פסח חג החרות או עבדות בית

תריג

New member
פסח חג החרות או עבדות בית

חג החרות מתקרב אבל אני כרגע מתחת למקרר מקרצף ועוד מעט רץ לסיפריה .... אז איפה החרות כאן...

אופירA

New member
מנהל
2 עניינים

קודם כל, אינך צריך לרוץ לספריה, אתה יכול ללכת לאט ובנחת. גם מתחת למקרר אינך חייב לקרצף, אלא אם כן אתה רוצה (ולעשות מה שאתה רוצה זה בהחלט חירות), כל מה שעליך לעשות, זה לסלק את החמץ. חמץ מטונף אינך חייב לסלק. ייתכן שאם תעשה את העבודות בנחת ובהיגיון, תרגיש יתר חירות. דבר שני - לנקות את הבית שלך, במקום את הבית של הנוגש המצרי שלך (ועוד אחרי יום עבודה בפיתום ורעמסס) - זו בהחלט חירות. ומה תאמר, שחירות זה לחיות בדיר חזירים? כמובן שלא הסברתי לך את מהות החירות האמיתית, אלא התייחסתי ועניתי על שאלתך.

msch

New member
אשמח לשמוע גם על חרות אמיתית לדבריך

בתודה מראש

אופירA

New member
מנהל
מה לעשות

כבר אין לי כוח להיות בשר תותחים בפורום הזה. אמרתי לך כבר פעם - אני אדם רגיש ופגיע.

אופירA

New member
מנהל
ובכלל, מה אכפת לך מ-msch?

הרי ברור לך באיזה סגנון אכתוב על נושא החירות, ואתה מנסה לגרום לי לעשות את זה, כדי שתוכל להגיב בזלזול ובציניות על דברי. כדי שתוכל לקרר את האמבטי. אז בבקשה, השארתי לך אותה קרה. חבל לי על האנרגיות - לחמם, על מנת שאתה תקרר.

ואני באותה דעה כמוהו

בעיני לא באמת ענית לשאלת החירות ואני מעוניין לקרוא את דעתך. האמיני או לא, אבל אני באמת מנסה למצוא חיבורים בין הרציונאל שלך לשלי.

נראה לי

שאיך שהדברים עובדים היום, הופכים אותנו לעבדים בחודש שלפני פסח ועם כניסת החג אנחנו משתחררים מהשעבוד לנקות את הבית לחופשי. נסיון עלוב למצוא חירות במטלות הטובעניות.

rrina

New member
../images/Emo91.gif

יש כאן קישור רלבנטי: מה לא צריך לנקות לפסח

rrina

New member
וכל השנה?

מי מקרצף אצלכם את הבית כל השנה? ומי מוריד את האבק מהספריה בחודשי הקיץ?

למעלה