פסח, החג של בדאים ומגלומנים.

פסח, החג של בדאים ומגלומנים.

ערב טוב! מלים אשר יצאו לי מהטחול ומהטבור. חשתי צורך לומר אותם בפורום הזה, ולא בפורומים אחרים. למה? לא יודע. אין כמו חג הפסח, כדי לבדות הלכות אנונימיות "ולהתגלמן" מתחת גלימות הצדיקות והחסידות. כל המחמיר והמגלומן, הרי זה משובח. בעוד, שזה חג אשר "כביכול" בא לבשר על החרות האביבית. איזו חרות יש בהכנות לחג? אפילו אלהים עצמו אינו יודע. לעתים, נראה לי שהוא עצמו מצטער, כי בכלל הוציא אותנו ממצרים. מה יש, לא יכל להמתין מעט, עד שהבצק יחמיץ???, סךך הכל, 18דקות. נראה לי, כי את עשר המכות אשר האלהים הביא ונתן למצרים, מחזיר לנו אותם כבומרנג, בנקיונות לפסח. (((בדמיוני המופרע, אני מנסה לתאר, איך רבונו של עולם, חש והרגיש, עם אותם יהודים אשר עברו את הפסח בשואה הנוראה? ארבע או חמש שנות תמימות ונוראות, ואיני מצליח. עשה בנו, "חד גדיא" ושחט השוחט. לא דקדק בקוצה של מצה, על אף שהיו רבים, אשר שמרו את חג הפסח כהלכתו, בתנאים שלא ניתן לתאר במילים. ))))) תתעלמו מהקטע הנ"ל כי הוא בסוגריים. על כל פנים, נראה לי כי חג הפסח, הפך להיות חג של "בדאים" דתיים המתעשרים מהחשש, של רבנהים אשר אינם לוקחים אחריות, על ציבור מאמיניהם. רבנים אשר חוששים לכסאם בגן העדן, וחוששים לומר לנו אנחנו הפשוטים מה "מותר"?. איני מוציא מכלל אפשרות, כי הרבנים המגלומנים, משתפים פעולה עם הבדאים, תמורת אחוזים של "דמי לא יחרץ". עובדה - רובי הרבנים בארץ, יושבים היטב על רכוש וממון, מרוב המצוות אשר הם מצווים לבדאיהם. הרבנים יחגגו היטב את חג הפסח, במצה שמורה, אשר מחירה עד השמיים. במחיר של ק"ג מצה שמורה למהדרין, ניתן להאכיל משפחה כל הפסח.

איך אתה מעז

להלעיז על גדולי תורה!? עכשיו לך לכיור ושטוף את הפה בסבון כלים כשר לפסח.

קפת

New member
תגיד

שוק ארבעת המינים שסוכות נראה לך יותר "עממי" לכל דיכפין? וכל ההוצאות סביב חתונות, בר מצוות, אירוסין, שבת חתן, בריתות... בשביל להיות יהודי ירא שמים צריך להיות מאוד מאוד אמיד. תשאלו את אריה דרעי.

נינטייב

New member
רציתי לנג'ס לפפת

אז אומר לה שהביטוי "כל דכפין" לא שייך לאיפה שהיא כתבה אותו. כי כל דכפין פירושו כל מי שרעב וההמשך ייתי ויכול, כלומר יבוא ויאכל. זהו, ניג'סתי.

פסח על שום מה? ואני "אגיד".

בוקר טוב. לשאלתך קפת על ארבעת המינים - בעשרים ש"ח, אני קונה ארבעת המינים, כאשר אני רוצה לקנות. (כי לפעמים, במקום לקנות ארבעת המינים, אני מעדיף לתת את ה-עשרים ש"ח למי שמסכים לקבל ממני. ולצערנו, יש רבים וטובים). אז ככה - אני קונה ארבעת המינים חצי שעה לפני כניסת החג. לעתים, אפילו בחינם. תאמיני לי, שאני מבין מעט בארבעת המינים, כי אם אני קונה, אני קונה לפי ההלכה הקשוחה ביותר. מה יש לרבנים התומכים במוכרים לעשות עם ארבעת המינים שלא נמכרו? כלום. זה ממש דומה, לאותם אנשים, אשר אוספים ירקות מהשווקים, חצי שעה לפני כניסת השבת. ליתר השמחות, באמת אין להן כל צורך, להיות יקרות לשם יראת שמים. זו סתם עוד סיבה לחגיגה. חג הפסח הבדאי על שום מה? כלומר - מדוע חג הפסח, נקרא פסח? משום שאלהים במצרים, פסח על בתי אבותינו, ונגף את בתי המצרים (מכת בכורות, נעשתה על ידי אלהים בכבודו ובעצמו אישית. כך כתוב בחז"ל) אלא מאי? לאלהים יש פנקס חשבונות, ודואג לפרוע את ההמחאות, שנתן לעם ישראל במצרים. בשואה - אלהים פרע את השטר. הוא לא הסתפק בבכורים בלבד. כמו פנקסן בנקאי, גבה מאתנו, ריבית דריבית. לואי ובשואה הנוראה, היה מסתפק, בשני בנים מתוך כל בית ישראל. אלא, לא פסח על קוצו של י', ולקח אבות על בנים ואמהות על בנות. הוא לא פסח על אף בית יהודי. התחשבן אתנו עד הסוף המר, בלי כל סיבה. כי מרוב הסיבות שנאמרו על סיבת השואה. אף אחת מהן אינה נכונה. משום שאין להבין בשכל האנושי, מה היה שם. עגנון כתב על זה, ועמוס עוז פירש אותו. כאשר לשאלה מסוימת, יש יותר מתשובה אחת, סימן שאף אחת מהתשובות אינה נכונה. אחרים אומרים: כי כל התשובות משלימות זו את זו.

יס באך

New member
צר לי על גסות הרוח

אבל אולי תכנס לחדי הצ'אט של הדתיים ושם תספר להם את מה שאתה מספר לנו. כי אתה מבין מי שלא טורח בענינו של הקב"ה בערב שבת או בפסח חי מצויין עם תוצרת לא מוכשרת גם בשבת וגם בפסח וד"ל

יס באך

New member
רק עכשיו קלטתי, שובב

הטייר סביב המותנים הצר לאחרונה את מכנסיי יש לך כדור הרזיה לא ממכר?

למעלה