איך להפוך למאושר
היי גלעד אז ככה: הסכמנו כבר שהבנה תוליך אותך- בסופו של דבר- לתובנה. שזה למעשה הכרה בידע שמשפיע. והנה התשובה המדויקת לשאלה זו מפי היוגי הגדול שרי ראמאנה מהרישי שנשאל: מהו אושר? וזה הולך כך: כיון שהאושר הוא הטבע האמיתי של העצמי. האושר והעצמי אינם שונים זה מזה. למעשה אין שום אושר בשום חפץ בעולם, בגלל בערותנו מדמיינים אנו שאנו רווים אושר מחפצים, מאובייקטים. כשההכרה מתפרסת החוצה, היא מתנסה בסבל, למעשה כשתשוקות ההכרה מתמלאות חוזרת ההכרה למקומה הטבעי ונהנית מאושרו של העצמי. כאשר האובייקט שההכרה משתוקקת לו נרכש והאובייקט הלא רצוי מסולק אזי חוזרת ההכרה ומפנה את עצמה פנימה ונהנית מהאושר של העצמי הטהור. למעשה יום יום שאתה משיג משהו שאתה רוצה (ההכרה שלך רוצה) אתה מאושר לרגע. עד שאתה רוצה משהו חדש- שוב אתה לא מאושר. עד שאתה משיג אותו שוב ושוב נהיה מאושר. אז בוא ונסכים שוב שלמעשה כל יום- לפרק זמן- אתה מאושר. זו התחלה טובה. כעת, תראה איך אתה ממנף את זה. עכשיו בוא נראה איך זה עובד אצלי בתכל'ס במקרה שלי- אני מלמד כל יום יוגה -ואני מאושר. לפרק זמן. גומר את השיעור יוצא החוצה. סיפור חדש. ואז אני מתמודד איתו. ומאחר שלמדתי שזה עניין של משחק ההכרה. כך שכל פעם שהיא יוצאת החוצה היא רוצה משהו חדש. כי היא נצמדת לאובייקטים. אני פשוט לה מרשה לה לצאת ולהיצמד לאובייקטים. (ועל זה שאנחנו לא יכולים להיות אובייקטיביים הסכמנו כבר) אני משתדל- בכל פעם משתדל קצת יותר- ולא תמיד מצליח ב- 100% להשאיר אותה יותר בפנים. במצב הטבעי. אבל גם זה יגיע. אני יודע. בברכה ואהבה יוגי בר