פסח וסוכרת....

אנה1235

New member
פסח וסוכרת....

שלום חברים,
כתמיד, מבקשת לשמוע עצות\המלצות מנסיונכם, והפעם ,כיצד ניתן לעבור את הפסח מבלי לצאת מאיזון.
מהי הכמות המומלצת לאכילת מצה?
האם ניתן להשיג מצות ללא סוכר עם ערך גליקמי נמוך יחסית?
האם קמח מצות (במרק קניידלעך) גם יקפיץ את הסוכר?
אשמח לכל תשובה מחכימה ותודה מראש לעונים
 

mrkorr

New member
אם את מודעת להשפעת הפחמימות על ערכי הסוכר

אז התשובות פשוטות:
1. כמות מומלצת לאכילת מצה - מה זה מומלץ? מי ממליץ? מומלץ להימנע מפחמימות ריקות ופשוטות ככל שניתן ולכן ההמלצה היא לא לאכול מצות.
2. האם ניתן להשיג מצות ללא סוכר וגו' - מה זה משנה? גם מצות ללא סוכר מפוצצות פחמימות. ולכן התשובה היא לא.
3. האם קמח מצות יקפיץ סוכר - בוודאי שכן. מצה גרוסה היא מצה. קמח הוא קמח וכל אלה הם פחמימות.
האם זה אומר לא לאכול כלום בפסח ולהיות עצובים? וודאי שלא.
חשוב לדעת כמה פחמימות אוכלים, כמה קינדעלך, כמה מצה עם שוקולד וכו' ולאזן בהתאם.
אני מניח שלמזריקים אינסולין קל יותר "לשחרר את הרצועה" ולאזן באמצעות אינוסלין נוסף.
זו כמובן לא המלצה רפואית, אבל זה מה שאני עושה.
 
לא כתבת על סוג הסוכרת, ועל דרכי האיזון. ופרט אחרון A1C אחרון

פסח הוא החג הגרוע ביותר שיש לנו. מהזכרון, מצה אחת כ-4 פרוסות לחם קל וכו'
זה לא מספיק, הוא נמשך ונמשך בלי סוף ימים.. מה שאני עושה, לא נוגע במצה וממשיך לאכול לחם קל. יש לי אישור מהרב. אם הרב לא יאשר לך, מצאי לך רב אחר (לא בעיה גדולה).
 
למעלה