פסוקו של יום: איך נוצר השעבוד?

יוגי בר

New member
פסוקו של יום: איך נוצר השעבוד?

השעבוד של העולם הזה מקורו בהכרה. (סוואמי שיווננדה) בברכה ואהבה יוגי בר

mahashunya

New member
באמת, איך?

האמירה של הסוואמי הדגול מתומצתת כסוטרה. וכל סוטרה מצריכה פרשנות, הסברים ברי השראה. אשמח לקרוא את פרשנותך לא רק התיאורטית אלא גם המעשית.

יוגי בר

New member
שיעבוד וחרות

היי לך. פרשנות מעשית שעבוד נוצר מהזדהות והצמדות. הזדהות והצמדות לאובייקט/ים. אי הזדהות מביאה לאי הצמדות וזו יוצרת שחרור. והנה דוגמה מוחשית ובעקבותיה תרגול מעשי ופשוט. אתה קם בבוקר נפלא. בלי מלים ההכרה אומרת: קדימה לך תכין לעצמך קפה חם ריחני וטעים. זה שעבוד. עצור לרגע, אל תתפתה למחשבת הקפה ושתה במקום זה כוס מים. זה שחרור. עשה תרגול זה כל יום ותרגיש את היציאה מעבדות לחרות. אהההההההה. איזה כיף. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

mahashunya

New member
ההצעה שלך...

מביאה להתגבשות של ההיצמדות כי בעצם הנסיון לנהוג באופן מנוגד למחשבה הראשונה העולה בתודעה בדבר כוס הקפה, אתה יוצר שיעבוד חדש ומייצר איסטרטגיה/התניה חדשה של מחשבה משעבדת. וזאת מבלי להתמודד עם העניין העיקרי; יותר נכון בעיני: (1) לעשות את מה שאתה רוצה לעשות או את מה שגופך צריך תוך היותך נוכח! מבלי להיות מוסט או מוסח דעת ומבלי לומר בדיבור הפנימי: "אני עושה עכשיו קפה ריחני וטעים". כי(2) בעצם הדיבור הפנימי הקורא לפעולה המנוגדת של שתיית המיים אתה ממשיך ויוצר הפרדה חדשה בינך לבין האובייקט דהיינו: אני (הסובייקט) וכוס המים (האובייקט). הפרדה בעולם אחדות! בכך אתה ממשיך את ה"שיעבוד" בדרכים אחרות. לכן עדיף לשתות קפה כי זה מה שאתה רוצה באופן ולעשות זאת באופן זורם וטיבעי ללא היסח דעת. (3) אימון מעמיק ורציני בשמונת האיברים של היוגה הכולל גם אי-היצמדות יביא מאליו למיזעור הבערות והסבל. [אני אישית הייתי מדגיש את הפראניאמה והפרטיהארה] הגוף שלי אז יאמר לי מה טוב עבורו הקפה או המים באופן טיבעי מבלי לדחות דבר מה ולקבל את המנוגד לו. ובמקרים אחרים, מנטליים ופסיכולוגיים, נצטרך לנהוג גם לפי קודים וחובות מוסריים (לדוגמא: יאמה וניאמה). תחשוב על ההשלכות של הדוגמא שלך על חיי היוםיום. סתם נקודה למחשבה: מה היית אומר לו הייתי מציע לאדם לנהוג לפי הדוגמא שלך לגבי רעייתו במידה שיתאווה לה. מה? שיחליף אותה באחרת כדי להשתחרר? נו באמת יוגי בר עוד לא הגיע החורף... אללה מעאק.

יוגי בר

New member
ההתגבשות של אי ההצמדות

אין לה ולא היה ולא יהיה לה כלום עם פלפלנות. כי פלפול לא יביא לך טיפה של רוחניות. חשוב על זה.... ותנסה בכל זאת את ההצעה שלי. אל תצמד דווקא לדוגמא. ואה כן..החורף באמת לא הגיע. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

mahashunya

New member
לא פילפול לשם פילפול

אלא פילפול לשם העמקה וידיעה כנה של מה שחכמי היוגה, ובינהם סוואמי שיווננדה הורישו והורו לנו. דברים אשר ניתן להבינם ברבדים ההולכים ומעמיקים. סוג כזה של ג´ניאנה וחקירה כן מביאים איתם השראה ותובנה באשר להליכה בדרך היוגית. אם לא נפתח (ויוקה) כושר הבחנה חכם המבוסס על שאלות ותהיות אותן הבאתי בדבריי הקודמים אליך אנו נמשיך להסתובב במעגלים סביב המוקד של היוגה מבלי לחדור אליה. האמת היא שלא נצמדתי דווקא לדוגמא הלא מוצלחת שלך אלא שברור היה לי שהצעת: "ללכת על המנוגד למושא ההשתוקקות שלנו". יש בזה תועלת זמנית ומסויימת בהקשר המשתנה מאדם לאדם...תועלת של אימון מכין. נניח דוגמא: אם כעסתי על מישהו או משהו, ניסיתי להיות אליו אדיב ומבין או להחניק את הכעס ולצאת לפעילות אחרת המסיטה את תשומת הלב מהכעס. פעולות אלה עוזרות לפתור את בעיית הכעס באופן התנהגותי בלבד, בכך שאיני פוגע בסובבים אותי או בעצמי ברגע שהכעס עולה בי. אלא שזה לא פתר את בעיית הכעס. לחלוטין לא. הכעס המשיך וממשיך להתקיים כסמסקארה! מה שעוזר למתן ולנגוס בו אלה אימוני יוגה מרוכזים, ההתבוננות והביטוי של הכעס- לזהות אותו מיד כשהוא עולה, ולבטא אותו באופן כזה שאני אומר מה אני מרגיש באותו רגע באופן הכי כנה וישיר והכי פחות טעון. כך ממזערים את כוחו המסמא והאגרסיבי של הכעס. יש המשך להתמודדות זאת עם מושאי כעס או תשוקה...הקשור בטראנספורמציה יוגית. שבוע טוב

למעלה