פסוק לילה: אתה מקבל רק מה שאתה נותן

יוגי בר

New member
פסוק לילה: אתה מקבל רק מה שאתה נותן

תן אהבה תקבל אהבה. תן שנאה תקבל רק שנאה בתמורה. זה החוק הטבעי (סוואמי שיווננדה) בברכה ואהבה יוגי בר

mikel a

New member
קראתי את הפסוק וחשבתי:

מה ההסבר למקרה בו הפסוק לא "עובד" - אתה נותן המון אהבה ולא מקבל בחזרה??

יוגי בר

New member
100% מהאושר 100% מהסבל נמצאים אצלך

היי לך. אז ככה: 1. נתינה ההסבר היוגי הוא פשוט לחלוטין: תני כל הזמן עם לב פתוח- רק אהבה- וללא כל צפייה לתמורה(על זה שנתת) ותקבלי הרבה הרבה מעבר לדמיון שלך. ככה זה עובד תמיד. 2. צפייה ככל שתצפי יותר לתמורה על זה שאת נותנת ונותנת ונותנת(אהבה, כמובן) תתאכזבי יותר ויותר מזה שלא תקבלי את התמורה הראוייה.(לדעתך, כמובן) זה החוק. העובדה נמצאת בכותרת. בברכה ואהבה יוגי בר

LCA

New member
איך מורידים

את הציפייה? איך נותנים בלי לצפות לתמורה? זאת שאלה שמעסיקה אותי הרבה זמן!!

minaa1

New member
יש לי הסבר פסיכולוגי

למה אנו רוצים שיואהבו אותנו ההסבר הוא כי בילדות אם לא היו אוהבים אותנו היינו מתים כי לא היה מי שיטפל בנו לכן האהבה נכנסה לנו לתת מודע כדבר קיומי שאי אפשר בלעדיו אבל כבוגרים אין לנו את הצורך הזה כי אנו יכולים לפרנס את עצמינו אבל התת מודע עדיין לא שוכח את זה זה אולי יסביר לך איך נותנים אהבה בלי לקבל תמורה

mikel a

New member
יוגי ../images/Emo51.gif על תשובתך

הארת לי את הפסוק בכיוונים שלא חשבתי קודם. הציפייה לתמורה גם אם לא מודעת אכן קיימת בעומק שאלתי. חשבתי על זה שאולי בעצם האהבה חוזרת אליי בדרכים אחרות. ולא שמתי לב כי אני כל כך נעולה על הציפייה שלי. ותודה לך על חיזוק תובנה נוספת שנמצאת אצלי בזמן האחרון בתהליך הפנמה - האחריות הבלעדית שלי על האושר שלי. או יותר נכון על מה שאני מרגישה. כי הדרך לאושר לא תמיד ברורה.

למעלה