פסוק יום

פסוק יום

(פראנה = אנרגיה חיונית, כשמתאמנים יוגה בעצם נושמים פראנה ומאזנים אותה בגוף) "פראנה קשורה לשכל , ודרך השכל – לרצון , ודרך הרצון – לנפש האינדיבידואלית , ודרך הנפש – לאני העליון. נשימה המנווטת בעזרת המחשבה והרצון – היא כוח מרפא ומפיח חיים, אשר ניתן לתעלו לצמיחה אישית , ריפוי מחלות חשוכות מרפא, ודברים מופלאים נוספים. אם אדם יודע לשלוט על גלי הפראנה העוברים דרך המוח הרי שהוא גילה את הסוד לשליטה בפראנה הכלל-עולמית. יוג, השולט באמנות זו, משתמש בפראנה בצורה מודעת וע"י כך מחזק את הרצון שלו , ולא מפחד משום כוח עליון כיוון שהוא שולט כעת על כל הנעשה בעולם" (קונדליני יוגה, סוואמי שיווננדה). אשמח לשמוע את דעתכם אל זה.

אוה ,

כיצד האמירה " ולא מפחד משום כוח עליון " מקושרת יחדיו עם הענווה ובייחוד ההשתקעות באישוורה לפי היוגה סוטרס ?

ענתגניס

New member
נכון ומדהים ואני אפילו לפעמים מצליח

ה לעבור מהתאוריה למעשה ובחלק מתירגול היוגה אני שומעת בתוך הראש אוקיאנוס. אז רק הבנתי למה קוראים לזה אוג'אי(אוקיאנוס)וזה מדהים ובחלק מתירגולי הנשימה אני מצליחה לעצור הרבה זמן וגם אחרי שאני נושמת אני אומרת יכולתי יותר.בקיצור תודה לא הייתי יכולה להגיע לזה בתירגול אם לא הייתי קוראת דברים מגניבים כמו שכתבת.

למעלה