פסוק שבת: 4 החארטות שהם חטא

יוגי בר

New member
פסוק שבת: 4 החארטות שהם חטא

גאווה היא חטא. הזדהות עם הגוף היא חטא. אנוכיות היא חטא. בורות היא החטא הגדול מכולם. (סוואמי שיווננדה) בברכה ואהבה יוגי בר

LCA

New member
יוגי בר

לפי הספר "קרמה יוגה" אין דבר כזה עזרה לעולם.. עזרה לעולם משמעו עזרך לעצמך... העולם אינו זקוק שיעזרו לו... מי שחושב שהוא נועד לעזור לעולם הוא טיפש... עד לפני שקראתי את הספר הזה רציתי לעזור לעולם.. רציתי להגיע למקומות נידחים בעולם ולהתנדב כמה חודשים... אולי אתה יכול להסביר את הכוונה של סוואמי שיווננדה בקטע הזה של עזרה לעולם..

יוגי בר

New member
קרמה יוגה

היי לך. אז ככה: הכל מתחיל ונגמר במחשבה לפני... חשבת שאת רוצה להגיע למקומות נידחים ולהתנדב אחרי.... את כבר לא כל כל כך בטוחה. אז- קרמה יוגה היא עשייה, עזרה ושרות ללא הצמדות לפירות המעשה ו/או העשייה. למעשה, עצם השרות הינו הנתיב או הדרך להגיע אל המהות. המהות שלך. סוג שרות כזה יוצר את חוסר ההצמדות ולאחריה את ההטהרות. ובכל מקרה....לדעתי. עזבי את העולם ותעזרי לכולם. בא לך לעזור תעזרי. אל תחשבי. יותר מדי. ההצמדות למחשבות נותנת להן את כוחן. והנה עצה: (היא תמיד עובדת) את רוצה לממש החלטה חשובה? שאלי את הלב. מה יש לך להפסיד? עכשיו, איך עושים את זה? מתכווננים פנימה וצוללים עם ההחלטה עמוק לתוך הלב ואז "שואלים" אותו או נותנים לו "לעכל" את ההחלטה.. באם תעשי את זה נכון תחושי אחת משתי התחושות. א. אי נוחות- זו התחושה שמשהו פה לא לעניין. ב. נוחות - זה מתאים לך בול ובזמן. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

LCA

New member
תחושה נוחה

זה משהו שאני רוצה לעשות כבר הרבה זמן.. לא מצפה לתודה מהם... זה משהו שאני צריכה לעשות...

סבבה 345

New member
שלום יוגי

מה הכוונה הזדהות עם הגוף זה חטא? הרי שלמות היא הזדהות של גוף ונפש, זרימה אחת וקבלה יחד, אנא האר את עיני תודה

יוגי בר

New member
הזדהות

היי לך. הזדהות עם הגוף הפיסי יוצרת הצמדות חזקה לגוף הפיסי הצמדות חזקה לגוף ומקורה במחשבה מתמדת ומוטעיית שאתה/את הוא הגוף הפיסי. ולא היא, כמובן. זה מה שמעמיק את מסך הבורות ואינו מאפשר ליוגי להשתחרר ולהתקדם במסלול הרוחני. לכן מבחינת השואף הרוחני וההולך במסלול היוגי מחשבה כזו היא חטא. בברכה ואהבה יוגי בר

מי אני ?

אני הוא הגוף הפיזי. אני הוא המחשבה החושבת שאני הוא הגוף הפיזי. אני הוא כל מה שמגדיר את תמונת עולמי. אני חושב משמע אני קיים !!! הזן גורס (?) ש"אני" לא קיים. אם "אני" לא קיים אז מי אני (וראה שירו של קונילמל)

bomilan

New member
פורושה-אני האמיתי

הגוף איננו אני. המחשבה טועה וחושבת שהיא אני. "אני" נח בעצמו דומם ושלם לעד. כשהמחשבה תימצא את דרכה חזרה,ותוותר על "הכתר לא-לה" משל היתה ג'ון"ללא ארץ" אל מול ריצ'רד "לב-הארי".(אני פליט מפורום היסטוריה) יושלם מעגל נוסף של בריאה. |היוגה היא הדרך אל ה"אני האמיתי"הדגש|

kimii

New member
אין לי ספק שצריך להניח למחשבה

אבל אי אפשר להפריד את עצמך מהגוף, חובה להתחבר לכל רמ"ח איבריך לכל רגשותיך, ולכל עברך בשביל להגיע ל"אני אמיתי" כי כל מה שעברת עד היום הביאוך למקומך כעת ואין זה צודק להתעלם ומעבר לכך אם תתעלם, זה אומר שתשכח? ואם תתעלם מגופך גם הוא יתעלם ממך? ועוד דבר"המחשבה טועה וחושבת" המחשבה לא טועה היא מביאה לידיעתך את חלקם של הרגשות בשילוב של המורה שבך, וה- אני ה-"לוקח בחשבון" (וזוהי חלק מתורתו של הפילוסוף "ברן")

מי אני ?

אני חוזר על השאלה - מיהו זה המקליד שאלה זו כעת. אני גורס שזהו אני. אני מודע לכך שהזן בודהיזם גורס שאין אני כדי למנוע את הסבל. אני (כן אני) גורס שוויתור על האני כדי למנוע סבל הוא דרישה קשה מדי לגבי ואני (שוב אני) מעדיף לסבול (?) ולהשאיר את האני ברשותי. כמו כן אני מתרגל יוגה, והיוגה לגבי היא לא הדרך אל האני האמיתי אלא דרך נעימה במיוחד לחקור שאלות ביני לביני.

יוגי בר

New member
זמנים

היי לך. העבר כבר עבר (מה לעשות) העתיד אתה לא יודע מה יהיה(וזה בוודאות לא משנה) מה נשאר? ההווה. אז תחיה את ההווה, ומרצף של הווה להווה תיצור את לך העתיד. מתאים לך? בברכה ואהבה יוגי בר

מתאים מאד

אבל לא הייתי רוצה לוותר על "האני" האני הזה הוא כל תמונת עולמי שגיבשתי בשנות חיי. אני כניראה לא סובל מספיק כמו חכמי הזן אשר מוכנים לעשות את הוויתור הזה. אני לא חושב שמעמדי בעיני עצמי שווה למעמדם של חבריי בעיני. אני כמובן חשוב יותר

bomilan

New member
למודט חדש

האם ה"אני" שקורא עכשיו את תגובתי זהה ל"אני" שכתב אתמול את תגובתו? האם ה"אני" לפני ,נאמר, חמש שנים היה מכנה את עצמו "מודט חדש"? הגדרתך ליוגה היא נכונה לטעמי.כמו כן,לא צריך לוותר על האני(הזמני..) אלא פשוט להפנותו פנימה-בחזרה אל האני הקבוע.

למעלה