פסוריאזיס בקרקפת

disturbed angel

New member
פסוריאזיס בקרקפת

היי לכולם, רציתי לשאול אם יש לכם טיפים ל"הגמלות" מגירוד וקילוף הפסורי מהקרקפת. זה מגיע לרמות ממש חמורות שכל הזמן האצבעות שלי בראש ואנשים מתחילים לחשוב שאני מלאה בכינים! ברמה השכלית אני מבינה שהגירוד רק עושה את המצב לרע יותר, לא תורם לשום דבר וגורם לאנשים לחשוב עלי דברים ממש רעים. אבל, זה כמו התמכרות... כשאני מגרדת אז אני גם מרגישה טוב יותר... כאילו שהידים שלי "מגרדות" לגרד את הראש- ממש הזוי! האם ואיך אפשר לצאת מההרגל המגונה הזה?! זה ממש נורא. ועוד שאלה- לאחר טיפול סטרואידלי במינון גבוה לכמה ימים (IV) במחלה אחרת... אני מרגישה כחודש אחרי- שהפסורי' בקרקפת מחמיר ומתפשט ליותר אזורים. זה קשור? זה סוג של ריבאונד? ומה לעשות עם פסורי' בקרקפת? כרגע אני מסתובבת יום בשבוע עם שמן זית על הקרקפת וממתינה לתור לרופא עור (שלרוב מביא דיפרוסליק וטיפות דיבונקס) האם זה יעיל? יש משהו אחר, נוסף? תודה רבה על ההתייחסות :)

שלום רב../images/Emo24.gif

אכן בעיה לא פשוטה שדורשת משמעת עצמית, אפשר גם למנות שומר ראש שיתריע כל פעם שאת מושיטה את היד לקרקפת. כמעט בודאות שהפסקת השימוש בסטרואידים גרמו להחרפת מצב הפסוריאזיס. כשחולה פסוריאזיס מטופל בסטרואידים חשוב לידע את הרופא לנושא,להפסיק בהדרגה ולא בבת אחת, לדאוג להמשך טיפול בהתיעצות עם הרופא. ככל שמשמשים יותר בסטרואידים כך הם מפסיקים להשפיע מצד אחד ומגבירים את הבעיה מהצד השני. טיפול נכון בקרקפת מתחיל משיער קצר, ככל שהשיער קצר יותר כך נוח יותר לטפל והבעיה נפתרת ביתר קלות. מידע על אופן הטיפול נמצא באתר אגודת הפסוריאזיס הישראלית.

disturbed angel

New member
תודה רבה!

אני בחורה ולא יכולה לעשות שיער קצר- השיער שלי ארוך וזה חלק ממני... (לא פר, שהפסורי' יקח גם את זה). הסתכלתי באתר- האם הטיפול לקרקפת הוא במשחות? אם הבנתי נכון- מטפלים בדיבובט למשך של חודש ואח"כ ממשיכים עם דיבונקס רגיל? האם יש דיבובט טיפות, או שרק משחה? מותר למרוח את המשחה הזאת גם על הקרקפת או שזה מיועד רק לגוף? תודה רבה...

דוקא עדיף להתחיל לטפל בתמיסה של 10% חומצה סליצילית עם שמן פרפין, לעסות את הקרקפת, לחבוש כובע של אמבט או כובע ים, להשאיר למשך הלילה ולחפוף בבוקר עם שמפו כמו אלפוסיל או טי ג'ל או פוליטר. לחזור על הפעולות עד שהקשקשת יורדת ואח"כ נלעבור לטיפול בדיבונקס טיפות.

זו הצעה של ד"ר גלעד לא יודע לגבי רופא המשפחה , אבל חלק מרופאי העור רושמים אותה.

glass10

New member
טיפול לקרקפת

גם לי היה פסוריאזיס בקרקפת. הרופאה רשמה לי דיבונקס SCALP ודיפוסארליק SCALP (חומצה סליצלית+סטירואידם אני חושבת) וזה עזר.

rebecca12

New member
אלידל

קיבלתי המלצה מרופאת עור לשימיוש במשחה.בברור שעשיתי מצאתי שהמשחה קיבלה BLACK BOX .האם מישהו יכול לספר לי עוד? מישהו שמשתמש במשחה?

למעלה