פסוק לילה: בדידות טובה מחברה גרועה

יוגי בר

New member
פסוק לילה: בדידות טובה מחברה גרועה

טוב יותר לסבול מבדידות מאשר להיות בחברה רעה (סוואמי שיווננדה) בברכה ואהבה יוגי בר

חברה רעה - אחת מששת המכשולים ליוגה

קטע מתוך "ששת המכשולים ליוגה" מאת סוואמי וויקאננדה. במהלך תקופת ה"סאדאנה" יכול להיות שנמצא את ההתחברות עם אנשים בעלי שאיפות נמוכות חסרת ערך. בשלב הזה, ככל ש"נתערבב" פחות עם אנשים אחרים כך תתאפשר יותר צמיחתו של הידע הפנימי שלנו. כמובן, שה"סאדאקה" לא אמור להתייחס לאחרים כנחותים, אך עד ש"עמידותו" הפיזית, מנטלית, רגשית ונפשית תתפתח, עדיף להתרחק מהתחברויות חברתיות והשפעות שליליות. ראמקרישנה אמר: כשאדם מתחיל ללכת בדרך הרוחנית הוא כמו שתיל רך, כל דבר משפיע אליו ויכול לגרום לו נזק, לכן חשוב מאוד להקפיד על מה אוכלים, עם מי מתחברים, על מה חושבים וכו", כשאדם התקדם והתחזק ברוח, הוא כמו עץ "בנייאן", גם עם נקשור אליו פיל, לא נזיז אותו מילימטר... יום נפלא. אבי.

לקשמי

New member
קשה להגדיר במדויק

כשכתבתי "תרגול רוחני", אז באסוציאציה, הדבר הראשון שעלה לי זה תרגול מדיטציה, קרמה יוגה ויוגה בכלל כי זה מה שאני עוסקת בו. אבל תרגול רוחני זה גם עבודת האלוהים בכל דרך שהיא. בכל דת שהיא. תרגול רוחני זה הרבה דברים בעצם. אבל אנסה יותר לחדד את השאלה ששאלתי: יש לי חברים וגם קרובי משפחה שרוחניות היא מהם והלאה. אתאיסטים לחלוטין וכל הנושא של מדיטציה או רוחניות בכלל (הכוונה גם לדת) רחוק מהם. יש לי גם קרוב משפחה שנמצא בדכאון מתמיד ואני לא יכולה למצוא דרך לעזור לו, כי הוא דוחה כל רעיון או אפשרות. האם אני אמורה להתרחק מהאנשים האלה?

לא.

כתבת "קרמה יוגה" ויוגה בכלל...אלו העסוקים בשרות מסור למען מי שלא יהיה, אם הם עושים את זה מתוך רצון כנה לעזור, ןללא כוונה לרווח אישי הרי הם קרמה יוגיים לתפארת גם אם לא שמעו על המושג בחייהם... כששאלו את הדאלי למה מה הוא רוצה להיות...הוא ענה "אדם טוב"... רוחני זה אומר דברים המקרבים אל הרוח...משמע - הכרה והגשמה עצמית, וכדי להגיע לזה צריך קודם כל להיות אדם מוסרי (ראי "עשרת הדברות" - הבסיס והתשתית לכל דת או דרך רוחנית) הרי אומרים ביוגה: מספיק ליישם יאמה או ניאמה אחת כמו שצריך... הכוונה בחברה רעה היא: חברת אנשים המושכים למטה ומרחיקים את האדם מהדרך להגשמה עצמית, וזה כולל אנשים שבסיבבתם אין חשק לעשות כלום: אנשים דכאוניים, רכלניים, כאלו שמערערים את אמונתנו וכו". אנשים "דתיים" יכולים גם להיות חברה רעה אם הם מעודדים לפעול בצורה המרחיקה ממהתנהגות מוסרית וכו" (דוגמאות מהממסדים הדתיים כיום לא חסר...) לסיכום: אדם רוחני לא חייב להיות אחד שמתרגל יוגה או שייך לאיזושהי קבוצה דתית. להפך אפילו, אנשים רוחניים מתרחקים מממסדים או משיטות, הם פשוט עושים את זה הלכה למעשה. אומרים: אם אתה רוצה לראות אם אדם רחני באמת, כנס אליו באמצע הלילה כשאשתו בהריון ומבקשת ממנו אבטיח בנובמבר, והילדים חולים וצורחים והשכנים במסיבה עד הבוקר...אם הוא רץ להביא לאשתו אבטיח תוך כדי שהוא מרגיע את הילדים ומתקשר למשטרה...הוא רוחני... ראמקרישנה אמר: חייה בעולם כלוטוס החיי בביצה ועליו לא מוכתמים במים המעופשים (כי הם מוגנים בשכבת מגן שומנית) זו רוחניות בעייני, לחיות בתוך העולם, לפעול ולהקרין אווירה מעודדת ומקדמת על הסביבה. לילה טוב. אבי.

לקשמי

New member
ועדיין אותה שאלה:

ב"חברה רעה" הגדרת: "אנשים דכאוניים, רכלניים, כאלו שמערערים את אמונתנו וכו". ואחזור לדוגמא של אותו קרוב משפחה דכאוני שהזכרתי: מדובר באדם שיש לו "כשרון" לראות הכל שחור. האמונה היחידה שלו היא שלא משנה מה קורה או יקרה, זה תמיד ייגמר ברע, אצלו אין אפילו טיפה קטנה של אור או אפילו סיכוי למצוא אחת כזאת. אני, שמנסה לראות את החיוב שבכל דבר, וכן להדליק את האור, גם אצלי וגם אצל אחרים, מוצאת את עצמי מתווכחת איתו וויכוחים שמתבררים כחסרי תכלית, אחותי קוראת לוויכוחים האלה "מלחמת בני האור ובני החושך". אני אומרת וויכוחים חסרי תכלית כי כמה שאני אנסה להראות לו את החיובי שבכל דבר, הוא תמיד יישאר שלילי. האם אני צריכה להתרחק ממנו? (בכל זאת מדובר בקרוב משפחה).

אדם אחראי לגורלו.

היי לקשמי. בקשר לפסימיות שלו, אלו חייו וזו הבחירה שלו, אפילו יותר מזה, אומרים שאסור לאדם להתערב בקרמה של אדם אחר... אבל שאלה קטנה, אותו קרוב משפחה מבקש עזרה, או את זו שחושבת שהוא צריך ? בקשר להאם את צריכה להתרחק ממנו. אם הקירבה אליו מערערת ומטרידה אותך, אז כן. יום נפלא. אבי.

למעלה