פסוק חג: חשיבות ההתנסות

יוגי בר

New member
פסוק חג: חשיבות ההתנסות

מה שמאפשר לך להבחין בין נכון ללא נכון בין המתמיד לחולף הוא הידע האמיתי. (סוואמי שיווננדה) חג שמח לכולם בברכה ואהבה יוגי בר

יוגי בר

New member
אכן כי כן....

היי אבי כן- שוב ויפאסנה. איך היה בכנס? חג שמח. בברכה ואהבה יוגי בר

וואלה ככה....

מה אני אגיד לך - מינורי בעייני... למרות שהיו כמה שיפורים אירגוניים לעומת שנה שעברה, אבל ה"משהו" שהיה באוויר שנה שעברה, חסר השנה.

LCA

New member
ויפאסנה

איפה מתקיימים סדנאות ויפאסנה? אני מאוד רוצה לעבור סדנא כזו בקיץ הקרוב...

יוגי בר

New member
ויפאסאנה

היי לך כל הקורסים מתקיימים בחצבה. פרטים נוספים באתר הבא בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

שובטמה

New member
ויפאסאנה-הדרך אל האשר.

ויפאסאנה- להתבונן פנימה, להתחבר לאשר, לילד הפנימי שבנו להתנקות מסבלי העבר.

שובטמה

New member
ויפאסאנה-הדרך אל האשר.

עשיתי קורס בשנה שעברה ,-מאז אני מתמיד מדי יום-חיבר אותי לאהבה לשמחת החיים, לחיות את הכאן ואכשיו-חיבר אותי לילד הפנימי שסגר על עצמו בהמון חומות- חיבור לחיים-לחיות ברגע רגע כפי שהוא ,להתבונן ברגע רגע כפי שהוא, להיות ברגע רגע כפי שהוא מהמקום האמיתי של האדם כאדם. ויפאסאנה-עבורי דרך חיים. יהלום שדורש את הליטוש שלו מדי יום. זו עבורי הדרך אל האשר.

שובטמה

New member
ויפאסאנה-ליטוש היהלום הפנימי

דרך הויפאסאנה שעברתי בשנת 2003 -12 התחברתי לדרך הכי קצרה שלנו אל האשר. הדרך הזו היא הפניית האצבע לכיוונינו, לחפש את האמת אצלינו, לרדוף אחרי האמת ,כי זו הדרך הנכונה. לחפש את האמת ולא לברוח מאחריות ,לא להאשים איש כי לאף אחד אין רצון לפגוע בנו כשאנו ילדים קטנים שהגענו מאהבה לבית ההורים ומשפחה החדשה שלנו -כבד את אביך ואת אימך -כמה סבל אפשר לחסוך מעצמינו כילדים אם ניישם את האימרה הזו,-מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים.

שובטמה

New member
ויפאסאנה-האמת הפנימית שלנו

לקבל אחריות על חיינו, להפנות את האצבע לעצמינו, לא להאשים אחרים על מצבינו , כי מי שאחראי הבלעדי למצבינו הוא אנחנו ואנחנו בלבד- ולכן ככל שניקח מהר יותר את האחריות על חיינו לידינו-כך נגיע מהר יותר לשלווה הפנימית ונעקור את שורשי הסבל.

annandi

New member
ויפסנה

ישנם קורסי ויפסנה המתקיימים דרך עמותת תובנה. את יכולה להכנס לכאן: http://tovana.org.il ולמצוא את הקורסים תחת הלינק "קורסי מדיטציה". בהצלחה

yayayay

New member
חג שמח ליוגי בר ולכולם...../images/Emo171.gif

הרבה דברים רעים בעולם נעשו ונעשים מתוך תחושה של בני אדם שהם בעלי "הידע האמיתי".....אותי זה מפחיד! לדעתי, אם יש משהו כזה שמאפשר להבחין בין נכון ללא נכון בין המתמיד לחולף הוא דוקא הספק...

יוגי בר

New member
הטל ספק בכל

היי לך. אז ככה: 1. התחושה אתה צודק- כמה שאתה צודק. דברים רעים- זה קרה וקורה. אלה נעשים לא מתוך התחושה אלא בשם מתוך ההתמכרות האישית והמוטעיית שלהם ביחס ל"עוצמתה". 2. הידע הידע הוא ידע. "ידע אמיתי" (שים לב למירכאות)הוא ידע שהוא אמיתי לגבי אותו אדם ספציפי. ואך ורק לגביו. זה שהוא הגיע אליו אז הוא הגיע בכוחות עצמו. כדי להגיע- וזאת בהנחה ותרצה להגיע לכל סוג של "ידע אמיתי"- תצטרך לעשות את העבודה בעצמך. אף אחד לא יכול לעשות את העבודה בשבילך. 3. הטל ספק בכל אלה מילותיו של גוטאמה- המכונה הבודהא. עד שלא תתנסה בעצמך. אל תאמין לכלום. ההתנסות ווהבחנה האישית שלך מתוכה היא החשובה. ויותר מזה, וכבר כתבתי את זה פעם בתגובה לשאלה. הנה עוד משפט שלו: אין אנשים קדושים אין מקומות קדושים יש רק רגעי קדושה רגעי תבונה. בברכה ואהבה יוגי בר

שובטמה

New member
הטל ספק

המציאות הרלוונטית לאדם ספציפי זו האמת לגבי המציאות שאותה הוא חווה בעצמו-אך מי יכול להגיד לאדם שזו אינה המציאות האמיתית ?

שובטמה

New member
המציאות כפי שהיא

מה שנכון לכל אחד זה המציאות כפי שהוא חווה אותה בעצמו , לא ממשמע אוזניים , ולא מקריאת ספרים אלא חויה אישית של המציאות כפי שהיא.

שובטמה

New member
חשיבות ההתנסות

מה שנכון לכל אחד זה חוית המציאות כפי שהיא, לא ידע אינטלקטואלי , ולא ידע משמיעה מאנשים אחרים , אלא רק ידע מחוית המציאות בפי שהיא

שובטמה

New member
חשיבות ההתנסות- ?

מה זה המתמיד ? מה זה החולף ? מה זה הידע האמיתי ? מה זה נכון ולא נכון ? יופי של משפט אך איך כל אחד ואחד חי את הכאן ואכשיו לפי המשפט הזה ?

למעלה