פסוק בוקר: איך תהפוך למאושר? תבין כי

יוגי בר

New member
פסוק בוקר: איך תהפוך למאושר? תבין כי

100% מהסבל ו.... 100% מהאושר קיימים רק אצלך. בברכה ואהבה יוגי בר

ג ל ע ד א

New member
איך להפוך למאושר?

אני מבין ש-100% מהסבל ו-100% מהאושר קיימים רק אצלי. איך התובנה הזו הופכת אותי למאושר? אני מבין שסיגריות מזיקות לבריאות... ובכל זאת היד נשלחת לקופסה. אני מבין שאחרי שאני אוכל יותר מדי, אני מרגיש רע ... ובכל זאת אני עושה זאת יותר מפעם אחת. בחיאת יוגי, תן מתכון (לאושר כמובן) שבת שלום

לקשמי

New member
המתכון הוא

לראות את הסבל לפני שהוא קורה. אתה לוקח סיגריות או אוכל הרבה כי אתה חושב על ההנאה הרגעית שבכך. קשה מאוד לראות את מה שיבוא אחרי אותה הנאה רגעית. זה משהו שצריך לפתח. למשל, אם הבאת את הדוגמא של האוכל, אז יש מאכלים מסוימים שאני אוהבת, שהלשון מאוד אוהבת אבל הקיבה ממש לא. עד כדי כך שאם מציעים לי משהו שהוא אולי טעים מאוד אני יכולה לחשוב רק על כאבי הבטן שיהיו לי אחר כך ולהמנע מאותו מאכל, טעים ככל שיהיה. לא לחשוב על ההנאה הרגעית אלא על הסבל שיבוא אחריה.

טלטלונה

New member
100%

העיניין הוא ש100% האוכל יהיה טעים ואם אגזים 100% סבל הבעייתיות באנושיות שלא לומדים מנסיון העבר (ע"ע היסטוריה למשל) וכאילו יש לנו זכרון לטווח קצר .אחרת היינו כבר מושלמים ! הרי אנחנו יודעים שזה לא טוב ובכל זאת ...נוצר גלגל נחמד ,תופסת סביב הזנב ,הנאה - סבל- תסכול -חגיגה חבלז ! לא צריך לסבול מהפרעה כפייתית כדי לחזור על אותן טעויות , רוב האנשים חיים עם הרגלים פחות טובים ומנסים לשפר (במקרה הטוב) אולי המזל שיש לנו שאיפה להרמוניה ואולי אם נחשוב בצורה חיובית ונאמין ..ונשתדל.. ונרצה ממש אז.. אולי.. נוכל לצאת מדפוסים שליליים. אך זוהי משימה לא פשוטה , אם כי אפשרית... הרעיון הוא שהכל מתחיל ונגמר במחשבה ואם מתרגלים מדיטציה ולומדים להרגיע את הגלים מדי פעם או סתם נותנים להם לחלוף אז זה עוזר...כל אחד מוצא התשובה שלו בתוכו בסופו של עיניין .

יוגי בר

New member
איך להפוך למאושר

היי גלעד אז ככה: הסכמנו כבר שהבנה תוליך אותך- בסופו של דבר- לתובנה. שזה למעשה הכרה בידע שמשפיע. והנה התשובה המדויקת לשאלה זו מפי היוגי הגדול שרי ראמאנה מהרישי שנשאל: מהו אושר? וזה הולך כך: כיון שהאושר הוא הטבע האמיתי של העצמי. האושר והעצמי אינם שונים זה מזה. למעשה אין שום אושר בשום חפץ בעולם, בגלל בערותנו מדמיינים אנו שאנו רווים אושר מחפצים, מאובייקטים. כשההכרה מתפרסת החוצה, היא מתנסה בסבל, למעשה כשתשוקות ההכרה מתמלאות חוזרת ההכרה למקומה הטבעי ונהנית מאושרו של העצמי. כאשר האובייקט שההכרה משתוקקת לו נרכש והאובייקט הלא רצוי מסולק אזי חוזרת ההכרה ומפנה את עצמה פנימה ונהנית מהאושר של העצמי הטהור. למעשה יום יום שאתה משיג משהו שאתה רוצה (ההכרה שלך רוצה) אתה מאושר לרגע. עד שאתה רוצה משהו חדש- שוב אתה לא מאושר. עד שאתה משיג אותו שוב ושוב נהיה מאושר. אז בוא ונסכים שוב שלמעשה כל יום- לפרק זמן- אתה מאושר. זו התחלה טובה. כעת, תראה איך אתה ממנף את זה. עכשיו בוא נראה איך זה עובד אצלי בתכל'ס במקרה שלי- אני מלמד כל יום יוגה -ואני מאושר. לפרק זמן. גומר את השיעור יוצא החוצה. סיפור חדש. ואז אני מתמודד איתו. ומאחר שלמדתי שזה עניין של משחק ההכרה. כך שכל פעם שהיא יוצאת החוצה היא רוצה משהו חדש. כי היא נצמדת לאובייקטים. אני פשוט לה מרשה לה לצאת ולהיצמד לאובייקטים. (ועל זה שאנחנו לא יכולים להיות אובייקטיביים הסכמנו כבר) אני משתדל- בכל פעם משתדל קצת יותר- ולא תמיד מצליח ב- 100% להשאיר אותה יותר בפנים. במצב הטבעי. אבל גם זה יגיע. אני יודע. בברכה ואהבה יוגי בר

יוגי בר

New member
לכל היוגים-תרגול מעשי להתנסות באושר מיידי

היי גלעד אז ככה: יוגה (האתה יוגה) אתה מתרגל. ובכן מן התרגול הראשון יוגה קלאסית מלמדת אותך את הסוד. כבר בתרגול האסנות הראשון אתה לומד מעשית מיד איך להגיע לאושר. מה הסוד? לתרגל יוגה בעיניים עצומות. למעשה זו הדרך הנכונה לתרגל יוגה. כשאת כל התרגול שלך המעשי (אצלי זה שעתיים) אסנות- תנוחות ונשימות ופראנאיאמה. תשתדל לבצע ולעשות בעיניים עצומות. תתנסה מיד באושר. רק בעיניים עצומות ההכרה מכוונת פנימה לא החוצה. אינך מנסה באמצעות החושים לקלוט כמה שיותר אינפורמציה מן החוץ אתה מתמקד בנשימה. יכול לתעל אותה אותה יותר נכון ובהתאם לה האסנה המתורגלת תבנה. נושף באטיות קצת יותר משאתה שואף. ואתה מתנסה מיד באושר. אין צורך להכביר במלים. מרגישים את זה מיד. ועוד, ככל שתאריך באסנה במצב זה. תהייה יותר זמן במצב של אושר. סיכום: בתרגול מעשי זה אתה לומד איך להגיע לאושר מיידי נותר לך רק כמו שאומרים היום הרבה בתקשורת. להעצים את זה. רוצה להתנסות? יאללה לתרגול יוגה בעיניים עצומות. שבוע טוב בברכה ואהבה יוגי בר

לקשמי

New member
הברכה לשמש בעיניים עצומות

למרות שניסיתי הרבה פעמים, אף פעם לא הצלחתי לתרגל את הברכה לשמש בעיניים עצומות. אני יודעת שהתרגול הפיזי (גופני) הוא הפחות חשוב בתרגול ויותר חשוב לשים דגש על הנשימה ולהתבונן פנימה אבל בכל זאת זה מרגיש מוזר כשהרגליים הולכות לכל מיני צדדים ו/או שנוצר חוסר איזון בתרגיל, וזה מה שקורה כשאני מנסה לתרגל בעיניים עצומות בלי לראות מה אני עושה.

יוגי בר

New member
זה כל האתגר ושכרו הוא אכבר

היי לקשמי אז ככה: אל תוותרי. אל תתייאשי. אל תיכנעי. (עזבי את הפרשנויות. זה לא את. זו רק ההכרה). נסי שוב ושוב ושוב עד שתצליחי. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה