פסח בפתח, והניקיונות בעיצומן

פסח בפתח, והניקיונות בעיצומן

טוב, אצל אימא שלי, לא אצלי!! אז... אלו מכן שחושבות שחייבים לנקות לפסח - איך אתן מתמודדות? אגב, אף פעם לא הבנתי את ההגיון של לנקות לפני סופות השרב של האביב
בכל מקרה, אם אתן מנקות - איך? האם אתן מצליחות לעשות זאת באופן שישמור אתכן במצב יציב וטוב? נשמח לקבל רעיונות.

נועםבת11

New member
פסח, אכן מתקרב ואיתו השרב והסופות

נזכרת בשנים עברו שבהם הייתי הופכת את כל הבית, וגם בבית אימי וסבתי כשהייתי ילדה נערה, תמיד היינו מנקים ומסדרים לקראת הפסח. גם היום עדיין אוהבת סדר ונקיון אך לא משתגעת ולוקחת את הדברים די באיזי, פסח בשנים האחרונות עשיתי בביתי לא אגיד שלא היה קשה אך כל המשפחה נרתמה לעזרה וכל אחד הכין משהו. לי העמידה הממושכת מאוד קשה, והיום גם נעזרת בעוזרת אחת לשבוע לכמה שעות. המשך יום נעים

נועםבת11

New member
נאוה יקרה, ענית לי מיד כשסיימתי לכת

את ההודעה, ממש לא אמרתי כבר לוקחת את החיים אחרת יותר בקלות.

נועםבת11

New member
התכוונתי לא לוקחת את העוזרת יותר מה

מהרגיל, ועושה את הדברים לאט לאט בזמני ולאו דווקא לפסח.מחלקת ככה שיהיה לי יותר קל וגם בן זוגי עוזר לי ובנותי. כולם לוקחים פה חלק בכל.

נועםבת11

New member
אמרתי כבר אני לא משתגעת לפני

פסח לפדנטיות ולאלה שחייבות לנקות בפרוש יש בעיה כי זו עבודה מאוד קשה שגומרת את הכוחות.

ברק 188

New member
פסח!!עונת האלרגיות שלי בשיא

בקושי נושם ,נוזל,מתעתש,אלרגי לפריחה של עצי "הברוש(שית-גם שיט מתאים)והפקאן, כך עד פלוס מינוס אחרי יום העצמאות ,יאללה שיעבור כבר. אגב- התיחסות לשאלות שלי חלפה ונעלמה,נשארה התעלומה, ועל מה? יום נפלא- לכל המנקות לקראת החג,וגם לפסחות על הנקיון.

ornelia

New member
נאווה - ממש לא מתכוונת לנקות במיוחד

לקראת הפסח. מנקה באופן הרגיל שלי. אף פעם לא הבנתי את כל התכונה הזו מסביב שלא יהא שבב של פרור וכדומה. העסקים כרגיל. במיוחד אצלנו לגבי אלה שכן מנקות לא חושבת שכדאי לאמץ את הגוף יותר מדי ולאחר מכן בחג לסבול ואז ההנאה מן החג נפגמת, אלא אם יש את האמצעים לקחת עזרה.

נועםבת11

New member
מצטרפת לדבריה של אורנליה

כאחת שאוהבת מאוד סדר ונקיון, די מפזרת לי את הסדרים והנקיונות כך שיהיה יותר קל וכל פעם מנקה ומסדרת חלק אחר, אך בפרוש לא במיוחד לפסח אלא אחת לכמה זמן.פעם הייתי שם, לפני פסח הייתי ממש הורגת את עצמי מתעייפת ואחר כך לא יכולה לעמוד על הרגליים, אז למה ? שימרו על עצמכם.

../images/Emo6.gif גם אני שואלת, אבל...

יש מי שמתעקשים - אימא שלי, למשל
לא צריך להיות חולה CSF או פיברו כדי שנקיונות הפסח יהיו מעל לכוחות. גם הגיל עושה את שלו. פעם, שאלתי תלמידה דתית בת 60+ שסבלה מאוד מכאבי גב ודלקות בכתפיים, ועדיין התעקשה לעמוד בכל המשימות לקראת הפסח: "תגידי, את (סליחה על השפה) מזד... כמו בגיל 20?" היא ושאר חברות הקבוצה ענו לי ב "לא!" נדהם. אז המשכתי: "למה את מתעקשת לנקות כמו בגיל 20?" כמה קל אנחנו מוותרים על הדברים שמסבים לנו הנאה וסיפוק, ועדיין ממשיכים בהרגלים ובכל מה שקשור ל- "מה יחשבו עלינו..."

ornelia

New member
בהחלט צודקת והדוגמא היתה טובה

כייף לפעמים לחייך. דרך אגב נאווה התחלתי עם המגנזיום ושוב החלו כאבי ראש האם זה קשור?

את רואה מה את עשה לי? חזרתי למחברת

ו... אין קשר ישיר שנראה סביר. מה שאולי כן קורה, זהו הקשר של גוף נפש. אין לנו מחלה שאינה פסיכוסומטית. אותו גורם מחלה, ייצור אצל אנשים שונים מערכת סימפטומים שונה. למה? בגלל הסיבה הפסיכית שמסתתרת מאחורי המחלה. ממה נובע כאב ראש? ובכן, המון המון סיבות. מערכת עיכול, עמוד שידרה, שרירים, כלי דם ועוד... אלרגיה, התייבשות, רעב, עייפות וכדומה. דאגנות יתר, מחשבות יתר, והכי חשוב: קונפליקט. אם המגנזיום פותר לך בגוף בעיה שמצליחה לבלום משהו נפשי מלעלות אל פני השטח, המגנזיום יוצר בראשך קונפליקט שיכול לגרום לכאב ראש. את מבינה, אם כואב לנו בגוף - יש לנו תרוץ טוב להמון דברים. כשלוקחים לנו את התרוץ, אנחנו בבעיה. לפעמים (הרבה פעמים) בא לנו תרוץ אחר... אז תנסי לבדוק. מה מהדברים שמתאפשרים לך לעשות עם הפחתת הכאב - את ממש לא רוצה.

tiaa1

New member
../images/Emo8.gifבפעם הבאה שתזדקקי למילה הזו..מ

תשתמשי במילה "תשמיש"...

למעלה