשל, קיבלתי היום אישור סופי שאני משתחרר אחרי 3 שנות חובה.
והצבא יכל להוציא ממני הרבה יותר גם ב-3 שנים האלה אם הוא היה יודע מה הוא עושה עם האנשים שלו.

Zii

New member
כל המודל הזה של עתודאים לקוי

לא ייתכן להכשיר אנשים למקצועות באקדמיה, להבטיח להם הבטחות סרק, ואז להאמין שהם יהיו מרוצים וימליצו על המסלול.

שולח לך מסר בפרטי.

למעלה